Siamsmeesje schreef:@Nikass, ik ben totaal niet bezig met die voetafdruk.
Maar ik erger me gewoon steeds meer kapot aan alle voedselschandalen, voedingsmiddelenproducenten die allerlei chemische rommel in onze mik proberen te douwen en de farmaceutische industrie. Kortom aan iedereen die roept dat ze 'het beter doen dan de natuur' en denken dat de consumenten het toch allemaal wel zullen slikken (letterlijk )
Dan ben ik maar wat meer tijd kwijt, en geen kant-en-klaar, maar ik eet een stuk lekkerder sinds ik alles zelf maak. En ik weet precies hoe ik het in de grond stop en hoe ik het eraf haal. En wat ik zelf niet genoeg kan telen, wordt zoveel mogelijk lokaal bij plaatselijke telers gehaald waarvan we weten hoe ze werken.
Leven wordt steeds duurder, maar wat we kunnen kopen is bepaald niet smakelijker geworden.
In mijn optiek is gezond voedsel ook smakelijk voedsel. En dat betekent als ik boerenomelet maak, dat ik verse groenten pak en een paar eieren. Op een doosje boerenomelet las ik ooit eens 12 ingrediënten, en de gedroogde groenten waren krap 10% van de totale inhoud.... Dat was voor mij het moment om te stoppen met die rommel en zelf zoveel mogelijk vers te gaan maken
@Carola, ik ben jaloers.....
Aha! dank je wel voor je antwoord. Verkeerde veronderstelling dus van mij. Ik ben het met je eens, ik vind de supermarkt groenten vaak totaal geen smaak hebben. En in pakjes en zakjes zitten altijd ingrediënten waar ik op zijn zachtst gezegd geen behoefte aan heb