Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Ibbel schreef:Waarom kan ze niet doorgeven aan de bank en weetikveelwie waar ze (tijdelijk) woont? Daar heeft de gemeente toch geen piep mee te maken? Hier in de buurt woont ook iemand die post ontvangt voor een kennis (geen idee waarom, maar die kennis woont daar sowieso niet)
Als het echt allemaal moeilijk-moeilijk-moeilijk is kan ze ook kijken of ze een postbus kan regelen.
Maar ik ontving hier ook wel eens dingen die mijn pensionklant had besteld, dan liet ze het rechtstreeks naar mij sturen (voer, supplementen). Ik had het heel raar gevonden als de gemeente daarna langs was gekomen met de mededeling: zeg, u kunt geen post of pakketjes voor iemand anders ontvangen hoor, dat mag niet.
Oh, wacht, ze wil een aparte postbus met huisnummer plus A of B, denk ik? Ja, dat kan niet. Ook niet als ze wel ingeschreven staat trouwens.
Maar geen hónd die het controleert als je een tweede brievenbus neer zou zetten hoor...
Pikeur schreef:Moeten die kennissen hiervoor geen toestemming vragen bij hun bank of zeg ik nu iets geks?
welmoedz schreef:Nee het gaat niet om huisnummer a of b, ze schrijft zich dan echt in op t adres van de kennissen. Of kan ze zich op haar oude woning gewoon uitschrijven en spookburger worden? Ik neem aan dat je een nieuw adres moet opgeven?
Ibbel schreef:welmoedz schreef:Nee het gaat niet om huisnummer a of b, ze schrijft zich dan echt in op t adres van de kennissen. Of kan ze zich op haar oude woning gewoon uitschrijven en spookburger worden? Ik neem aan dat je een nieuw adres moet opgeven?
Ze wil eigenlijk logeren zonder in te schrijven, dacht ik te begrijpen.
Dan kan ze ingeschreven blijven op haar oude adres (bij huur gewoon niet melden aan verhuurder dat je je nog niet hebt uitgeschreven, gaat ze ook niets aan, bij verkoop is het wel netjes dat even aan te geven aan de koper) óf zich uitschrijven en nog niet inschrijven op nieuwe adres - want dat zal nog niet bestaan vermoedelijk, bij nieuwbouw - of, als dat wel al bestaat, zich alvast inschrijven op het nieuwe adres.
Als op het oude adres onverhoopt nog post binnenkomt - wat meestal wel gebeurt - kan je vragen het door te laten sturen naar het logeeradres, ongeacht inschrijfstatus bij welke gemeente dan ook.
De GBA loopt vaak sowieso ver achter en piept niet zo snel bij verdwenen burgers. Meestal doen ze pas na een jaar of zo eens een oproep: "Waar is Pietje, die ooit daar en daar woonde, heen. Indien geen reactie gooien we 'm uit de GBA"
luuntje schreef:Briefadres moeten de bewoners toestemming voor geven.
Wij zijn ook een paar maanden briefadres voor vrienden die hun huis hebben verkocht.
En wij moesten toestemming geven + kopie paspoort meesturen.
Gemeentelijke belastingen veranderen niet voor ons.
beert schreef:Tegenwoordig zie je in het BRP hoeveel personen ingeschreven zijn op jouw adres. Dus de oude bewoners van de huurwoning kunnen dat gewoon inzien als ze inloggen op MijnOverheid.nl. Er staat niet bij wie het is, maar wel hoeveel personen.
Daarbij kan je ook aangezien worden als fiscaal partner als TS nog op dat adres woont op papier, dus ingeschreven blijven staan op je oude adres zeker niet doen.
Charmaine schreef:https://www.rvig.nl/Verzamelwet%20BRP#: ... samenwerkt.
Waarom weigert de gemeente de persoon op dit adres in te schrijven met een briefadres? Hopelijk kunnen ze wat met bijgevoegde info
prii_boy schreef:Dit zal ik echt afraden. Ik ben onlangs verhuisd waarbij de oude bewoner zich tot op heden niet heeft uitgeschreven, post van de belastingdienst, gemeente etc komt allemaal bij mij op de mat en daarbij heb ik dus ook een extra persoon op mijn adres staan die meetelt met belastingaanslagen etc. Als het goed is staat er nu een aantekening bij maar je hebt er als nieuwe bewoner een hoop werk van.
Charmaine schreef:Charmaine schreef:https://www.rvig.nl/Verzamelwet%20BRP#: ... samenwerkt.
Waarom weigert de gemeente de persoon op dit adres in te schrijven met een briefadres? Hopelijk kunnen ze wat met bijgevoegde info
Ik herhaal nog maar even deze link. Gemeente zou de persoon mits toestemming verleend is door de bewoners gewoon met een briefadres moeten inschrijven.
Als de bewoners geen toeslagen of uitkeringen oid ontvangen, kan het ook niet heel veel kwaad om als medebewoner i n te schrijven overigens.