Zwaar bommateriaal ontdekt in Brussel

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-01 16:02

Heeft misschien wel helemaal niets met de aanslagen in NY te maken, maar toch?! Verward

De federale politie van Brussel heeft donderdagavond meer dan honderd kilogram chemische producten in beslag genomen die voor de aanmaak van springstoffen worden gebruikt. De speurders vonden in een achterkamer van snackbar Le Nil aan de Brusselse Lemonnierlaan meer dan 100 kilogram aceton en zwavel. Met die ingrediënten kan een bom gemaakt worden die vergelijkbaar is met de bom waarmee de bende van Timothy McVeigh een paar jaar geleden een overheidsgebouw in Oklahoma opbliezen.


Onderzoeksrechter Christian de Valkeneer liet de twee bewoners van het pand vrijdagavond aanhouden. Ze worden verdacht van bendevorming en van poging tot het vernielen van een gebouw door springstoffen.

Vaste klant in die horecazaak was Nisar Trabelsi, een Tunesiër die vorige week werd opgepakt omdat vermoed werd dat hij een aanslag wou plegen. De aangetroffen producten zouden ook op het lijstje met chemische formules staan dat bij Trabelsi werd gevonden.

De arrestaties in Brussel zijn volgens sommige kranten een uitloper van een onderzoek dat al in juli van dit jaar in Dubai werd gestart na een tip van de Franse veiligheidsdienst. In het Arabisch emiraat werd een Algerijn opgepakt die zijn contact met Nisar Trabelsi bekende. Trabelsi moest hem helpen bij de voorbereiding van een aanslag op de VS-ambassade in Parijs. Nog volgens de kranten zou er een rechtstreekse band zijn met de terreurorganisatie van Osama Bin Laden. Dat kon het parket zaterdag niet bevestigen.


Bron: http://www.planetinternet.be

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie