
Maar misschien heeft een van jullie een betere tip?
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
suffie schreef:Wij maken het al jaren op dezelfde manier. Starten met volle yoghurt uit de winkel en houden uit de gemaakte yoghurt steeds een hoeveelheid achter om opnieuw te gebruiken.
Verwarm de melk tot net tegen het kookpunt, gebruik een keukenthermometer om dit goed in de gaten te houden.
Laat de melk daarna afkoelen tot 42 graden.
Roer er vervolgens per liter melk één eetlepel volle yoghurt door.
Zet de melk nu warm weg. Dat kan op verschillende manieren. Pak bijvoorbeeld de pan in met een dikke deken, giet de melk in een thermosfles, gebruik een hooikist of zet de pan in de oven op de allerlaagste stand (maximaal 40 graden).
Na ongeveer acht uur is de yoghurt klaar. Het beste is om tussendoor regelmatig rustig te roeren, om te scheppen. Je kunt de pan dus prima een nachtje laten staan. Daarna bewaar je de yoghurt in de koelkast.
Cyn_ schreef:Toevallig laatst deze aflevering gezien van keuringsdienst van waarde. https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van- ... KN_1728333
Denk dat je die wel leuk vind om te kijken! En je ziet ook hoe makkelijk het is om yoghurt te maken.
karuna schreef:Dan is het kennelijk allen nog de zaak om een zo puur mogelijke melkvrije yoghurt te vinden die vrij is van alles waar ik niet tegen kan. En dan uitproberen met diverse soorten plantaardige melk.
Roodvos schreef:Kan je helemaal niet tegen melk? Of is het de lactose?
Als het alleen de lactose is zou ik experimenteren met lactosevrije melk (bijv. Aldi) en een yoghurtplantje (kefir). Misschien groeit de kefir ook wel in plantaardige melk, maar dat weet ik niet.
https://www.aldi.nl/producten/zuivel-ei ... ticle.html
https://www.vreeken.nl/416000-yoghurtplantje-kefir