Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
__Marloes schreef:Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe hard wij moeten werken en voor wat soort salaris. Er zijn amper beroepen die sowieso minder verdienen, en als je kijkt hoe belastend de horeca voor je lijf is vind ik dat extraatje best een mooi gebaar mits het helemaal naar hun zin was uiteraard. Je hebt je de hele avond samen met je collega’s uit de naad gewerkt, mag beloond worden toch! Wij staan 7/8/9 uur te knallen met als we geluk hebben een kwartier pauze want meer tijd is er niet... wij horen bij de gasten te zijn.
En als je ziet wat voor hufters sommige gasten zijn, dan bedoel ik niet de zwijnenstal die ze achter laten maar het feit dat je als een slaaf word behandeld soms, vraag ik me soms echt af waarom ik het ooit ben gaan doen. Ik vind dat zulke gasten heel welkom zijn om een keer mee te komen werken in ons restaurant, denk dat 9 vd 10 niet eens door heeft hoe zwaar het werk is en hoe snel je hoort te zijn. Er mag soms wel wat meer begrip zijn. Oke we zijn niet hooggeleerd, hebben geen studieschuld waar we u tegen zeggen, maar staan wel elke avond klaar om het 130/140 mensen naar hun zin te maken, met of zonder waardering want ik ga me niet verlagen tot het niveau van die enkeling die zich niet gedraagt en die zich niet gedraagt als GAST. Want dat ben je in een restaurant, te gast!
Gelukkig is dat redelijk zeldzaam en vind ik het werk nog onwijs tof! En zijn er gelukkig nog wel mensen die wel fooi geven: gevarieerd van 2 euro en minder tot zelfs een paar keer 60 euro en een keer 75. Ja daar doe je het voor of soms een berichtje geschreven op een servet dat ze het naar hun zin hebben gehad terugvinden is ook leuk.
__Marloes schreef:Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe hard wij moeten werken en voor wat soort salaris. Er zijn amper beroepen die sowieso minder verdienen, en als je kijkt hoe belastend de horeca voor je lijf is vind ik dat extraatje best een mooi gebaar mits het helemaal naar hun zin was uiteraard. Je hebt je de hele avond samen met je collega’s uit de naad gewerkt, mag beloond worden toch! Wij staan 7/8/9 uur te knallen met als we geluk hebben een kwartier pauze want meer tijd is er niet... wij horen bij de gasten te zijn.
__Marloes schreef:Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe hard wij moeten werken en voor wat soort salaris. Er zijn amper beroepen die sowieso minder verdienen, en als je kijkt hoe belastend de horeca voor je lijf is vind ik dat extraatje best een mooi gebaar mits het helemaal naar hun zin was uiteraard. Je hebt je de hele avond samen met je collega’s uit de naad gewerkt, mag beloond worden toch! Wij staan 7/8/9 uur te knallen met als we geluk hebben een kwartier pauze want meer tijd is er niet... wij horen bij de gasten te zijn.
En als je ziet wat voor hufters sommige gasten zijn, dan bedoel ik niet de zwijnenstal die ze achter laten maar het feit dat je als een slaaf word behandeld soms, vraag ik me soms echt af waarom ik het ooit ben gaan doen. Ik vind dat zulke gasten heel welkom zijn om een keer mee te komen werken in ons restaurant, denk dat 9 vd 10 niet eens door heeft hoe zwaar het werk is en hoe snel je hoort te zijn. Er mag soms wel wat meer begrip zijn. Oke we zijn niet hooggeleerd, hebben geen studieschuld waar we u tegen zeggen, maar staan wel elke avond klaar om het 130/140 mensen naar hun zin te maken, met of zonder waardering want ik ga me niet verlagen tot het niveau van die enkeling die zich niet gedraagt en die zich niet gedraagt als GAST. Want dat ben je in een restaurant, te gast!
Gelukkig is dat redelijk zeldzaam en vind ik het werk nog onwijs tof! En zijn er gelukkig nog wel mensen die wel fooi geven: gevarieerd van 2 euro en minder tot zelfs een paar keer 60 euro en een keer 75. Ja daar doe je het voor of soms een berichtje geschreven op een servet dat ze het naar hun zin hebben gehad terugvinden is ook leuk.
bruintje123 schreef:Wat een onzin marloes.
Er zijn zoveel zware beroepen.
Ga jij eens op de bouw staan in weer en wind. Of in de tuinbouw. In een fabriek waar alles op tempo moet of ook dingen loodzwaar zijn of op een onhandige houding.
Verpleegsters die weer eens een zwaar persoon moeten wassen maar zonder lift. E.d
En denk maar in de zorg dat je helemaal tegen vervelende mensen aan loopt.
DeMolenhoek schreef:Marloes: Maar dat vind ik nu ook de dooddoener. Dat mensen in de horeca echt denken dat ze 1 van de zwaarste beroepen. En sorry hoor, maar ik ben toch echt klant en geen gast. Mijn vriend is verdorie 29 en zijn rug is nu al kapot gewerkt. Hij heeft horeca gedaan, maar geeft zelf aan dat zijn huidige werk veel zwaarder is. Ook hele lange dagen. En nee, die krijgt geen fooi.
Iemand met jou mentaliteit zou van mij geen fooi krijgen. Je werkt hard, we zijn maar 'te gast' je werkt oh zo lange, drukke en zware dagen, dus dat moet maar gewaardeerd worden? Sorry, wij ook.
__Marloes schreef:Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe hard wij moeten werken en voor wat soort salaris. Er zijn amper beroepen die sowieso minder verdienen, en als je kijkt hoe belastend de horeca voor je lijf is vind ik dat extraatje best een mooi gebaar mits het helemaal naar hun zin was uiteraard. Je hebt je de hele avond samen met je collega’s uit de naad gewerkt, mag beloond worden toch! Wij staan 7/8/9 uur te knallen met als we geluk hebben een kwartier pauze want meer tijd is er niet... wij horen bij de gasten te zijn.
__Marloes schreef:Tuurlijk, er zijn zwaardere. Ik zeg nergens dat de horeca het zwaarste is. En daarbij ligt het ook aan wat voor restaurant, de ene is de andere niet. Het restaurant waar ik nu werk is hard, maar ook echt onwijs hard werken en belastend ja. genoeg collega’s om mij heen die hun rug ook al kapot hebben gewerkt overigens.DeMolenhoek schreef:Marloes: Maar dat vind ik nu ook de dooddoener. Dat mensen in de horeca echt denken dat ze 1 van de zwaarste beroepen. En sorry hoor, maar ik ben toch echt klant en geen gast. Mijn vriend is verdorie 29 en zijn rug is nu al kapot gewerkt. Hij heeft horeca gedaan, maar geeft zelf aan dat zijn huidige werk veel zwaarder is. Ook hele lange dagen. En nee, die krijgt geen fooi.
Iemand met jou mentaliteit zou van mij geen fooi krijgen. Je werkt hard, we zijn maar 'te gast' je werkt oh zo lange, drukke en zware dagen, dus dat moet maar gewaardeerd worden? Sorry, wij ook.
En die reactie van niet te gast, tsja... daar ga ik geen energie in steken om op te reageren. Gastvrijheid is nr 1 of een zaak gaat draaien of niet
__Marloes schreef:Tuurlijk, er zijn zwaardere. Ik zeg nergens dat de horeca het zwaarste is. En daarbij ligt het ook aan wat voor restaurant, de ene is de andere niet. Het restaurant waar ik nu werk is hard, maar ook echt onwijs hard werken en belastend ja. genoeg collega’s om mij heen die hun rug ook al kapot hebben gewerkt overigens.DeMolenhoek schreef:Marloes: Maar dat vind ik nu ook de dooddoener. Dat mensen in de horeca echt denken dat ze 1 van de zwaarste beroepen. En sorry hoor, maar ik ben toch echt klant en geen gast. Mijn vriend is verdorie 29 en zijn rug is nu al kapot gewerkt. Hij heeft horeca gedaan, maar geeft zelf aan dat zijn huidige werk veel zwaarder is. Ook hele lange dagen. En nee, die krijgt geen fooi.
Iemand met jou mentaliteit zou van mij geen fooi krijgen. Je werkt hard, we zijn maar 'te gast' je werkt oh zo lange, drukke en zware dagen, dus dat moet maar gewaardeerd worden? Sorry, wij ook.
Weekje ruilen met mijn vriend die stratenmaker is, of ruil je liever een weekje met mij in de zorg?
Ik heb jaren in de horeca gewerkt (achter de bar en de bediening) maar om nou te zeggen dat je je rug naar de filistijnen werkt....
En die reactie van niet te gast, tsja... daar ga ik geen energie in steken om op te reageren. Gastvrijheid is nr 1 of een zaak gaat draaien of niet
DeMolenhoek schreef:Marloes: Maar dat vind ik nu ook de dooddoener. Dat mensen in de horeca echt denken dat ze 1 van de zwaarste beroepen hebben. En sorry hoor, maar ik ben toch echt klant en geen gast. Mijn vriend is verdorie 29 en zijn rug is nu al kapot gewerkt. Hij heeft horeca gedaan, maar geeft zelf aan dat zijn huidige werk veel zwaarder is. Ook hele lange dagen. En nee, die krijgt geen fooi. Ik werk dagen van 7/8/9 en soms zelfs 12 zonder pauze. Want het is druk.
Iemand met jou mentaliteit zou van mij geen fooi krijgen. Je werkt hard, we zijn maar 'te gast' je werkt oh zo lange, drukke en zware dagen, dus dat moet maar gewaardeerd worden? Sorry, wij ook.