Thats_Me schreef:Ik zie al lekkere dingen voorbij komen. Het andere topic had ik gevonden maar leek meer over het apparaat zelf te gaan terwijl ik graag recepten uitwissel.
Hoe maak je die Beenham _Kellyy?
Ben ook erg benieuwd naar de chineese tomatensoep van lor1_1984, lijkt mij super om ook snoepjes met dat ding te maken.
Chinese tomatensoep maak ik zo:
2 pakken passata
1 blik gepelde tomaten
1 prei, in ringen
1 ui, gesnipperd
1 bakje/zakje taugé
500gr kipfilet, in kleine reepjes
4 eetlepels gembersiroop (ik gebruik bakgember vd Aldi)
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels donkere basterdsuiker
Grote pot appelmoes (zonder stukjes ofzo)
naar smaak zout en peper
1 liter water
2 bouillonblokjes kip
Alles in de slowcooker, 4-5 uur op low laten pruttelen, tussendoor een paar keer roeren en proeven of het genoeg op smaak is.
Ik gebruik flink wat vierseizoenenpeper maar sambal oid zal ongetwijfeld ook werken om hem lekker pittig te maken.
Evt kun je een heel dunne omelet erbij maken en die in reepjes erbij serveren bij het opdienen. 
Let op:
Het recept is voor 4,5l.
Je kunt de helft doen als je een kleinere slowcooker hebt of 1,5-2x de hoeveelheden pakken als je een hele grote slowcooker hebt.
De kip kan evt weggelaten worden, bouillonblokje kun je dan de groente-variant voor pakken.