Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
watchthesky schreef:Echt waar Annemiek? Dat is geniaal!
Die dingen zijn meestal compleet vergaan voor het moment dat ik het gerecht waar ze in moeten ga koken, dus vaak laat ik ze er maar gewoon uit...
Astorga schreef:watchthesky schreef:Echt waar Annemiek? Dat is geniaal!
Die dingen zijn meestal compleet vergaan voor het moment dat ik het gerecht waar ze in moeten ga koken, dus vaak laat ik ze er maar gewoon uit...
Ik zet de lenteui die ik niet gebruik in de aarde, in een bak buiten. Hoef je voorlopig geen nieuwe meer te kopen.
Kan ook met sla waar nog worteltjes aan zitten.
Nog meer buiten. Teentjes knoflook poten bij de planten gaat beestjes/ziektes tegen. En als je het in het goede seizoen doet krijg je er meer knoflook voor terug.
Edit: heeft iemand een idee hoe je van een kalkrand in de wc-pot afkomt? Zit er al sinds ik het huis kocht, het water is hier ook heel hard. (Schoonmaak)azijn helpt niet voldoende. Heb alles wat ik weet geprobeerd. Anders ga ik een nieuwe kopen, maar dat vind ik eigenlijk zonde.
Shanna schreef:Verse kruiden kan je het beste in vochtig keukenpapier in de koelkast bewaren.
ista schreef:Drinken inschenken uit van die pakken met draaidop die aan 1 kant zitten (bijv. Dubbelfris). Het meest logisch lijkt om de schenktuit onderop te hebben en dan in het glas te schenken, maar hierdoor gaat het vaak 'klokken'. Als je de schenktuit boven houdt en de andere kant van het pak beneden en dan schenken, dan kan er lucht in het pak komen en stroomt het er geleidelijk uit, zonder morsen!
watchthesky schreef:moonsparkle schreef:Wat ik ook handig vindt is kranten op de bovenkant van keukenkastjes, dan komt het vet niet op je kastjes en kun je ze gewoon af en toe verwisselen.
Dat is geniaal! Ik ga dit de volgende keer dat ik de keuken grondig schrob zeker doen!
Citaat:Als je per se sponsjes en borstels weg wilt gooien, doe het dan in het plastic afval... Maar less is more, het milieu zal het met me eens zijn!
95Ellen schreef:Ik zag gisteren een lifehack in een tv-serie: als je pasta kookt, doe dan in de pan alvast een vergiet, en daarin dan je pasta. Dan kan je, ipv moeilijk doen met deksels enzo met afgieten, gewoon het vergiet er met pasta en al zo uit tillen
Laurievc schreef:95Ellen schreef:Ik zag gisteren een lifehack in een tv-serie: als je pasta kookt, doe dan in de pan alvast een vergiet, en daarin dan je pasta. Dan kan je, ipv moeilijk doen met deksels enzo met afgieten, gewoon het vergiet er met pasta en al zo uit tillen
Oh my god, die ga ik proberen. Loop altijd te klooien met dat rotding