Echtgenoot die dwangmatig liegt, hoe nu verder?

Moderators: EvelijnS, Dani, Shanna, benangelique, Hanmar, Polly

 
 
Doorgaan
Berichten: 98
Geregistreerd: 23-09-17

Echtgenoot die dwangmatig liegt, hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-17 14:31

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

Het begon allemaal 11 jaar geleden. Ik ontmoette een leuke jongeman op een website en het klikte enorm goed. Hij had hele verhalen over zijn werk en leven en had alles goed voor elkaar. We werden verliefd en alles leek goed. 2 maanden later kwam ik erachter dat alles, echt alles gelogen was. Zelfs zijn voornaam.

De reden dat hij loog was omdat hij alles nog niet zo op een rijtje had en indruk wilde maken. Hij wilde eigenlijk een avontuurtje met me en verliefd worden zat bij hem niet in de planning. Toch werd hij het en hij durfde zijn leugens niet meer op te biechten. We bleven bij elkaar omdat ik ergens wel begreep waarom hij had gelogen. Ik keurde het natuurlijk niet goed.

Hij vertelde regelmatig leugens, meestal klein maar soms ook grotere. Meestal niet tegen mij, vooral tegen zijn werk en vrienden. Toch wist hij zich altijd overal uit te kletsen. Wat dan kan hij goed. Hij deed het vooral omdat hij geen nee kan zeggen. En zo gebeurde het dat hij dus 2 afspraken had staan, en dat vertelde hij een leugen tegen de andere. Gewoon nee zeggen lukte hem niet.

Jarenlang ging het redelijk goed, wel speelde er een angststoornis bij hem op waarvoor hij antidepressiva kreeg, venlavaxine. Hij dacht steeds dat hij erg ziek was. Door de medicijnen bleef hij kalm en hield hij alles onder controle.

In de tussentijd kregen we 2 kinderen en was alles rustig. Hij vertelde zo nu en dan wel kleine leugens maar geen gekke of grote dingen. Wel maakt hij er financieel een grote zooi van. Ook dat durfde hij dan niet te vertellen waardoor we nu schulden hebben.

Een half jaar geleden besloot hij dat hij de medicijnen af wilde gaan bouwen. Hij deed dit zelf. Steeds een beetje minder. Dat ging best goed. Maar nu is hij weer begonnen met liegen. En dat neemt hele erge vormen aan. Ik denk dat het ook met de medicijnen te maken heeft.

Hij had een korte affaire met een andere vrouw. Hij heeft alles tegen haar gelogen. Hij loog dat hij in scheiding lag, dat hij van haar hield en met haar verder wilde. Ondertussen kwam ik hierachter omdat deze vrouw met mij contact opnam omdat ze achter steeds meer leugens kwam.

Hij heeft er met haar een einde aan gemaakt en wil absoluut met mij verder. Hij houdt van mij en de gedachten dat hij mij had kunnen verliezen, maakt hem gek. Maar waarom hij een affaire had? De spanning, het gebrek aan 'ons', omdat we 2 heel jonge kindjes hebben, maar ook de bevestiging van de andere vrouw krijgen dat het 'goed' was dat hij bij mij weg zou gaan. Alles speelde mee. Zij nam hem helemaal in bezit en is zelfs mij gaan stalken nadat hij tegen haar had gezegd te willen stoppen. Daarin ging ze erg ver.

Maar ik ga met hem verder. We houden enorm veel van elkaar en ondanks dat er veel gebeurt is, is hij ook echt mijn beste vriend. Deze keuze heb ik gemaakt en daar vraag ik respect en begrip voor. Of we het redden, weet ik niet, maar op dit moment laat ik hem niet alleen.

Maar nu zijn we afgelopen week bij de huisarts geweest voor een doorverwijzing naar een psycholoog. Die heeft hij gekregen en ook een brief met de vermoedelijke stoornissen erop. En daar ben ik best van geschrokken. Een angststoornis, een gedragsstoornis en een stoornis impulsbeheersing. De inschatting van de ernst van de problematiek is chronisch. Het risico dat hij zichzelf wat aandoet is matig en de complexiteit is hoog. Hij is doorgestuurd naar de specialistische GGZ.

Wat ik met dit topic wil bereiken? Verhalen van anderen, aan beide kanten, steun, uitleg, dat soort dingen. Even van me afschrijven. Ik hoop dat hij eindelijk in gaat zien wat hij ons gezin aan heeft gedaan met zijn leugens. En ik hoop dat er een remedie is voor zijn stoornis.

Ik snap dat vele nu niet snappen dat ik bij hem blijf. Maar hij is jarenlang echt een lieve man geweest, en een goede vader voor onze kinderen. Hoewel hij er een zooi van heeft gemaakt, doet hij er alles aan om het goed te maken en pakt hij de therapie met 2 handen aan. Hij wil echt beter worden. Of ik zwak ben om bij hem te blijven, of juist sterk dat ik voor het vuur ga voor mijn gezin, dat weet ik op dit moment zelf nog niet. Wel weet ik dat ik voor volgende week een afspraak bij mijn eigen huisarts heb staan om te praten.

Ik heb alles in een notendop geschreven, maar bedankt voor het lezen. Ik hoop op fijne adviezen en steun.


kwita

Berichten: 5290
Geregistreerd: 14-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:34

Ik zou niet samen verder gaan, omdat het niet verandert .
Hoe zie jij de toekomst voor je en kan hij dat jou en je kinderen bieden ,een veilig en stabiel thuis?

Tijd heeft vleugels maar geen teugels, carpe diem!

Gillbo
Berichten: 3916
Geregistreerd: 20-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:38

Dit is ontzettend moeilijk en begrijpelijk dat je nu niet direct weggaat bij hem. Je hebt voor elkaar gekozen en hij is ziek, je weet dat hij een andere man kan zijn.
Nu hij in een traject zit bij de GGZ zou ook jij om hulp kunnen vragen voor partners in deze situatie. De GGZ kan je hier ook mee helpen
Verwacht ook niet dat hij inziet wat hij gedaan heeft en daardoor beter wordt. Hij zal eerst beter moeten worden en dan pas in kunnen zien wat hij gedaan heeft. Wat ook voor hem zeer waarschijnlijk een hele klap zal zijn
Heel veel sterkte want het zal lang en zwaar zijn zo

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

siskeh
Berichten: 7235
Geregistreerd: 13-05-08
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:44

Poeh hé ik heb gelukkig alleen op "afstand" ervaring met dergelijke zaken.
Ik ben blij om te lezen dat je naar je eigen huisarts gaat om te praten, want ik dénk dat ongeacht of je wel of niet bij hem blijft, het heel belangrijk is dat je zelf zo "sterk" mogelijk bent.
1 ding daarvan is kennis over de "aandoening" van je partner en hoe hier mee om te gaan is denk ik enorm belangrijk. Ookal is er nu nog niet een diagnose.

Heel veel sterkte TS! Ik begrijp het absoluut trouwens dat je niet direct aan scheiden denkt, want eerlijk: je zal toch met hem "verder" moeten omdat je samen kinderen hebt, of het moet al dusdanig de spuigaten uitlopen dat je ook niet meer wilt dat daar contact tussen is.

Niet alle dwalers bennen verdwaald

Te koop: Startrekk Espaniola S2
Gezocht: Hooks Lingus en/of Chester in bruin maat full

dresjoepie

Berichten: 2230
Geregistreerd: 23-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:45

Eens een leugenaar altijd een leugenaar ! Ik had bij de affaire al weg geweest Je bent er nu achtergekomen omdat die vrouw contact met je heeft gezocht! Wie weet hoe vaak het al is gebeurd hij kan liegen als de beste dus ja!

Wil je alle kracht en moed toe wensen om voor jezelf op te komen!

senna21

Berichten: 6947
Geregistreerd: 17-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:47

Moeilijk hoor.
Weggaan lijkt op het oog voor buitenstaanders de "gemakkelijkste" oplossing. Maar hij is ook de vader van jullie kinderen. Er zal dus altijd een 'na-huwelijk' zijn.
Misschien is er een lotgenotengroep die je verder kan helpen.
Het lijkt mij sowieso belangrijk om te voorkomen dat er verdere financiële problemen voor jou en je kinderen ontstaan door zijn toedoen.

hwn
Berichten: 2884
Geregistreerd: 26-05-13

Re: Echtgenoot die dwangmatig liegt, hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:53

als het met medicatie onder controle bleef, en hij kan die medicatie verder krijgen, dan blijft het wel ok, toch? Dat liegen zal er denk ik niet uit gaan, zgn. "pathologische leugenaars" veranderen zeker niet door therapie, omdat ze ook liegen tegen hun therapeut. Weet de impact van medicatie hier niet op.

Er zijn idd nogal wat mensen die liegen zonder dat ze het zelf beseffen. Lastig voor de mensen in de omgeving, zit je je constant af te vragen wat waar of onwaar is. Je erbij neerleggen is de enige optie tegen dat liegen denk ik.

Raad geven kan ik niet, maar ik denk dat ikzelf iemand ook niet zou verlaten omwille van een "ziekte" en de gevolgen (dat overspel dus).

EmptyWords

Berichten: 8071
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:53

Hmm... wat een gedoe zeg! Ik.wil.je heel veel sterkte wensen.

Uit jouw verhaal maak ik op dat hij niet liegt om jou bewust te kwetsen, maar hij kan niet anders. Logisch ook als je ziet wat de huisarts neerzet. Ik snap dat je nu bij hem blijft. Ik wil je heel veel kracht en wijsheid toewensen

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

Doorgaan
Berichten: 98
Geregistreerd: 23-09-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-17 14:55

Alvast heel erg bedankt voor alle reacties. Ik waardeer het echt, ook van de mensen die zeggen dat ik hem zou moeten verlaten. Ook al denk ik daar nu niet aan, ik moet wel met 2 benen op de grond blijven.

Laurora

Berichten: 1610
Geregistreerd: 19-07-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 14:58

Ik was ooit bevriend met een pathologische leugenaar.
Ik dacht wel door zijn facade heen te kunnen prikken, en dat kon ik ook, en dat maakte me gek. Letterlijk alles wat hij zei moest ik met een korreltje zout nemen, want je wist nooit of hij de waarheid sprak.

Aan het begin van de avond, als ik binnenkwam had hij 80 eters in het restaurant gehad (hij was chef-kok)
Met elke persoon die binnenkwam waren er al 10 eters meer, aan het eind van de avond had hij voor ruim 150 man staan koken.
Een "gewoon" gesprek bij een arts over een opgezette klier werd volgens hem een gesprek over kanker, want dat had hij zeker weten.
Een ongeluk dat hij kreeg (gebroken rib, poehpoeh) was opeens een levensbedreigend ongeval waar hij op het nippertje weggehaald werd voor de dood.
Zijn zogenaamd rijke ouders, waarvan hij alles kreeg bleken zwaar in de schulden te zitten.
Vertelde je dat je je niet lekker voelde, of ziek was? Dan had hij precies hetzelfde, maar dan wel 10x erger.
Die keer dat ik kampte met een depressie, en ik me niet zo aan moest stellen, want hij had het ook en veeeeel erger dan ik.
Hij moest altijd zielig gevonden worden door alles en iedereen.
Zijn zelfbeeld was zo extreem laag dat hij dingen moest verzinnen om maar interessant gevonden te worden, of zichzelf interessant te vinden, want niemand geloofde meer iets van wat hij zij.

Ongeveer twee jaar geleden ben ik er mee gekapt, ik werd zo ontzettend gefrustreerd, nooit kreeg ik steun of een aardig woord, bij welke situatie dan ook, want hij had hetzelfde meegemaakt, en bij hem was het erger en sneuer en zieliger.

Hallelujah wat een opluchting.
Sinds een paar maand hebben zijn vrienden (tevens mijn vrienden) hem laten vallen omdat hij geld van hen begon te stelen en ook daar over loog.
Hij heeft zijn eigen graf gegraven en is daar vies hard ingevallen.
Hij zal ongetwijfeld erg met zichzelf in de knoop zitten en zich erg poedersuiker voelen, maar dat boeit mij geen reet meer.
Wat ik zeggen wil, ik zou persoonlijk van mijn leven niet meer met zo'n persoon bevriend kunnen raken, laat staan samen zijn.

Ik respecteer je keuze om met je vriend verder te gaan, maar sta goed stil bij de volgende vraag: wil je dit? Wil je je de rest van je leven afvragen of hij wel de waarheid spreekt?
Liegt hij nu niet? Houdt hij echt van je of heeft hij weer een affaire? Is het ooit klaar met de leugens?
Ik zou het niet kunnen.

Demeter asked him to make the most beautiful animal that the world had ever seen. So, in an effort to impress her, Poseidon created the first horse
~~~

beatje
Berichten: 4313
Geregistreerd: 05-02-12

Re: Echtgenoot die dwangmatig liegt, hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:08

Ik ken ook een Pathologische leugenaar,gelukkig niet heel dicht bij me.Wel weet ik dat hij nooit genezen is.Is er ook veel door kwijt geraakt,baan ,familie,vrienden.

Jou vriend liegt al lang en je pikt best veel er van.Dat je zelf deze man ziet zitten geloof ik best,maar is dit nu het voorbeeld wat je de kinderen wilt geven?Die gaan toch wat van zijn leef wereld mee krijgen.En eerlijk hoeveel ik ook van mijn man houd,mijn kinderen goed op laten groeien zou belangrijker zijn.

Goof

Berichten: 21274
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:08

Goh wat heftig. Ik vraag me af hoe hij erin staat? Realiseert en accepteert hij zich dat hij stoornissen heeft? liegt hij hier ook over? Hoe staat familie erin?

siskeh
Berichten: 7235
Geregistreerd: 13-05-08
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:10

Ik vind het trouwens wel bijzonder dat veel meteen spreken over pathologische leugenaar, misschien kijkend naar de tekst juist "gediagnosticeerd" maar het zou mij niet verbazen dat er veel meer achter zit, waarbij het pathologisch liegen eerder een symptoom is. Of de mensen die de partner van TS als pathologisch leugenaar bedoelen het ook als symptoom, dat kan uiteraard.

Niet alle dwalers bennen verdwaald

Te koop: Startrekk Espaniola S2
Gezocht: Hooks Lingus en/of Chester in bruin maat full

absque_dubio

Berichten: 5934
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:11

Ik heb ook ooit zo'n vriend gehad waar ik ook mee gedate heb. Die leefde echt in zijn eigen wereld vol leugens. Ik kon het echt niet meer bijhouden. Ik gaf zeker om hem en dacht hem te kunnen helpen, maar ik was constant bezig met zijn troep aan leugens opruimen. Ik vond het echt heel zwaar. Uiteindelijk met heel veel pijn en moeite (en hem aan alle kanten moeten blokkeren en negeren, want hij kon fantastisch manipuleren) heb ik het aan de kant geschoven. Ik voelde me mega rot tegen over hem, maar voor mij was het achteraf de beste keus ooit.
Ik hoef nooit meer zo'n persoon in mijn omgeving, ik ging er zelf nog meer aan onderdoor. Mega knap van jou dat je blijft volhouden, en ik hoop ook zeker dat de toekomst gaat zijn zoals jij dat graag wilt.

Milente's Passion -Kroon Sport- Z1+12 ~drachtig v Spring Star's Kensington
Milente's Pretty Perfect - valk Ster merrie 2016 v. Goldstar Du Bois ~drachtig v Leuns Veld's Winston JR
Milente's Pomme Pidou - valk hengst 2018 v. Cassanova Du Bois VERKOCHT
Milente's Perry Pryce - valk hengst 2019 v. Spring Star's Spirit in mede-eigendom

Doorgaan
Berichten: 98
Geregistreerd: 23-09-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-17 15:12

Goof schreef:
Goh wat heftig. Ik vraag me af hoe hij erin staat? Realiseert en accepteert hij zich dat hij stoornissen heeft? liegt hij hier ook over? Hoe staat familie erin?


Ik lees nu verhalen van mensen die het veel erger hebben. Zo erg is het bij hem gelukkig niet.

Hij beseft nu echt dat hij een stoornis heeft, en hij wil er alles aan doen om het goed te krijgen. Zijn familie steunt hem absoluut.

GDG

Berichten: 3985
Geregistreerd: 11-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:12

Doorgaan schreef:
Ik snap dat vele nu niet snappen dat ik bij hem blijf.


Nou dat snap ik dan weer wel. Wat ik echter niet snap is dat je in een eerder stadium besloten hebt om te blijven en twee kinderen met hem op de wereld te zetten, ik hoop dat die twee hummels niet de dupe worden van deze situatie.

Ik ben nu dan eigenlijk wel 'blij' om te lezen dat je niet de handdoek in de ring gooit, dat vind ik te prijzen nu jullie eenmaal kinderen hebben. Fijn dat je man openstaat voor hulp, ik hoop heel erg dat hij het ook echt doorzet en eerlijk gezegd zou ik afspreken dat je hem voorlopig controleert (zodat je weet of hij daadwerkelijk op de afspraak verschenen is). Maar het is misschien nog beter om de eerste keer mee te gaan en dan gelijk advies te vragen over dit soort punten.

Dan nog even over de financiën; ik zou als voorwaarde stellen dat je man voorlopig zijn pinpas inlevert en niet meer bij jullie bankzaken kan (en dat jij dat dus zelf allemaal bijhoudt). Ik zou echt niet het risico willen lopen dat jullie nog meer schulden maken. Zijn jullie in GvG getrouwd trouwens?

koeien op de weg...

Doorgaan
Berichten: 98
Geregistreerd: 23-09-17

Re: Echtgenoot die dwangmatig liegt, hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-17 15:16

We zijn in gvg getrouwd.
En ik ga zeker weten mee naar zijn afspraak. Dat wil hij zelf juist ook.
Verder gaat zijn vader ons helpen met de financiën. Dat is ook altijd zijn werk geweest.

GDG

Berichten: 3985
Geregistreerd: 11-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:18

beatje schreef:
Ik ken ook een Pathologische leugenaar,gelukkig niet heel dicht bij me.Wel weet ik dat hij nooit genezen is.Is er ook veel door kwijt geraakt,baan ,familie,vrienden.

Jou vriend liegt al lang en je pikt best veel er van.Dat je zelf deze man ziet zitten geloof ik best,maar is dit nu het voorbeeld wat je de kinderen wilt geven?Die gaan toch wat van zijn leef wereld mee krijgen.En eerlijk hoeveel ik ook van mijn man houd,mijn kinderen goed op laten groeien zou belangrijker zijn.

Ook na een scheiding zullen ze wat van zijn leefwereld meekrijgen en hem als voorbeeld hebben (uiterst minieme kans dat hij ze niet zou mogen zien namelijk), dat had alleen voorkomen kunnen worden door met hem geen kinderen te maken. Nu is TS er nog bij, als ze scheiden zijn de kinderen ook alleen bij vader.

koeien op de weg...

GDG

Berichten: 3985
Geregistreerd: 11-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:20

Doorgaan schreef:
We zijn in gvg getrouwd.
En ik ga zeker weten mee naar zijn afspraak. Dat wil hij zelf juist ook.
Verder gaat zijn vader ons helpen met de financiën. Dat is ook altijd zijn werk geweest.

Fijn! Ik hoop echt dat jullie hier uitkomen +:)+ . Durf je te vertrouwen op wat hij je vertelt? Dat lijkt me namelijk heel erg moeilijk? En als je dat niet vertrouwt, wat dan? Wat een rotsituatie ;( .

koeien op de weg...

Resistance

Berichten: 9161
Geregistreerd: 11-03-12
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:24

Waar ik vooral aan denk: liegt hij ook tegen de kinderen? Wat voor effect gaat een vader die zo ziek is op hen hebben? Is dit wel een gezonde situatie om in op te groeien?

http://www.sodrahalla.nl Apartementen in een Zweeds landhuis!

[o]

beatje
Berichten: 4313
Geregistreerd: 05-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:28

GDG schreef:
beatje schreef:
Ik ken ook een Pathologische leugenaar,gelukkig niet heel dicht bij me.Wel weet ik dat hij nooit genezen is.Is er ook veel door kwijt geraakt,baan ,familie,vrienden.

Jou vriend liegt al lang en je pikt best veel er van.Dat je zelf deze man ziet zitten geloof ik best,maar is dit nu het voorbeeld wat je de kinderen wilt geven?Die gaan toch wat van zijn leef wereld mee krijgen.En eerlijk hoeveel ik ook van mijn man houd,mijn kinderen goed op laten groeien zou belangrijker zijn.

Ook na een scheiding zullen ze wat van zijn leefwereld meekrijgen en hem als voorbeeld hebben (uiterst minieme kans dat hij ze niet zou mogen zien namelijk), dat had alleen voorkomen kunnen worden door met hem geen kinderen te maken. Nu is TS er nog bij, als ze scheiden zijn de kinderen ook alleen bij vader.

Als ze gescheiden zijn zullen ze toch iets minder dicht er bij zitten als nu.Nu krijgen ze toch eigenlijk wel de boodschap dat het oke is dat er gelogen word.Verwachten dat dit nu ineens over is,is niet reeel.
Je man steunen is goed,maar teveel steunen weer niet,want dat geeft hem het idee dat het wel oke is wat hij doet.
En idd ,ze had beter geen kinderen genomen maar die wurmpjes zijn er nu eenmaal dus dat is mosterd na de maaltijd.
Ik vind dat de TS in een moeilijke situatie leeft en ik vind het knap dat ze zo achter haar man staat,dat wel.

luuntje

Berichten: 9501
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:32

Ts kijk uit dat jij niet de rol van hulpverlener op je neemt.
Je ben zijn vrouw en niet zijn therapeut.

Voor jezelf naar de huisarts gaan is slim.
Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar ook voor hun is therapie een optie.

[o]

GDG

Berichten: 3985
Geregistreerd: 11-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:35

beatje schreef:
Als ze gescheiden zijn zullen ze toch iets minder dicht er bij zitten als nu.

Waarom dat? Het uitgangspunt is tegenwoordig co-ouderschap dus ik betwijfel of die invloed zoveel minder zou worden. Maar goed, gelukkig wil TS deze stap nog niet zetten dus het is nog niet aan de orde.

koeien op de weg...

Gillbo
Berichten: 3916
Geregistreerd: 20-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 15:42

beatje schreef:
Je man steunen is goed,maar teveel steunen weer niet,want dat geeft hem het idee dat het wel oke is wat hij doet.

Maar je kinderen of je huwelijk zijn ook nooit een pressure middel om hem wel het licht te laten zien.
Het is ook geen gezond voorbeeld om je kinderen te laten zien dat je iemand tot ander gedrag kan dwingen door het belangrijkste in zijn leven af te nemen, of daar mee te dreigen
Allebei in behandeling gaan is het enige dat kan helpen en daarin kan je heel veel steunen
Laatst bijgewerkt door Dani op 24-09-17 11:03, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Opmaak van de quote aangepast.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Suzanne F.

Berichten: 31482
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-17 18:51

Ik zou hier persoonlijk geen zin in hebben. Ik heb vertrouwen nodig in een relatie en niet continue wantrouwen dat wat hij zegt weer gelogen is. Ik heb een leugenaar gekend die ook hele verhalen verzon, zijn verleden verzon en zelfs loog waar hij op dat moment was. Ik kan daar echt niks mee en wil er ook niks mee. De basis van een relatie is vertrouwen en als dat er niet is dan is er niks.
Heel veel sterkte in ieder geval. Probeer hier uit te komen en creëer een fijn en veilig thuis voor jezelf en de kinderen.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"