Ja hoor, gewoon er doorheen roeren, en eventueel op smaak maken met wat kruiden en/of kaas. Ik maak mijn pasta pesto meestal door spinazie, avocado, pesto, edelgist/kaas, ui en knoflook met een scheut water of melk in de blender te doen. Even opwarmen en door de pasta roeren
Ik doe er ricotta door inplaats van kookroom en kip, echt heel erg lekker mocht je ook van ricotta houden! Zelf doe ik er dan ook nog rauwe babyspinazie bovenop
Mjetterd
Berichten: 12996
Geregistreerd: 27-09-05
Geplaatst: 19-05-22 12:49
Dit topic hoort op [VT] Voedertijd, daarom verplaats ik het daar heen.
Ik doe er vaak baby spinazie, cherry tomaten en Italiaanse kaas vlokken bij . Geroosterde pijnboompitten (of de gezondere zonnebloem pitten) als extra bite is ook aan te raden
Daenerys
Berichten: 2429
Geregistreerd: 09-02-13
Geplaatst: 19-05-22 13:37
JudithGigi schreef:
Wij doen nooit kip en room in pasta pesto
Wij ook niet
Ik maak het met rode ui, knoflook, cherrytomaatjes, artisjokharten, geroosterde pijnboompitten en rucola.
Ik grill puntpaprika met een snufje zout en Italiaanse kruiden en pijnboompitten in de oven. Dan snijd ik tegelijk de rucola, mozarella, komkommer, cherry tomaatjes, kappertjes fijn. Dan de puntpaprika klein snijden en samen met de pijnboompitten toevoegen. En dan lekker de pasta met de verse pesto en de salade mengen. Heerlijke pasta pesto salade!
Ik doe nooit kip en room door pasta pesto. Ik kook pasta, en nadat de pasta gaar is schep ik dit op mijn bord en doe ik er 1 a 2 eetlepels pesto doorheen Vaak ook nog wat gerookte zalm
Essie73
Moderator Algemeen
Berichten: 17065
Geregistreerd: 04-02-07
Woonplaats: Waterland
Geplaatst: 19-05-22 21:51
Absoluut. Wij eten het altijd zo. De pesto maken we zelf. Klusje van niets. Pijnboompitjes roosteren. Dan in blender; olijfolie, basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas (of pecorino), knoflook (rauw). Questo é tutto, Bon appetito!