FBI voorspelt reeks aanslagen op Amerikaanse doelen

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kitty

Berichten: 7532
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-01 13:55

<i>Artikel uit van 12-07-2001</i>
<font size=3><b>FBI voorspelt reeks aanslagen op Amerikaanse doelen</b></font>

<b>WASHINGTON (ANP) - Een hoge functionaris van de Amerikaanse federale politie FBI heeft zijn landgenoten dinsdag gewaarschuwd dat terroristen de komende vijf jaar elk jaar een grote aanslag zullen plegen op Amerikaanse doelen buiten de VS.</b>

In eigen land moet de komende vijf jaar rekening worden gehouden met een terroristische aanslag met een massavernietigingswapen. ,,Ik ben geen doemdenker, maar ik vertel u dit, wat ik denk en wat de meeste verstandige mensen denken is dat de VS zich moeten opmaken voor een groot incident in de Verenigde Staten'', aldus Dale Watson. De vice-directeur van de anti-terrorisme-eenheid van de FBI sprak tijdens een bijeenkomst in Washington.

De Amerikaanse minister van Justitie Ashcroft, ook aanwezig op het congres, zei dat de autoriteiten zich momenteel vooral richten op de Olympische Winterspelen volgend jaar in Salt Lake City. Ashcroft verzekerde zijn gehoor dat de VS alles zullen doen om het sportevenement te beveiligen.

Watson onthulde op zijn beurt dat de FBI dagelijk 25 ,,terroristische dreigementen'' onderzoekt tegen Amerikaanse doelen. Vorig jaar hadden 257 van dergelijke dreigementen betrekking op massavernietigingswapens zoals chemische, biologische en nucleaire wapens. Het aantal van dit soort dreigingen is zeven maal hoger dan vijf jaar geleden. De Saudische terrorist Osama bin Laden is de voor de VS nog altijd staatsvijand nummer één, aldus de FBI'er.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Nadia_, germie, Kinke, lisawouda93, liss, mirriejj, tofferuiter en 161 bezoekers