Ongelofelijke ongeloof

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-01 09:42

De ramp in Amerika heeft mij diep geraakt. Ik voel het in mijn hele lichaam. Lam geslagen leef ik op dit moment mijn leven. Het is ongelofelijk dat mensen in staat zijn om dit te doen. Ze wisten al meer dan twee jaar dat ze het gingen doen. Alles goed voorbereidt, vliegcursus genomen etc. Deze terroristen hebben zich nog weten te bewegen tussen de mensen terwijl ze wisten wat ze in de toekomst gingen doen.

Gisteravond zag ik een discussie op de televisie. Het ging erom wat men dacht hoe zo’n aanval heeft kunnen gebeuren. Ik werd er zeer verdrietig van en zeker ook ontzettend kwaad, dat er mensen zijn die kunnen bedenken waarom zoiets gebeurt. Dat ze een rede kunnen vinden waarom dit mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Amerika met al zijn fouten, Amerika die Israël steunt etc. Ook zei iemand in deze discussie dat het vreselijk is wat er is gebeurd, maar dat het veel belangrijker is om uit te gaan zoeken DAT dit heeft kunnen gebeuren. Met andere woorden, er moet gezocht worden naar de oorzaak. Er moet dus begrip gevonden worden voor de dader. Met een vinger wijzend naar het slachtoffer. Iemand anders in de discussie zei het goed “het gevaar is dat we het proberen te begrijpen waardoor het overvloeit in begrip”.

Als het de terroristen zijn die we vermoeden, bereiken zij op dit moment precies wat ze hebben willen bereiken, aandacht voor hun mening. Er moet dus geluisterd worden naar de bewegingsreden van de terrorist? Door grof geweld te gebruiken, vragen en krijgen zij de aandacht. Dat mag toch niet gebeuren? Het mag toch niet zo zijn dat we nu met zijn allen gaan bedenken dat de terrorist zelfs een reden zou kunnen hebben gehad om dit te doen?

Dit zijn terroristen geweest met maar een doel, doden, vernietigen en shockeren. Nog net even op het laatste moment het vliegtuig zo het gebouw in vliegen dat ze nog lekker veel etage mee konden nemen.

Wanneer ik kijk naar de beelden van de ramp, voel ik die diepe pijn. Het ongelofelijke ongeloof. Ik voel geen eens woede op dit moment, maar intense pijn. Het is niet dat ik bang ben dat het mij ook kan overkomen, want het IS mij overkomen. Die vliegtuigen vlogen regelrecht mijn hart in.


westernworld

Berichten: 1286
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-01 10:31

ja marieke,zo zit het in elkaar ,ik heb ook gekeken,en geluisterd en me zelf geergert aan een aantal zienswijze van een aantal experts,de op merking die jij aanhaalt komen overigs van allochtonen,die in nederland een nieuw huis hebben gekregen,nadat ze hun thuisland verlaten hebben,of van mensen die in de softe sector werken.bij de herdenking in roermond was er ook zo`n raadslid die het erg vond wat zijn #landgenoten# hadden gedaan( hoe kunnen het landgenoten zijn als je raadslid bent in Nederland)
en dat we maar eerst moeten onderzoeken waar het allemaal vandaan kwam,die haat die de mensen voelden en daarom dit soort dingen doen!!!!!!!
ik vind dit dus in en in triest!

gisteren kreeg ik een bevestiging van wat eigelijk al vast stond.
vier jointventure partners van mij zijn niet meer.
ook een 20tal zakenvrienden zijn niet meer.
ook een 10tal telefonische contacten zijn niet meer

en dan moet ik zoeken en begrijpen van oorzaak haat? sorry

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-01 12:13

Jullie hebben helemaal gelijk: dit is ons allemaal overkomen: Waarom? Omdat we allemaal wel eens daar hadden kunnen zitten. Ik reis regelmatig en ik moet er niet aan denken dat ik als levende schietschijf rondvlieg. Het is gericht tegen onze levensstijl.

Dit valt absoluut niet goed te praten. Dit was moord met voorbedachte rade. De enige discussie die we moeten voeren is:

Hoe voorkomen we meer terrorisme in de toekomst?

Die vraag moeten we ons duidelijk stellen en daarmee moeten ook "oorzaken" bekeken worden. Dat wil niet zeggen dat we begrip hoeven te tonen voor hun daden. Het verleden kunnen we helaas niet meer veranderen. Ik zou graag deze film eens terug willen draaien, maar dat kan niet. We moeten, hoe pijnlijk dan ook, vooruit kijken.

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-01 14:04

Mee eens, en ik als 'softie' denk dat we als we naar die oorzaken kijken ook open moeten staan voor andere denkwijzen en ervaringen en culturen en geschiedenissen. Wanneer wij ons arrogant en vooroordelend en veroodelend opstellen zal er nooit sprake zijn van verdraagzaamheid en vrede. En begrijp me neit verkeerd; dat betekent niet zaken goedpraten of verdoezelen of verexcuseren of wat dan ook. Fout is fout. Klaar. Maar je komt nooit tot een goed gesprek als je niet naar de ander wilt luisteren. En zonder goed gesprek geen oplossing, zonder oplossing (zeker) geen vrede.

Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-01 11:07

Gail ik heb er moeite mee te me moeten verdiepen in de wetten van de terrorist. Ik vooroordeel en veroordeel deze gedachten wel. Ik denk niet dat we door praten met hen tot een oplossing zullen en kunnen komen. Dit zijn zware criminelen en die hebben naar mijn mening geen enkel recht.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 11:18

geheel mee eens marieke. Wij zijn niet degenen die hen veroordelen, zij veroordelen ons. Wij werden aangevallen door hen en niet anders om.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 11:25

Nee dat kan ik me voorstellen, leuk is het niet om je in terroristen te verdiepen. Maar ik denk wel dat wanneer je je vijand wilt uitschakelen het toch ook heel erg belangrijk is om hem goed te kennen. Alles van hem te weten. Wat is zijn motivatie. Wat kan een volgende actie zijn. Door wie en hoevelen wordt hij gesteund. Hoe raak je hem in het hart. . Hoe voorkom je dit soort situaties in de toekomst.

gewoon bommetje gooien lijkt me iets te kort door de bocht.

westernworld

Berichten: 1286
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 12:37

gail,met alle goede wil die in mij is;

kan ik niet praten met mensen,die een overtuiging hebben,of dit nu geloofs of anders gebonden is,waarbij het voor hen al vaststaat dat Hun regels dus de juiste en beste zijn,dus vrouwen verberg je,cristenen vermoorden,want dat zijn varkens en varkens zijn onrein,dus weg ermee,en de wereld moet 1 islamitiche staat worden,met alleen de heersers van die staat die in vrijheid mogen doen wat ze willen met de rest van de wereld.

gail, zeg eens eerlijk, kan je dan met zo`n iemand gaan praten?!

voor dat je een mening naar voren hebt gebracht,hebben ze je de keel doorgesneden,want waar haal jij het lef vandaan om hun tegen en tegen ze te praten?

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 13:00

Ik geloof dat Lot misschien subtieler zegt wat ik wil zeggen. Juist die arrogante Amerikaanse houding di precies uitstraalt wat jij nu noemt als nadeel van die fundamentalisten: "Onze wetten en normen en waarden zijn de juiste en de enige juiste", is wat ze daar haten.

Pfff ik weet niet hoe ik dit moe tuitleggen. Ik heb al gezegd dat ik het afschuwelijk!!! en overgeeflijk!!! vind wat er is gebeurd. Alleen denk ik dat je altijd verder moet kijken dan je neus lang is en je moet verdiepen in de motivatie van een ander, of je nou vrede wilt bereiken of zoals Lot zegt ze met de grond gelijk wil maken. Dan bereik je nou eenmaal meer.

EN IK VIND HET DUS OOK EEN stinkmodder-ACTIE!! Maar ik vind niet elke Moslim fout (integendeel) en ook niet alle moslimfundamentalisten.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 13:04

Ik vind de amerikaanse houding niet arrogant. Zij doen geen laffe aanslagen. Die terroristen zijn pas arrogant door te hun normen zo aan anderen op te leggen. Ik vind dit wel de omgedraaide wereld om de amerikanen nu arrogant te noemen.

Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-01 13:25

Lot jij benadert het op een andere manier:

“Alles van hem te weten. Wat is zijn motivatie. Wat kan een volgende actie zijn. Door wie en hoe velen wordt hij gesteund. Hoe raak je hem in het hart. . Hoe voorkom je dit soort situaties in de toekomst.”

Zoals jij het weergeeft is het een analyses van een criminele organisatie. Reken maar dat men allang al weet hoe zij denken en wie ze zijn, dat weten ze al jaren! Maar hoe goed je de groepering ook kent, deze ramp had niet voorkomen kunnen worden.

Het feit dat wij bij elke olympische spelen weer verdacht moeten zijn op terroristische aanslagen is al een ramp op zich. Wanneer men op de laatste dag van de olympische spelen het virus ebola zouden verspreiden is twee dagen later (incubatie tijd) waneer iedereen weer in eigen land is terug gekeerd, de mensheid over de hele wereld in gevaar. Door deze zeer besmettelijke virus ga je namelijk op een hele verschrikkelijke manier dood. De terroristen zijn hier toe in staat. De wereld staat al heel lang op scherp voor dit soort aanvallen, maar op de aanvallen van vorige week waren we niet berekend! Wie had het ook kunnen bedenken?

Deze terroristen hebben in mijn ogen geen recht van spreken. Als je tot dit in staat bent ben je nog tot vele andere dingen in staat. Deze mensen zijn levens gevaarlijk en daar valt geen normaal gesprek mee te voeren. Het mag niet zo zijn dat na het plegen van zo’n gruwelijke misdaad wij zouden moeten luisteren naar hun wil? Het kan toch niet zo zijn dat je door geweld gelijk afdwingt?

Met een mes op mijn keel geef ik eerder toe in dingen waar ik normaal nooit in toe zou geven, maar mijn wil om te leven is groot dus geef ik toe. Wanneer en verkrachter tegen over mij zou staan en mijn keus is dood of verkracht worden, kies ik toch maar voor het laatste en verwerk ik die ellende wel weer achteraf.

Het mag niet zo zijn dat de wereld met een mes op de keel geleefd gaat worden.


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Marieke op 2001-09-18 14:27 ]</font>

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 13:41

Sorry, dat is niet NU, ik heb de Amerikanen altijd al arrogant gevonden en Bush vind zichzelf ook geweldig. Ik houd niet zo van dat nationalisme en al dat vlaggenvertoon. Ben blij dat ik in ons nuchtige landje woon.

En ja je hebt gelijk: afdwingen dat de rest van de wereld hetzelfde gaat denken is ook errug arrogant en vervelend.

westernworld

Berichten: 1286
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 13:44

gail, sorry dat ik jou nu alleen leek aan te vallen, niet de bedoeling,ik reageerde eigelijk meer op de bewering van Lot,die het zelfde zei als jij maar dan nog ( voor mij dan ) extremer.
Ik ben het met marieke eens,omdat de westerse wereld de vrijheid hoog in het vaandel hebben staan,democratie heet dat, en geloof mij nou,al de moslims gebaseerd op het fundamentalistishe.zijn er alleen maar op uit om hun geloof door pressie het enigste geloof ter wereld te laten zijn. dat is helaas maar waar en geen vrijheid van meningsuiting,doe deze uitspraken bij de Taliban,in Irak ,Iran,bij arrafat endie van Libie(heb je hem ook gezien ,met zijn handen in de lucht)vertellen dat de amerikanen 200000 man zullen verliezen in afganistan,zij rekenen allemaal er op dat afganistan het eerste moslimland wordt waar christendom jodendom en alle andere geloven uitgeroeid zijn, en dan langzaam uitbreidden naar hun landen,daar ben ik banger voor dan de oorlog die bush wil.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 13:45

Hoi Marieke

Ikz eg niet dat je moet luisteren naar hun wil
Ik zeg niet dat je ze een stem moet geven
Ik zeg niet dat je terrorisme moet belonen door toe te geven.

Ik wil niet dat we met het mes op onze keel leven.
Terroristen moeten gestraft worden.

Maar je verdiepen in hun achtergrond is het begin van een verdedigings en/of aanvalstechniek. Je zegt zelf al: we weten al alles (nou ik denk toch echt niet alles...Saddam Hoessein hebben we ook nooit gevonden en die Bin Laden is ook zoek). En dat is neit genoeg, dit soort aanslagen is niet te voorkomen.

Maar je moet leren van de geschiedenis en niet blind om je heen slaan. En ik heb geen begrip voor die verkrachter, maar misschien als ik zijn gedachtenkronkels beter begrijp kan ik het de volgende keer herkennen en mijzelf beter beschrijven of de vijand te snel af zijn.

Sorry, waar kwam dat Ebola-verhaal ineens vandaan?

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 13:48

Uh 'beschermen' natuurlijk, niet beschrijven....

Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-01 13:57

Hahaha sorry Lot die ebola kwam zo uit de lucht vallen!! Ik maak me daar al tijden zorgen over.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 14:01

Ja, enge ziekte he...brrr Verward

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 14:05

Ik vind het argument van Lot heel goed, inzicht krijgen in de vijand om ze voor te zijn. Maar ik snap ook dat Marieke vindt dat het walgelijk vindt om je in zulke figuren (want mensen kun je het niet noemen) te verdiepen. Maar marieke, er zijn altijd mensen voor vieze karweitjes, grinnik. Dat hoeven wij gelukkig niet te doen.
Wat mij wel misselijk maakt is als er mensen gaan beweren dat zulke dingen oorzaak hebben en dat soort dingen. Alsof dat iets kan rechtvaardigen of ook maar recht heeft op begrip!!!!!!!!!! kom op zeg.

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 14:07

Ebola is nogal een domme ziekte om geintjes mee uit te halen. Het leeft niet lang en je hebt kans dat je zelf het eerste slachtoffer bent. Anthrax is gevaarlijk en blijft ook langer "goed".

Kijk maar het scenario rampenfilms van Hollywood van de laatste jaren na en denk maar eens in wat voor een keuze de gemiddelde terrorist heeft om kwaad uit te halen.. Niet echt gezellig.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 14:11

Er zijn landen (zoals Irak) die dergelijke dingen als wapens gebruiken. Biochemische wapens. Dat testen ze ook nog uit op honden (dus nu kunnen ze bij mij helemaal geen goed meer doen.....)
IK ken die film wel, met Dustin Hofman in de hoofdrol, over dat virus. Break out, waarschijnlijk bedoel je die film. Wel een heel spannende en ook akelige film.

Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-01 14:13

Dat is precies wat ik bedoel Joost.
Levensgevaarlijk!

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 14:16

Nou, ik kan nog wel meer bedenken. Daar zitten dan vulkanen en aardbevingen bij.. Niet echt gezellig. Een ouwe James Bond film had het erover dat je een bom op de St. Andreas breuk in Californie kunt zetten. Ik weet ook niet hoe gemakkelijk het is om Mt. St. Helens op scherp te zetten.

Biochemische wapens hebben het nadeel voor terroristen dat ze in het geheel niet discrimineren. Als de pleuris uitbreekt, breekt die dan over de hele wereld uit, dus ook bij hun eigen families...

Maar goed, dit onderwerp verandert al snel.. Alleen de tijd zal ons leren wat er gaat gebeuren. Laten we ons niet regeren door Angst, Haat en Woede. Ik wil gewoon weer lekker bij de ponies zijn en gewoon de hele bende het liefst weer vergeten.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-01 14:27

Hoorde ook dat ze de waterreservoirs in Amerika extreem goed bewaken...yegh! Rare wereld..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Anouck, _Madelon, Amaryllis, Amira_, BalouArera, DaraBariton, DeEenhoorn, Dewii, DogWords, Es_ther, KailyxMur, Kidde, Mariett, merrylegs, s_casper, Suuszels en 61 bezoekers