Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
, kijk ik altijd even hier:Shirley schreef:Voordat ik me waag aan kijken, ruiken en vooral proeven, kijk ik altijd even hier:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema ... waren.aspx
Citaat:Bewaartip voor dit product
Kan ook koel, droog en donker bewaard worden, tenzij fabrikant anders adviseert.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?
De mayonaise is ranzig, ruikt en smaakt anders of is verkleurd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
DuoPenotti schreef:Ik kijk meestal ook hoe lang was die houdbaarheidsdatum.
Iets wat maar kort houdbaar was durf ik ook maar kort overheen.
Maar iets wat een lange houdbaarheid heeft van bijvoorbeeld een jaar. Dan is dat niet ineens poef na een jaar voorbij.
Dan is het concenveermiddel echt wel sterk voor langere tijd.
Deze week heb ik een curry gekookt met een pot Patak's currysaus die al 2 weken open stond en maar 1 dag na openen houdbaar zou zijn. Rook en smaakte nog heerlijk! Dus die datum is zeker niet heilig. Goed om rekening mee te houden maar geen regel dat het dan per definitie niet meer goed is. 
