Karl66 schreef:Je kan natuurlijk zonder E-nummers proberen te eten. Het probleem is dat je dan alleen water, suiker en zout overhoudt. Elke andere voedingsstof heeft een E-nummer.
Het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker is, de naam zegt het al het raffinatieproces. Het enige wat daarin gebeurt is dat de suiker gezuiverd wordt en dat er geen restjes aan vezels, mineralen of vitamines meer inzitten. Voor de rest zijn ze exact hetzelfde en doen ze dus ook hetzelfde in je lichaam. Het enige verschil is dus dat je met ongeraffineerde suiker een heel klein beetje vezels, mineralen en vitamines binnenkrijgt. Maar als je het daarvoor gebruikt, dan zou ik toch echt op zoek gaan naar andere bronnen daarvoor.
Biologische groente, biologisch vlees, verse zuivel, allemaal geen e nummers hoor. Je kan best een heel eind komen, maar het kost wel wat moeite en helemaal e nummer vrij krijg je het nooit. Ik probeer toch wel veel zelf te maken, zoals pastasauzen en dergelijke. Tis meer een levenstijl misschien.