Volgende week met Pasen is aan mij de eer om de taart voor de paasbrunch te maken.
Nu wilde ik het mezelf dit jaar niet te moeilijk maken en een chocolade taart maken met iets van choco pasta en daar gehalveerde praline paaseitjes op.
Gisteren sprak ik mijn nicht waar we Pasen mee gaan vieren over haar zoontje. En hoewel ik het achteraf al wist. Hij heeft een noten allergie in de meest heftige vorm. 1 verkeerd hapje kan dodelijk zijn.
Daar ging mijn simpele idee. De taart zelf komt helemaal goed. Is gemaakt van ei,cacao, melk, bloem, boter en nog wat vanille suiker, zout, bakpoeder.
De praline eitjes kan ik prima vervangen door gewone chocolade eitjes. Maar de vulling/laag om de eitjes mee vast te maken

In het verleden heb ik wel eens pindakaas of speculoos pasta gebruikt maar die vallen nu af. Zelf ben ik met chocolade taart geen fan van jam of iets anders dat zo zoet is en die structuur heeft.
Heeft er iemand nog lekkere tips?