Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
xXLiekeXx schreef:@DemDeempel:
Vlees vriezen wij in d.m.v. plastic (diepvries)zakjes. Niet ideaal en ik zou het graag anders doen in de toekomst, alleen met plastic bakjes vries je ook veel lucht in. En we hebben alle ruimte in de diepvries hard nodig. Soepen, sauzen, etc. worden wel allemaal in bakjes ingevroren.
Jam staat in bewaarde glazen potten in de kelder.
De gehele voerdiscussie voor de dieren is ook erg interessant! Ik heb meerdere gewassen specifiek voor de varkens gezaaid. Maar we voeren de varkens, kalkoenen en kippen ook allemaal gekochte brok. Varkens en kalkoenen lopen op het gras, maar je merkt dat beide daar niet genoeg aan hebben.
Prairy schreef:xXLiekeXx schreef:@DemDeempel:
Vlees vriezen wij in d.m.v. plastic (diepvries)zakjes. Niet ideaal en ik zou het graag anders doen in de toekomst, alleen met plastic bakjes vries je ook veel lucht in. En we hebben alle ruimte in de diepvries hard nodig. Soepen, sauzen, etc. worden wel allemaal in bakjes ingevroren.
Jam staat in bewaarde glazen potten in de kelder.
De gehele voerdiscussie voor de dieren is ook erg interessant! Ik heb meerdere gewassen specifiek voor de varkens gezaaid. Maar we voeren de varkens, kalkoenen en kippen ook allemaal gekochte brok. Varkens en kalkoenen lopen op het gras, maar je merkt dat beide daar niet genoeg aan hebben.
Waarom doe je de soepen en sauzen niet ook in (jam)potjes? Dan kun je het volgens mij veel beter/langer bewaren en krijg je ook geen freezeburn. En meer plek in de vriezer (er even vanuitgaande dat je ergens anders in huis wel plek hebt om de potjes op te slaan)
Ik heb bij de lidl zo'n vacuumzuigding gekocht en dat werkt voor mij uitstekend met groente. Je kunt dan stevige groente goed vacuum zuigen (of zoals ik doe, alvast een soort wokpakket maken), en groente/fuit die (zeer) vochtig of zacht is, niet vacuum zuigen maar gewoon sealen. Ik ben er erg blij mee. Ik heb daarvoor plastic op rol gekocht. Ben er nog niet uit of ik dat de fijnste oplossing vind.
xXLiekeXx schreef:alleen zit je dan nog wel steeds met het plastic. Toch maar alles pekelen dan?
Kuggur schreef:Gisteren een net gelegd in ons meertje, vanavond gaan we kijken of we wat gevangen hebben.
De vissen heten "bleikja" in het ijslands, een arctische forelsoort, Salvelinus alpinus voor de biologisch geïnteresseerden.
En voor de culinaire fans, een erg smakelijke vis.