Ik ben opgegroeid zonder restjes invriezen en bewaren, er werd gewoon elke dag gekookt en dat ging altijd op of bijna op. Dus nooit geleerd hoe je het bewaart, wat wel kan en wat niet. Daarna met samenwonen ging ook alles op. Nu niet, want ik eet niet zoveel. Maar ik wil dus ook 1 dag in de week meerdere maaltijden gaan klaarmaken. Waarvan ik iets in de koelkast kan bewaren en in de vriezer kan stoppen. Zodat ik gewoon elke dag iets uit de vriezer kan halen om te laten ontdooien en dus niet meer te laat ben.
Maar hoe? Wat wel en wat niet? Hoe warm je het weer op? Welke verse producten kunnen er ingevroren worden zodat ik groter en dus goedkoper kan inkopen?
Het bewaren maar daarna weg moeten gooien omdat het niet meer lekker of goed is vind ik erg zonde van de energie maar vooral het geld.
Ik heb een hele grote vrieskist en een kleine vriezer met 2 lades.
Hebben jullie tips? Lasagne uit de vriezer wordt bijvoorbeeld bij mij erg knapperig en niet meer zo lekker, maar die kan je volgens mij voor het bakken al invriezen?
Kan je sauzen met een soort room/ melk invriezen?
Wat stoppen jullie allemaal in de vriezer?
Help
en als jullie lekkere budget recepten weten mag dat ook natuurlijk! Ik ben misschien niet de makkelijkste eter, maar weet heel goed wat ik echt niet lust. Vlees eet ik maar heel weinig, dat is qua budget een voordeel. Want het enige wat ik nog wel eens gebruik is gehakt
De rest lust ik eigenlijk bijna allemaal niet. Je doet mij geen plezier met een stukje vlees of kip. Vis wel, maar meestal te duur.
En vul ik de vriezer met het overschot aan courgettes als de planten het goed doen.
Die is erg apart ja