Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Picassox
Berichten: 10571
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Arnhem

Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-16 21:00

Pfoeh, ik vind het zó lastig. En er wellicht zijn er meer reislustige paardrijdende bokkers? :)

Ik ben gek op reizen, het liefst zo ver en avontuurlijk mogelijk. Zo heb ik afgelopen drie maanden gereisd door Centraal en Zuid-Azië. Op dit moment ben ik - as we speak - in Amerika voor een kleine maand. Toch ben ik genoodzaakt regelmatig naar huis te gaan vanwege mijn werk, familie maar vooral vanwege mijn twee paarden.

Eén daarvan heb ik ruim 1,5 jaar en hij is pas 5 jaar oud. Ik vind het geweldig om een jong dier op te leiden, te lessen, wedstrijden te rijden, te trainen, enzovoort.

Maar voor de zoveelste keer dit jaar (want in mei was ik voor een maand in Oostenrijk en Ierland) moest ik mijn beide paarden wegbrengen naar kennissen/vrienden/trainingsstallen. Naast het feit dat het natuurlijk veel geld kost, is het vooral een ethisch dilemma. Hoe combineer ik mijn twee tijdrovende, geldrovende maar o-zo-geliefde hobby's met elkaar?

Hoe doen bokkers dan met een eigen paard én een passie voor (lange, verre) reizen? Welke keuzes maak je en hoe doe je water bij de wijn (of juist niet)?


Babeth

Berichten: 9333
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: Jupiter, FL, USA

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 21:11

Toen mijn paard nog leefde verleaste ik haar altijd. Inmiddels is ze al 2,5 jaar niet meer onder ons en kan ik dus gaan en staan waar ik wil.
Verleasen werkte goed, maar toch viel het lastig te combineren aangezien ik full time reis.

Geniet en volg je dromen!
http://www.ariavinkphotography.com

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 21:12

Geen paard, en gewoon paardrijden op reis :D Met een paard lijkt het me erg lastig worden...

Elmira

Berichten: 4896
Geregistreerd: 08-03-04
Woonplaats: ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 21:21

Hier een beetje hetzelfde.. Het blijft een lastige combi := De langste reis die ik heb gemaakt is 3 maanden, toen had ik een super verzorgster gevonden die de zorg op zich nam. Nu heb ik wederom een fijne verzorger waar ik haar met een gerust hart bij achterlaat. Dat is voor mij toch wel een beetje een pre, dat ik iemand heb waarop ik kan vertrouwen.

Maar nu zit ik ook wel een beetje van hmm, hoe in de toekomst verder? Het liefst zou ik ook wel voor een langere tijd in het buitenland wonen en werken. Maar wat te doen met m'n paardje; afentoe terug? Meenemen? Dat is ook niet echt een optie want ze is 22, dus dat lijkt me ook niet echt een plan. En weg gaat ze niet, ze gaat bij mij dood :Y)

Ik lees even mee!

DieL_Zor

Berichten: 3231
Geregistreerd: 04-04-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 21:25

Bekend dilemma, en een lastige ook..

Dé oplossing heb ik helaas nog niet gevonden. Ik hou het nu maar voornamelijk op kortere reisjes (max een week of 2) met af en toe een uitschieter die langer duurt. De kortere reizen zijn qua oppas nog goed te regelen; m'n stalgenootjes en standaard verzorgstertje pakken het dan gewoon op of hij viert gewoon 24/7 vakantie op het weiland. Met die langere reizen is het inderdaad een ander plekje zoeken waar alles volledig overgenomen wordt. Toen ik een half jaar weg was is hij naar een manege van goede vrienden verhuisd. En toevallig ga ik aankomend weekend voor een maand weg, waarbij hij naar een andere vriendin verhuist.

Etisch lastig ja. Ik voel me altijd bezwaard om anderen met mijn 'probleem' op te zadelen. Vaker dan ik nu ga kan ik ook echt niet over m'n hart verkrijgen, zowel voor m'n pony als voor de mensen.

Echt een oplossing heb ik dus niet :+ Kiezen kan ik gewoon niet...dus zolang m'n kleine opdonder op deze aardbol rondhobbelt is het gewoon een kwestie van mezelf in tweeën delen. Maar ook op deze manier is de wereld te zien en zie ik al meer dan menig mens :D

Al heb ik zoals Elmira ook wel het plan om (definitief) naar het buitenland te vertrekken...maar dan gaat hij toch mee op de 1 of andere manier.

A snowflake is one of nature's most fragile things but look what they can do when they stick together

Narya

Berichten: 5133
Geregistreerd: 23-12-06
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 21:28

Een lastige vraag inderdaad. Ik heb ervoor gekozen om pas te gaan reizen na de dood van mijn (verzorg)paard, en er komt geen nieuwe op dit moment omdat ik inderdaad de helft van de tijd in het buitenland zit. Nu inmiddels al een jaar fulltime. Het was kiezen of delen voor mij, en ik heb voor het buitenland gekozen. Maar ja, die van jou gaat nog wel een tijdje mee als hij pas 5 jaar is, dus aan mijn advies heb je wellicht niet zoveel :D

Düsler mi gerçek, gerçekler mi bir düs yoksa
Gerçeklesir belki bir gün, bitmesin, düs bile olsa

Ook fan van reizen? Word lid van de Reismeisjes Facebookgroep! https://www.facebook.com/groups/reismeisjes

blensink

Berichten: 5592
Geregistreerd: 21-03-04
Woonplaats: Benidorm

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 21:40

Kun je niet een reis uitstippelen met je paard?
Dat is eigenlijk het eerste wat er in mij opkomt.
Anders denk ik echt dat beide passies niet goed te combineren zijn.

Quarterh0rse

Berichten: 8491
Geregistreerd: 22-05-04

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 22:22

Ik ben 3.5 maand op reis geweest met m'n motor. Gelukkig wilde mijn stalgenoot en tevens vorige eigebaar van mijn paard voor hem zorgen. Iets waar ik heel dankbaar voor ben.
Nu hadden wij de reis wel al gepland staan voordat ik hem van haar kocht. Zou nu niet zo snel zolang meer gaan. Hooguit 6 weken maar dan wel meerdere mensen vragen op stal om voor hem te zorgen.
Wij hebben de mazzel dat we met 5 pensionpaarden staan en iedereen op elkaars paard let.

cooper

Berichten: 4475
Geregistreerd: 12-11-03
Woonplaats: België

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-16 22:29

Mijn ponys staan in een kudde,paddock paradise , en ik betaal de eigenaresse xtra voor de zorg en uitmesten. Op dit moment ben ik door omstandigheden heel erg weinig bij de paarden omdat mijn prioriteit ergens anders ligt en daardoor zie ik nu al twee maanden mijn paarden maar 1 keer per week/anderhalve week. Ergens voel ik me schuldig omdat ik zo weinig aandacht aan hen besteed maar anderzijds is de jongste nog maar 3,5 en de oudste 20 waardoor het voor hen alleen maar lekker is om een hele dag te spelen en vreten.
Ik wil komend jaar ook twee maanden naar het buitenland en dan doe ik het gewoon net zoals nu. Tis wat duurder (reizen en de stal betalen) maar de prijs van de stal calculeer ik in de prijs van de reis zodat ik zeker ben dat de paarden eerst en zowiezo goed kunnen blijven staan. Tegen de zomer begin ik dan serieus met de opleiding van de dan 4jarige en dan krijgt hij telkens vrij als ik weer even weg ben.
Wel staan de ponys op de eerste plaats, moest ik kiezen dan kies ik voor hen ipv de reizen. Dus zolang dat te combineren valt ben ik gelukkig! :)

Ik ben gewoon lekker mezelf,
bevalt jou dat niet?
Jammer dan.

Picassox
Berichten: 10571
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Arnhem

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-11-16 01:01

Dank jullie voor jullie ervaringen! :)

Ik heb uiteindelijk ook de planning om binnen vijf jaar definitief uit Nederland te vertrekken of lange tijd op reis te gaan. Echt rondreizen kan m'n paard niet mee (het jonkie, de ander is al behoorlijk op leeftijd), maar bij een emigratie zeker wel.

Wat betreft paard weg en paardrijden op reis... tja... Ik vind het daadwerkelijk opleiden, aanleren en opvoeden het leuke deel. Ik hoef er niet gewoon 'op te zitten' zeg maar... dus dat is lastig!

Gucci_
Berichten: 2475
Geregistreerd: 02-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 01:03

Hier gelukkig een paardengekke (door mij :+ ) opa die voor ze zorgt en ik hoef geen stalling te betalen. 's Zomers niet zo'n probleem, omdat ze dan toch buiten staan, maar in de winter wil ik toch helpen met stallen uitmesten. Het was mooi geweest als paarden gratis mee kunnen in de het vliegtuig :D

Mavelle

Berichten: 4716
Geregistreerd: 30-03-08
Woonplaats: VS

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 01:19

Ik heb de keuze gemaakt om haar na meer dan tien jaar te verkopen. Lastig, maar ze was nu nog op een leeftijd dat het kon.

Zooist

Berichten: 11072
Geregistreerd: 23-08-05
Woonplaats: Poortugaal

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 01:30

Ik zeg: stuur dat filmpje en we praten verder *D

Picassox
Berichten: 10571
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-11-16 01:38

Zooist schreef:
Ik zeg: stuur dat filmpje en we praten verder *DIk moest heel hard lachen om deze reactie! :')

Puppetje
Berichten: 880
Geregistreerd: 24-11-05

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 02:16

Ik woon nu voor een periode van 3 jaar op Sint Maarten en ik heb mijn paarden in een rusthuis gebracht. Daar wordt er goed opgepast. Verkopen vind ik niet nodig. Zo heb ik ze over 2 1/2 jaar weer lekker bij me.

Fenrir
Berichten: 34829
Geregistreerd: 17-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 09:35

Picassox schreef:
Dank jullie voor jullie ervaringen! :)

Ik heb uiteindelijk ook de planning om binnen vijf jaar definitief uit Nederland te vertrekken of lange tijd op reis te gaan. Echt rondreizen kan m'n paard niet mee (het jonkie, de ander is al behoorlijk op leeftijd), maar bij een emigratie zeker wel.

Wat betreft paard weg en paardrijden op reis... tja... Ik vind het daadwerkelijk opleiden, aanleren en opvoeden het leuke deel. Ik hoef er niet gewoon 'op te zitten' zeg maar... dus dat is lastig!


Dat kan ook hoor. Als je langere tijd op reis bent moet je op een gegeven moment toch werken :D

speedfiets_2
Badass Cowgirl

Berichten: 2912
Geregistreerd: 15-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 09:41

Ik heb de mijne tot nu toe naar een trainingsstal gestuurd. Mijn merrie mocht lekker lesjes lopen. Werd ze makkelijker in de omgang van. Mijn jonkie heb ik vol in training gezet. Maar de volgende keer dat ik langere tijd weg ga zal waarschijnlijk mijn zus het een beetje bij houden door longeren en voor de rest is hij vrij. Spark is iets te veel hengst om hem met een ander achter te laten en een vakantie zal hem goed doen. Ik ben geen fanatieke wedstrijdruiter als ik maar naar buiten kan is het goed.

Be happy eat a snackkie

josien_m_
Berichten: 1686
Geregistreerd: 23-11-09
Woonplaats: Haule

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 10:13

Dat is ook mijn eeuwige dilemma! Ik heb één keer een echt lange reis op de fiets gemaakt van zo'n 8 maanden. Het laatste deel daarvan te paard in Turkije met het doel helemaal terug naar Nederland te rijden. Dat lukt niet door de grensposten destijds.
Daarna ben ik me gaan vestigen, boerderijtje en thuis paarden en andere dieren. met altijd de wens in mijn hoofd weer te gaan reizen. Dat is er bijna 30 jaar niet van gekomen. Juist door de redenen die je zegt. Paarden zelf houden op eigen grond is niet alleen even voeren wat wel over te nemen is. maar ook het land onderhouden, maaien en hooien, afrastering repareren en het management van het gebruik van het land. En van korte reisjes houd ik niet, ik wil geen toerist zijn die even langs komt vliegen en weer gaat. Nu bereik ik weer het moment te willen reizen, maar wel met de paarden. De druk van werk is minder, ik voel weer de ruimte om dat te doen. Maar ja, ook een stuk ouder natuurlijk, dat is misschien een nadeel.

Rauka

Berichten: 753
Geregistreerd: 09-03-04

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-11-16 10:41

Ik heb de mazzel met een geweldige vriendin die dol is op mijn paard. Mijn eerste reis is ze bij fokker gebleven. Tweede reis van 3 maanden heeft vriendin op en neer gereisd 2 uur enkele reis met ov :x . Net voor mijn derde reis is ze permanent naar vriendin verhuisd en by is het 4 jaar later en is ze daar nog steeds. Ik denk dat het vooral geluk is met de juiste persoon treffen.

josien_m_
Berichten: 1686
Geregistreerd: 23-11-09
Woonplaats: Haule

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-11-16 10:43

Dat denk ik ook, geluk hebben! Is er iemand die een fijne woonplek met paarden zoekt?
(sorry ts voor het "misbruik" van jouw topic)

Picassox
Berichten: 10571
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Arnhem

Re: Hoe combineer je reizen/backpacken en paarden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-11-16 14:33

Rauka, is het paard nog wel van jou? :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amy223, Kaus, Lotte_98, Majestic-12, Ufurio4e, xSuuzerd en 47 bezoekers