Ruzie tussen vriend en mijn familie

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

 
 
Momo94
Berichten: 1080
Geregistreerd: 05-07-18
Woonplaats: Oss

Ruzie tussen vriend en mijn familie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-10-22 16:53

Oke, ik vind het lastig om hier over te beginnen. Alleen ik weet mij momenteel geen raad. Ik ga proberen de situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Als je verduidelijking wil of als ik iets niet duidelijk heb geschreven dan laat maar weten.

6 november willen we het gaan uitpraten. Alleen ik wil wel kijken en met jullie hulp hoe ga ik dit uitpraten ook in goede banen begeleiden. Vooral omdat wat in mijn families kant zit en vooral vanuit mijn vaders kant zijn het toch ook wel heet hoofden (gelukkig heb ik dat niet geërfd), maar mijn vriend is dat namelijk ook, maar ook nog erg koppig en eigenwijs. Ik probeer mij ook zo neutraal mogelijk op te stellen, want naar mijn inzien hebben ze beide wel gelijk. Ik heb die avond voor het mis ging ook niet alles mee gekregen, want naar mijn inzien zaten we gewoon lekker te kletsen. We zijn trouwens allemaal volwassenen.

Laten we vanaf het begin beginnen.

Een tijdje terug op zaterdag avond hebben mijn ouders, mijn broertje, mij en mijn vriend voor mijn moeders verjaardag meegenomen uit eten. Eigenlijk waren we gewoon gezellig aan het kletsen tot ineens uit het niets mijn broertje tegen mijn vriend roept kan je ook g*dv*rd*mm* eens die telefoon wegleggen!?!?! het duurde aan tafel ongeveer ook een 10 seconde voor iedereen door had wat er gebeurde. tjah.. en toen was het hek van de dam... :( maar moet ook wel zeggen als je zoiets ineens tegen mij zou zeggen zou ik op dat moment ook iets hebben van doe eens normaal.. alleen mijn vriend sprong gelijk uit zijn vel. Die begon ook en kan je **** dat ook niet normaal zeggen. Op dat moment voel ik de gehele spanning omslaan, waardoor ik in paniek raak.. vervolgens begint mijn broertje ja, maar ik heb het net al vaker aangegeven, maar je hoort mij niet! tegen mijn vriend. Alleen ik moet eerlijk zeggen.. ik heb ook niks gehoord dat mijn broertje dat aangaf.. Die zei ik heb het geprobeerd ook met stille hints als in gezellig hé? die telefoon. Nu moet ik wel even goed terug denken. Toen zei mijn broertje iets in die trant van ja, je moet eens stoppen met dat kinderspel (pokemon go) en we zijn hier als volwassenen onder elkaar. Waar vervolgens vriendlief zich helemaal voelt gekleineerd.. (dit zei hij later thuis) en die begon ook met ja, maar pokemon go is geen kinderspel het grootste gedeelte zijn volwassenen die het spelen en als we dan als volwassenen onder elkaar zijn dan moet je dat *** gewoon zeggen in plaats van op deze manier en het is dat ik met je zus ben meegereden, anders was ik nu naar huis gegaan vervolgens zei mijn vriend dat door pokemon go hij mij heeft gestrikt en daarop was broertjelief op dat weer helemaal over zijn toeren, want dat zeg je niet. Op dat moment raakte ik ook helemaal overstuur en heb ik kei hard door het restaurant STOP!!! geroepen.. gelukkig was het toen wel over..(Alleen ik had dus niet in de gaten dat mijn vriend eigenlijk steeds op zijn telefoon zat met pokemon go, anders had ik er zelf ook wel wat van gezegd.) Toen heeft mijn vriend en dat vind ik eerlijk gezegd ook niet netjes de hele avond zowat met zijn ogen dicht aan tafel gezeten.. Ik baal zelf ook ontzettend en vind het ook heel erg voor mijn ouders, omdat die ons zo lief uiteten nemen voor mijn moeders verjaardag.. en dan gebeurt er dit..

Vervolgens een paar dagen later thuis heb ik het met mijn vriend besproken. Die was gelijk weer helemaal boos, maar ik kwam er eigenlijk op geen enkele manier tussen en heb toen ook gezegd dat ze beide wel gelijk hebben. Mijn broertje had het beter duidelijk en op een normale manier kunnen zeggen. Vervolgens heb ik ook tegen hem gezegd dat hij mij dan niet heeft gestrikt, maar als het daarop aan komt ik hem. Hij vond het dan weer raar dat mijn broertje daar zo boos over werd, maar toen zei ik dat dat mijn broertje mij op dat moment in bescherming? nam. Alleen toen kwam er vanuit hem wat ter spraken waar ik eigenlijk niet goed mee weet wat ermee aan te moeten. Mijn vriend begon er toen ineens over ja, maar ik moet wel mezelf kunnen zijn en als ik dan niet kan doen wat ik wil kan ik niet mezelf zijn. Toen dacht ik wel je bent 42... dit zeg je nu gewoon omdat je je zin niet krijgt.. dit heeft niks te maken met niet jezelf mogen zijn, maar met gewoon fatsoen als je dan steeds op je telefoon zit. We zitten soms wel eens ergens anders te grappen waar mensen steeds op hun telefoon zit en vooral ook jeugd.. en dan denk ik nu doe je precies hetzelfde..

Maar dus.. dit was de situatie.. en 6 november gaan we het uitpraten.. Alleen hoe!!! ga ik dit toch proberen in goede banen te leiden, zonder dat het escaleert en de vuisten op tafel komen. Ik heb ook tegen mijn vriend gezegd dat we dit uit moeten praten of hij het nu leuk vind of niet, want ik heb geen zin dat ik dadelijk altijd alleen maar naar mijn ouders ga of moet gaan kiezen. Dit moet gewoon uitgesproken worden. Mijn vriend valt er vooral over dat mijn broertje het niet op een normale manier heeft gezegd en vervolgens heeft gezegd dat hij een kinderspel speelt. Daar heeft hij ook gelijk in, dat had ook zeker op een andere manier gekund. Daar en tegen heeft mijn broertje ook gelijk dat als we uit eten zijn of bij ons thuis aan tafel zitten of na het eten en we gezellig zitten na te kletsen, om dan niet de hele tijd op de telefoon te zitten.

Hopelijk snappen jullie het een beetje?
Help?! ;(


GamblersCup
Berichten: 13426
Geregistreerd: 11-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 16:58

Ik weet niet hoor, maar ik vind het een kinderachtig en opgeblazen gedoe. Het is toch heel simpel, jullie zijn toch allemaal volwassen schreef je? Broertje heeft zich voortaan in te houden met z'n gebrul en vriend zal voortaan niet de hele tijd op zijn telefoon zitten klooien als hij op visite/uit eten is. Klaar!

Pensioenplek ponymerrie aangeboden: https://www.bokt.nl/markt/ad/517607/dui ... ponymerrie

Storm

Berichten: 20804
Geregistreerd: 05-06-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 16:59

Phoe zeg, wat een kinderachtig gedoe van je broer en je vriend.

Geef ze 100 euro en stuur ze samen de kroeg in. Zo lossen mannen dat op.

Ga er vooral niet teveel tussen staan, dit is echt te kinderachtig voor woorden.

Is het al lente?

Lijsken
Berichten: 973
Geregistreerd: 10-02-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 16:59

Het leest inderdaad als redelijk asociaal gedrag van beide kanten. Je schreeuwt niet tegen iemand, en je gaat ook niet tijdens een etentje op je telefoon klooien.

Maar dit is tussen je broertje en je vriend, zij moeten dit uitpraten. Het is niet jouw verantwoordelijkheid om dit in goede banen te leiden. Ik mag toch aannemen dat twee volwassenen dat samen kunnen zonder met elkaar op de vuist te gaan }:0 Je bedenkt er imo van alles bij dat helemaal niet aan de hand is (op de vuist gaan, moeten kiezen, alleen naar je ouders gaan) dus probeer een beetje te ontspannen en hen dit samen te laten oplossen.
Laatst bijgewerkt door Lijsken op 24-10-22 17:02, in het totaal 1 keer bewerkt

GamblersCup
Berichten: 13426
Geregistreerd: 11-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:01

Als vriend nu gewoon gelijk z'n klauw uitsteekt naar je broertje, "je hebt gelijk, ik zal niet meer op mijn telefoon spelen voortaan met andere mensen erbij" dan is het in 3 minuten opgelost.

Pensioenplek ponymerrie aangeboden: https://www.bokt.nl/markt/ad/517607/dui ... ponymerrie

Petunia27

Berichten: 198
Geregistreerd: 29-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:01

Oei, als ik dit verhaal lees komt je vriend over als een puber van 16... En ik weet niet hoe dat bij jullie normaal gesproken is, maar als ik in een restaurant ben met mijn familie dan vind ik het ook onbeschoft als iemand continue op zijn telefoon zit. Zeker als hij gewoon aan het gamen is. Dat je broertje daar geïrriteerd van raakt snap ik ook volledig, alleen had dat natuurlijk op een normale manier gezegd moeten worden.
Kan je vriend dit ook inzien? Of heeft hij het gevoel dat hij volledig onschuldig is?

"Every flower must grow through dirt"

― Laurie Jean Sennott

8Eveline

Berichten: 3177
Geregistreerd: 16-04-04
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:04

En dan ben je 42 jaar, dacht dat dit ging over twee pubers -O-

Nog steeds dyslecties

Amber_anne

Berichten: 6784
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:05

Ik dacht dat dit over pubers ging :evaw:

Je broer had het kunnen melden op een duidelijke manier. Als je vriend daar niks mee doet dan is dat zo en negeert je broer dat gedrag dan.

In een restaurant schreeuwen is gewoon not done

Zertab

Berichten: 11941
Geregistreerd: 05-02-11
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:05

8Eveline schreef:
En dan ben je 42 jaar, dacht dat dit ging over twee pubers -O-


Echt hé...
Op je 42se in een restaurant Pokemon Go spelen.. -O-

Ik vind dat jouw vriend fout is.

verootjoo
Berichten: 35535
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:06

Jeetje, als je er niet bij had geschreven dat jullie allemaal volwassen zijn had ik gedacht dat dit een puberruzie was :=

Wat kinderachtig. Ik zou hier helemaal niks over uitpraten. Gewoon allebei afspreken dat ze normaal doen. Vriend geen Pokemon meer in gezelschap (hoe verzin je het überhaupt :')) en broertje niet zo’n grote waffel.
Klaar en door.

[o]

Foaly

Berichten: 4712
Geregistreerd: 09-05-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:07

42 jaar en dan in een restaurant, tijdens een familie-etentje Pokemon Go gaan spelen? Kinderspel of niet, er is een tijd en een plek voor dat soort onzin. Ik snap je broertje dus wel, al was de toon misschien niet heel lief en vriendelijk :=

En idd, door een restaurant heen schreeuwen is nooit okee. Mega asociaal, zo verziek je de avond van iedereen _-:(

People like that…corporations like that, they have all the money, they have all the power, and they use it to make people like you go away. Right now, you're suffering under an enormous weight. We provide…Leverage

Suzanne F.

Berichten: 48721
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:07

Een 42 jarige speelt Pokemon Go tijdens een etentje in een restaurant?
Dat is natuurlijk ook gewoon heel respectloos. Ik snap wel dat je broer uitviel. Hij had alleen het schelden wel achterwege kunnen laten maar ik vind het zeker wel terecht. Zag jij niet dat hij steeds op zijn telefoon zat dan? En als het nou voor werk is, maar Pokemon Go??? Really?
Wat een sneue gast. Sorry hoor.
Laatst bijgewerkt door Suzanne F. op 24-10-22 17:08, in het totaal 1 keer bewerkt

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Memories

Berichten: 2594
Geregistreerd: 05-05-10
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:07

Je vriend en broertje komen allebei een beetje knullig over. Sorry maar is dit serieus iets waar een hele datum en tijd voor moesten worden geprikt om het onder begeleiding uit te praten? Het lijkt echt iets heel kleins waar iemand in dit plaatje (jijzelf/broertje/vriend) een gigantisch probleem van heeft gemaakt. Het komt een beetje over alsof hier iemand in zit die niet met enige vorm van conflicten om kan gaan. Is het niet voldoende om volgende keer dat iedereen mekaar ziet sorry te zeggen, vriend voortaan van z’n telefoon afblijven (want idd netjes is dat niet tijdens een familie uitje), broertje zich een beetje inhouden en klaar?
Laatst bijgewerkt door Memories op 24-10-22 17:08, in het totaal 1 keer bewerkt

Ghostattack

Berichten: 11211
Geregistreerd: 06-09-10
Woonplaats: West Maas en Waal

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:07

Is dit serieus? -O-

verootjoo schreef:
Jeetje, als je er niet bij had geschreven dat jullie allemaal volwassen zijn had ik gedacht dat dit een puberruzie was :=

Wat kinderachtig. Ik zou hier helemaal niks over uitpraten. Gewoon allebei afspreken dat ze normaal doen. Vriend geen Pokemon meer in gezelschap (hoe verzin je het überhaupt :')) en broertje niet zo’n grote waffel.
Klaar en door.

Eens.

Celiien

Berichten: 13240
Geregistreerd: 10-09-06
Woonplaats: rijswijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:11

oke...
ik was erg verbaasd toen ik de leeftijd opeens voorbij zag komen. ik dacht dat het om 15 jarigen ofzo ging...

1. Spelletjes op telefoon tijdens het eten is onbeschoft.
2. dat is het dubbel als een ander jullie mee uit eten neemt.
3. schreeuwen in een restaurant is niet handig.
4. moet hier serieus een datum worden geprikt?

'sorry gozer, je hebt gelijk en had niet aan tafel met mijn telefoon moeten spelen'. 'ja sorry man, schoot uit mijn slof'. en klaar is kees...

ik had een heel heftig intens ding verwacht, maar dit :')

A girl from Nashville sings... And the whole world listens <3

Ibbel

Berichten: 48729
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:13

Storm schreef:
Phoe zeg, wat een kinderachtig gedoe van je broer en je vriend.

Geef ze 100 euro en stuur ze samen de kroeg in. Zo lossen mannen dat op.

Ga er vooral niet teveel tussen staan, dit is echt te kinderachtig voor woorden.


Beste suggestie tot nu toe :j

pillow
Berichten: 7693
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: naast het drents friese wold

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:17

Stuur die 2 kinderen samen de tuin in en laat ze het uit zoeken. Misschien slaan ze elkaar op de bakkes en dan is het ook klaar. Zo gaat dat bij kinderen en mannen. Niet tussen gaan staan.

Faja V. Modim M. Franzi V. Vento x Max

Ibbel

Berichten: 48729
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:19

pillow schreef:
Stuur die 2 kinderen samen de tuin in en laat ze het uit zoeken. Misschien slaan ze elkaar op de bakkes en dan is het ook klaar. Zo gaat dat bij kinderen en mannen. Niet tussen gaan staan.


:j Ook een goede suggestie, en goedkoper _O-

Urbanus

Berichten: 44926
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Ruzie tussen vriend en mijn familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:21

Ik zou mezelf omtoveren tot vrijgezel.

quera. Voor altijd en langer


Me. An empath.

marleen_88

Berichten: 13976
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Onder het kanaal.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:23

Oh jeetje, wat is dit geëscaleerd zeg. Heel kinderachtig ook.
Ik snap dat je wilt dat het uitgepraat wordt, maar ga er vooral niet als een agent tussen zitten.

Doe wel en zie niet om

Tieneke

Berichten: 21643
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:24

Ik heb medelijden met jouw ouders, dan doe je dat voor je (schoon)kinderen en loopt het zo af. Jeetje.

Het zijn volwassen mannen, steek je er niet tussen. Dat je vriend dat gedrag stelt op een familiediner, dat gaat er bij mij niet in. Of het nou Pokemon Go is of wat anders: je hoort op die leeftijd wel een paar uurtjes zonder je telefoon te kunnen en sociaal te zijn....

Babootje

Berichten: 25806
Geregistreerd: 25-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:24

Suzanne F. schreef:
Een 42 jarige speelt Pokemon Go tijdens een etentje in een restaurant?
Dat is natuurlijk ook gewoon heel respectloos. Ik snap wel dat je broer uitviel. Hij had alleen het schelden wel achterwege kunnen laten maar ik vind het zeker wel terecht. Zag jij niet dat hij steeds op zijn telefoon zat dan? En als het nou voor werk is, maar Pokemon Go??? Really?
Wat een sneue gast. Sorry hoor.


Ik snap ook dat je broertje zo uitviel (al had hij het beter iets beschaafder kunnen houden).
Ik had waarschijnlijk aan jou (TS) nog gevraagd of je echt de rest van je leven met een puber wil delen _O-
Pokemon Go spelen in een restaurant met familie tijdens de verjaardag van je moeder. Als 42 jarige. Het is wel het ultieme voorbeeld van desinteresse en gebrek aan respect voor jou en jouw familie, om eerlijk te zijn.
Ik zou het uitmaken :D Wie wil nou zo'n vent?

Onali

Berichten: 18268
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:26

Jouw schrijfwijze en de manier hoe het het gegaan is dacht ik dat jullie 15/ 16 jaar oud waren _O-

Ik geef je broer groot gelijk, uiteten en op je telefoon spelen is not done.
Daarentegen had je broer misschien ook niet moeten schelden. Maar voor hem heb ik iets meer begrip dan voor jou en je vriend.

42 jaar, echt?

Black is the colour of my true love's hair

DuoPenotti

Berichten: 28206
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:28

Petunia27 schreef:
Oei, als ik dit verhaal lees komt je vriend over als een puber van 16... En ik weet niet hoe dat bij jullie normaal gesproken is, maar als ik in een restaurant ben met mijn familie dan vind ik het ook onbeschoft als iemand continue op zijn telefoon zit. Zeker als hij gewoon aan het gamen is. Dat je broertje daar geïrriteerd van raakt snap ik ook volledig, alleen had dat natuurlijk op een normale manier gezegd moeten worden.
Kan je vriend dit ook inzien? Of heeft hij het gevoel dat hij volledig onschuldig is?

Dit

in een restaurant zit je niet op dat ding en al helemaal geen spelletje te spelen. Ontzettend irritant en vooral niet respectvol voor de rest
Wat voor spel ook.
Daar zo in over verdediging gaat lijkt behoorlijk op een verslaving.

Je broer heeft het begrijp ik wel eerder aangegeven dan die uitbarsting?
Ja oke, uitbasten is dan nog steeds niet oke, maar begrijp het dan wel.

Dus, laat je vriend sorry zeggen, ik leg mijn gsm bij familiebezoek en zeker met uiteten aan de kant.
Dan is het zo over. Zo moeilijk is het niet.

Edit, lees nu de leeftijd pas...echt.... :o

Life is what happens to you while you’re busy making other plans

hakkipilke87
Berichten: 38
Geregistreerd: 03-07-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-22 17:29

als de relatie over is kun je dit melden bij topic :" Wat is het raarste dat een ex ooit zei of deed? "
mijn ex van 42 speelde pokemon go tijdens een familie etentje ... :D :D


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, Isabel, SemrushBot en 26 bezoekers