Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Noeps schreef:O, ik ben daar vrij makkelijk in. Op een verjaardag laatst kreeg ik een wijntje ingeschonken maar die was zó zoet, gevoelsmatig was het Canei met nog een extra suikerklontje erin. Daar hou ik echt niet van. Ik heb gewoon gezegd 'joh, heb je wat anders te drinken voor me?'. Andersom hoop ik ook dat mensen die bij mij te gast zijn eerlijk durven aangeven dat ze iets bij nader inzien toch niet hoeven of een alternatief willen. Dat spastische gedoe om iets op te eten/drinken wat je echt tegenstaat is aan mij niet besteed .
Murosch schreef:Nou.. uhm.. ja.. dat vind ik eigenlijk wel dat je dan maar met kokhalsneigingen iets weg moet eten. Inderdaad omdat het beleefd is. Maar dat is mijn mening hoor.
YellowGray schreef:Ik vind het onzin om eten op te eten wat je niet wilt eten, om wat voor reden dan ook. Maar beleefd afslaan of maar een klein hapje eten en dan onopvallend laten staan heeft zeker mijn voorkeur boven "EW" roepen en het in de prullenbak gooien. Dat is gewoon onnodig onbeleefd.
Blijheid schreef:Mars schreef:Maar als je iets niet heel lekker vind krijg je dan meteen kokhals neigingen? Ik lees dat wel vaker, maar zijn jullie dan zo gevoelig?
Er is wel een verschil tussen 'niet lekker' (dan probeer ik door te eten) en 'niet lusten' (écht vies). Maar bij dingen die ik niet lust gebeurt dat echt ja. Zou handig zijn als het niet zo was, maar helaas
NatasjavE schreef:Hmmm als ik ergens ga eten bij iemand dan hanteer ik inderdaad, binnen redelijke marges, het principe dat je gewoon maar door eet.
Bij een traktatie op het werk doe ik dat niet. Alleen ik zou ook niet roepen dat lust ik niet. Dan zou ik niets zeggen en het gewoon laten staan. Of iets van het is me iets te zoet of te machtig als mij er naar gevraagd wordt.