En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Moderators: Hanmar, Polly, EvelijnS, benangelique, Dani, Shanna, khirshanta

 
 
lifeisAbitch
Berichten: 6
Geregistreerd: 20-09-16

En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 11:34

Nooit gedacht dat ik onder een goedgekeurd schaduw account een topic zou aan maken om iets van me af te schrijven, maar hier gaat hij dan toch..

Begin dit jaar stond ineens ons leven helemaal op zijn kop en kwam ik erachter dat mijn man al een aantal jaren gokverslaafd is. De woning stond ineens te koop aangeboden in de krant. Terwijl ik met de kinderen op zaterdagochtend lekker in de speeltuin was kreeg ik telefoon van een vriendin van mij wat er wel niet speelde...

De kinderen heb ik bij de oppas kunnen onderbrengen en zelf met lood in mijn schoenen naar huis want dit kon toch niet waar zijn? Dus toch... Beiden hadden wij na ons huwelijk nog een privé rekening. Van zijn rekening werd de hypotheek betaald en ik had daar geen inzage in.. Stom natuurlijk |o achteraf maar alles op basis van vertrouwen.. Heb er gewoon nooit bij stil gestaan...

Natuurlijk was er wel eens een betalingsherinnering net per toeval was ook de auto kapot en was daar dan wel een verklaring voor en dan betaalde ik dit gewoon van de gezamenlijke rekening.. Toch is er ruim 2 jaar lang amper hypotheek betaald, ja als meneer weer eens grote bedragen had gewonnen met gokken ging er een groot gedeelte ook naar de bank en zodoende hebben ze nooit op de stoep gestaan.. De meeste post is gewoon meteen de houtkachel ingegaan. Later ben ik natuurlijk het hele huis doorgegaan op zoek naar meer en overal op de meest gekke plekken (onder het aanrecht, boven op zolder, in de meterkast lagen brieven... :\

Gelijk heb ik de hulp van onze ouders ingeschakeld en hem meegesleept naar de huisarts dit zouden we samen aangaan en het moest goedkomen.. Ik kon niet zomaar opstappen dat kon ik onze kinderen niet aandoen. :n

Steeds meer kwam er naar boven en zakte de moed mij verder in de schoenen, therapie had meneer niet nodig en het duurde maar even voordat ik telefoon had of meneer zijn afspraken soms vergeten had.. ehh??? :?

Sinds 3 weken ben ik nu samen met de kids verhuist en afgelopen weekend zijn ze bij hun vader geweest die doodleuk plannen voor de toekomst aan het maken is en in het eerste papa weekend worden ze dan ook al geconfronteerd met een nieuwe vrouw in zijn leven en met haar zoontje. -:(-

Achteraf blijkt dat ze deze al vaker gezien hebben en ze er doodleuk op uitgaan.. etentjes..shoppen en ik als "alleenstaande" thuisblijf moeder, ik zou namelijk pas weer aan het werk gaan als beide kids naar de basisschool gaan zit doodleuk met de oliebol. Meneer weigert om alimentatie te betalen en mijn uitkering is nog steeds niet rond... |(
Natuurlijk wil ik wel aan het werk maar eerst mezelf eens bij elkaar rapen. Nu ik eindelijk een plek heb komt er rust en ruimte.. Maar begint ook het hele verwerkingsproces, hierbij komt nog dat mijn paard ontzettend ziek is en momenteel op de kliniek verblijft en dat mijn oma ook al met één been in haar graf staat..

De kinderen snappen er nog maar weinig van ik probeer het ze zo goed mogelijk uit te leggen, ze zijn allang blij dat ze bij mama zijn maar verder zijn er natuurlijk een hoop vragen en de kleinste kan zich nog niet goed uiten en dat resulteert erin dat ze graag de boel op stelten zet en mij vreselijk aan het uitproberen is.. Maar hoe moet ze ook anders omgaan met alle veranderingen en spanning tussen haar ouders op dit moment..

Elk moment dat ik denk dat ik het ergste wel gehad heb staat me wel iets nieuws te wachten.. Het echtscheidingsverzoek is al even de deur uit en hij heeft nog steeds geen eigen advocaat, eigenlijk alleen maar constant bezig zijn kop in het zand te steken en naar de buitenwereld toe gaat zogenaamd alles goed en leeft hij straks nog lang en gelukkig met haar en de kinderen.

Dat wij uit elkaar zijn dat verdriet heb ik wel verwerkt, heel eerlijk is er ook iemand in mijn leven. Dit is echter nog heel pril en de kinderen hebben nog geen idee. Dat hij uiteindelijk ook verder gaat is logisch, stuit me alleen voor de kids wel heel erg tegen de borst dat ze nu met iemand geconfronteerd worden die werkelijk geen idee heeft wat er allemaal speelt en wat zijn situatie nou werkelijk is. Heb vaak op het punt gestaan om eens een mailtje te gaan sturen maar dit ga ik niet doen ze moet er zelf maar achterkomen.. En ik kan alleen maar hopen dat hij zo gigantisch op zijn bek gaat dat ie toch hulp moet gaan zoeken en dat de kids er verder niet teveel onder leiden..

Vind het ook heel moeilijk en doe natuurlijk mijn best om het zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen waarom papa en mama niet meer samen zijn maar er zit bij mij ook zoveel woede dat ik echt voorzichtig moet zijn in wat ik zeg, dit gaat me gelukkig goed af. Tegenover de buitenwereld is het natuurlijk allemaal mijn schuld en houden zijn ouders ook nog eens gigantisch hem het handje boven het hoofd want gezichtsverlies is natuurlijk het ergste wat er is.. Open en eerlijkheid over de situatie is niet aan de orde en de oudste kwam me al vertellen dat het mama's schuld is dat papa zijn centjes kwijt is.. -:(- -:(- En natuurlijk waar twee leven hebben altijd twee mensen schuld maar hier vraagt echt helemaal niemand om... :(


Domi_94

Berichten: 1652
Geregistreerd: 11-01-08
Woonplaats: Twente

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:40

Pfff wat een heftige situatie. Ik wil je heel veel sterkte wensen :(:)
Misschien kan je over een tijdje voorzichtig je kinderen inlichten over wat er precies allemaal speelt. Ik weet niet precies hoe oud je kinderen zijn, maar ze zijn vaak slimmer dan je denkt

Waldy (v. Wallenstein)

friesiszwart

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: pendelend tussen gld en zh

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:44

Zo dat is heftig, ik denk dat je blij mag zijn dat jullie uit elkaar gaan. Hoe erg dit ook voor de kinderen is. Heel veel sterkte de komende periode.

je kunt de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen.
http://www.fanerberveld.webnode.nl

Rohol

Berichten: 655
Geregistreerd: 20-11-05
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:49

Jeetje, wat een situatie zeg. Heftig! Heel veel sterkte hiermee, er is veel aan de hand in je leven. Wat je zelf aangeeft, probeer alles eerst even op een rijtje te zetten voor jezelf!

<3 Cacharelle - Romeo - Julio - Dille - Kamille - Mister - Macho <3

Prrrr
Moderatorrrr

Berichten: 23379
Geregistreerd: 08-10-05

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:55

Eerst: :(:) Dit wens je niemand toe.

Voor je kinderen: zijn ze al oud genoeg voor Villa Pinedo? www.villapinedo.nl

The purpose of life is to live it
Eleanor Roosevelt

Riddershow

Berichten: 4837
Geregistreerd: 10-03-08
Woonplaats: Bedburg-Hau (D)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 12:02

Jeetje, wat Heftig!!! Sterkte joh!

Domi_94 schreef:
Pfff wat een heftige situatie. Ik wil je heel veel sterkte wensen :(:)
Misschien kan je over een tijdje voorzichtig je kinderen inlichten over wat er precies allemaal speelt. Ik weet niet precies hoe oud je kinderen zijn, maar ze zijn vaak slimmer dan je denkt


ja, maar dan krijg je dat ze tussen 2 vuren komen. Want papa zegt 1 en mama zegt het andere. Ik weet niet of hier begeleiding bij te krijgen is?

Ik denk dat je het beste eerlijk, maar duidelijk kunt zijn. En vooral niet te beschuldigend, want dat komt altijd terug. Maar ik heb het idee TS dat je het al op die manier aanpakt! Dat vergt een hoop zelfbeheersing!

Pradaatje

Berichten: 8509
Geregistreerd: 02-10-06
Woonplaats: Kaatsheuvel

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 12:08

Jeetje wat een heftige tijd heb jij achter de rug.. Gelukkig is het jaar bijna afgelopen en word 2017 jou jaar!

Wbt de kinderen zou ik zelf geen stappen indd ondernemen.. Wat Riddershow zegt, je brengt al snel kinderen onbewust in hele vervelende situaties.. Nou weet je natuurlijk niet wat papalief allemaal zegt maar hou indd de eer bij jezelf :) . Zou hem zelfs een andere naam geven als je over hem praat met andere mensen, zo weten de kids niet waar het over gaat maar kan jij wel gewoon je hart luchten wanneer dat nodig is.

Neem lekker even de komende tijd voor jezelf om jezelf weer terug te vinden en alles op een rijtje te krijgen. Heel veel sterkte iig de komende tijd en je bent op de goede weg!

Prada you are the best thing that's ever been mine ! <3

DearLove
Berichten: 1537
Geregistreerd: 27-08-10
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 12:13

Ts wat een respect heb ik voor je keuze!
Mijn moeder(ben zelf een meid van 19) heeft een tijdje terug in een soortgelijke situatie gezeten en wat ik daar vooral van heb geleerd is dat duidelijkheid het best is. Je moet voor jezelf kiezen en dat is lastig, maar je moet ook rekening houden met de kinderen. Leg alles in de basis uit en doe dit zo objectief mogelijk. Zijn er vragen, dan kan je deze altijd beantwoorden op een pedagogisch verantwoorde manier. Mijn moeder probeerde het ook zo neutraal mogelijk te houden, helaas begon dit steeds meer excuses voor vader te lijken en dat was absoluut niet nodig want hij hield hemzelf wel de hand boven het hoofd.

Als aller belangrijkste vind ik dat je moet kiezen voor jezelf, dat waar je mee zit kun je opschrijven en overleggen met de advocaat maar daar buiten probeer te genieten van jouw twee kinderen die jouw hoogstwaarschijnlijk als de beste mama op de wereld zien en te genieten van een vrij leven dat jij zelf wilt leiden!

Tippelkutje 2.0

bigone
Berichten: 18728
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 12:17

Probeer echt je woede te laten gaan, je kinderen merken dit ondanks alles. Mooie klotezooi heeft je ex er van gemaakt en ja, heel dom van jou om je niet verder in de geldzaken te verdiepen. Ik hoop voor je dat je niet met gigantische schulden blijft zitten en verder, optie om eens even met je ex schoonouders te gaan praten. vertel ze wat er aan de hand is en hoe het zover heeft kunnen komen en dat je het afkeurt wanneer zij de kinderen gaan vertellen dat het mama's schuld is. Doen ze dat weer en ook je ex dan hou je de kids maar eens even weg van hun onder het mom van eerst rust in de tent. Heel veel sterkte, zorg dat je eerst je leventje weer op de rit hebt voor je echt aan een nieuwe relatie begint, dan is er rust en ruimte, nu is het vechten en een warboel.

MarliesV

Berichten: 9394
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 12:21

Pff dat gedraai, gelieg, voor de buitenwereld de schijn ophouden van je ex heb ik bij mijn vriendin ook gezien.
Dat is het moeilijkst van allemaal. Je wilt aan de ene kant niet je ex afvallen want het is wel hun vader, aan de andere kant eerlijk zijn tegenover de kids.
En dan is er nog een nieuwe vrouw die schijnbaar niet weet hoe de vork in de steel zit die je wilt behoeden voor de fout die jij hebt gemaakt maar waar je je niet mee mag/kan bemoeien.

Wat een spagaat. Denk dat het belangrijkste voor jezelf is dat jij jezelf in de spiegel aan kan blijven kijken. Dat je dicht bij jezelf en je gevoel blijft en de wijste in deze partij bent.
Laat hem maar praten/liegen enz. Zolang dit niet ten koste van de kids gaat is dat jouw probleem niet meer. Zoveel mogelijk negeren.

Life is short....SMILE while you still have teeth!

lifeisAbitch
Berichten: 6
Geregistreerd: 20-09-16

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 13:02

Bedankt voor alle lieve reacties,

De kinderen zijn nog niet uit genoeg voor dit forum. Morgen heb ik een afspraak bij maatschappelijk werk, dit keer gaan de kinderen ook mee en gaan we kijken wat voor hun het beste is omdat ik ze gewoon zo goed mogelijk wil begeleiden.

Met mijn ex schoonouders heb ik geprobeerd een gesprek aan te gaan, zoals ik omschrijf is het eerste ook wat ik gedaan heb hulp ingeschakeld ook van onze ouders. Ze hebben er samen met mij voor gezorgd dat de executie van de baan was en zijn daarna nieuwe kleren enz gaan kopen.. Daar komt het materialistische gedeelte van mijn ex dus ook vandaan. Ze willen niks aanhoren en zich verder niet met de scheiding bemoeien maar zei kan wel als haar man er niet bij is mij flinke sneren geven zo achterbaks is ze dan wel. Een goed gesprek heb ik dan ook wel opgegeven. Toen ik net verhuist was kwam ik haar direct al tegen met boodschappen doen alsof er geen vuiltje aan de lucht was vroeg ze nog hoe het met me ging terwijl ze me de paar dagen ervoor nog precies wist te vertellen wat voor een loeder ik ben..

We hebben elkaar nooit gemogen maar ben altijd respectvol gebleven richting haar en heb veel geïncasseerd maar nu dit voorbij is ben ik niet van plan ooit nog een woord met haar te wisselen.

En inderdaad moet het verder mijn probleem niet meer zijn.. Ik hoop voor die meid dat haar ogen eerder open gaan en dat mijn kids daar niet nog eens de dupe van worden dat het een komen en gaan van vrouwen gaat worden. Maar ook daarin zal ik wel tips krijgen van de maatschappelijk werkster. Dit heb ik gewoon voor de zekerheid erbij aangevraagd je weet nooit wat voor inzichten je nog kunt krijgen.

Mer1980

Berichten: 12860
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 14:44

Oef wat een heftige situatie, wat vreselijk. Herkenbaar uit mijn naaste omgeving ik heb haar een linkje gestuurd van je topic, wellicht dat ze je nog een PB stuurt.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

Irene2

Berichten: 5189
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Enschede

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 14:59

Wat heftig TS... heeft hij je nu ook meegenomen in de schulden? of was dat wel afgeschermd?

Wens je heel veel sterkte..

IMJ

Berichten: 12130
Geregistreerd: 29-07-05
Woonplaats: Ergens in het midden!

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 15:08

Wat een klote situatie zit je in!

Ik vraag me een beetje hetzelfde af als Irene2.

Sterkte meid, ik hoop dat je nieuwe partner een stuk eerlijker is, kan me voorstellen dat je daar nog heel voorzichtig mee bent. Vertrouwen is behoorlijk beschaamd!

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While you're far away and dreaming

Anoniem

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 18:55

Vervelend zeg.
Denk zelf dat beste is om los te laten en veder te gaan met je eigen leven.

lifeisAbitch
Berichten: 6
Geregistreerd: 20-09-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 20:52

Irene2 schreef:
Wat heftig TS... heeft hij je nu ook meegenomen in de schulden? of was dat wel afgeschermd?

Wens je heel veel sterkte..IMJ schreef:
Wat een klote situatie zit je in!

Ik vraag me een beetje hetzelfde af als Irene2.

Sterkte meid, ik hoop dat je nieuwe partner een stuk eerlijker is, kan me voorstellen dat je daar nog heel voorzichtig mee bent. Vertrouwen is behoorlijk beschaamd!


Nou gemeenschap van goederen betekent dat je na de scheiding beide 50/50 hebt natuurlijk dus ook van de schulden. Echter kan ik gelukkig wel aantonen dat dit komt door een verslaving en dat dit achter mijn rug om gebeurd is en door een verzekering die is afgesloten bij een hypotheek vervalt mijn restschuld bij verkoop van de woning en ik probeer nu via mijn advocaat een verkoop af te dwingen, mocht hij daar toch kunnen blijven wonen moet hij de volledige schuld op zich nemen en mij niet uit te kopen dat lijkt me meer dan fair zodat ik met de kids gewoon opnieuw kan beginnen.

Maar goed het loopt allemaal natuurlijk nog maar net dus moet zelf ook nog maar zien hoe dit allemaal precies gaat lopen.

xMarieke

Berichten: 5548
Geregistreerd: 01-04-04
Woonplaats: Aan het strand

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 21:15

Schulden zijn inderdaad ook 50/50. Maar als ze het bij hem niet kunnen halen, kloppen ze volgens mij bij jou aan...

Berdien

Berichten: 59361
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 21:51

Wat een lastige situatie zo TS. Houdt er inderdaad rekening mee dat je voor de volle mep mede aansprakelijk bent. Weet je ook of er achterstanden genoteerd zijn in het BKR? Want die staan ook op jouw naam met een beetje pech. En dan kan het je langer achtervolgen dan het afronden van de scheiding en het verkopen van de woning...

"Without you.. Without you the poetry within me is dead."

MarliesV

Berichten: 9394
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:00

Oei dat schulden verhaal is te bekend.

Ook al is het buiten je schuld, ervaring leert dat je wel voor 50% het schip in gaat en gewoon aansprakelijk bent. Ze halen die 50% echt wel bij je op, ook al heb jij die schulden niet gemaakt.
Vreselijk unfair maar helaas voor mijn vriendin wel de realiteit, die zit er door in de schuldsanering, terwijl zij niets aan die schuld kan doen.

Life is short....SMILE while you still have teeth!

Berdien

Berichten: 59361
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: En dan ligt ineens heel je leven overhoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:03

Voor 50%? Was dat maar zo, je bent voor de volle 100% aansprakelijk. Dus als ze willen kunnen ze die 100% op je vorderen.

"Without you.. Without you the poetry within me is dead."

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:17

Dan hoop ik van harte dat TS meer geluk heeft. Zeker als meneer nog steeds geen eigen advocaat heeft is er misschien nog hoop?

TS, heel veel sterkte. Een scheiding is nooit leuk maar op die manier helemaal niet.
Waar 2 vechten 2 schuld, ja dat is misschien wel zo, maar ook ik ben uit een aantoonbare onveilige situatie gegaan met mijn dochter en heb eveneens geweldig ex-schoonouders die continue een handje boven het hoofd van meneer hebben gehouden. Ik zag het ook heel somber in in het begin, maar we zijn inmiddels 2,5 jaar uit elkaar en gewoon goede vrienden geworden!

Mijn ex-schoonouders trek ik me niks van aan (ik zie en spreek ze ook niet meer), wat ze zeggen over mij zegt meer over hun dan over mij denk ik dan maar. Met de vader van mijn dochter heb ik goede afspraken en we willen beiden niet dat ons kind de dupe is van onze keuze en passen er dus ook voor dat zij in een touwtje trek situatie komt, niet door ons, niet door onze familie. Dat heeft hij ook kenbaar gemaakt aan ze (incl. consequenties mochten ze wel willen touwtje trekken) en sindsdien horen we nooit meer wat negatiefs. :o

Ik hoop voor jou en je kinderen dat ook al ziet de situatie er nu nog zo somber uit, dat ook jullie uiteindelijk (als alles meer tijd en rust heeft gehad) een fijne samenwerking en sfeer kunnen bereiken. Misschien gescheiden, maar nog steeds ouders! :j

Dikke knuffel!

benangelique
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 15156
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:18

ach meid, wat een nachtmerrie. hij neemt niet alleen jou mee, maar ook zijn kinderen....

...

Mer1980

Berichten: 12860
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:19

Waarschijnlijk heeft Ts het over de NGH bij de hypotheek, maar mochten de schulden verwijtbaar zijn dan ben je inderdaad 100 % aansprakelijk. helaas zelfde als in mijn naaste omgeving. helaas is zij nu ook negatief BKR geregistreerd door het zuip en gok gedrag van haar ex. Onder dwang van een advocaat heeft hij zakgeld gekregen om de schulden af te lossen ze konden echter niet scheiden. Nu wel gescheiden en zolang het huis niet verkocht is staat hij onder curatele, dat kun jij ook eisen TS!!! Hij kan niet met geld omgaan dus dwing dit af via je advocaat! Alle ellende die hij nu nog veroorzaakt financiëel zolang jij niet gescheiden bent komt ook voor jouw rekening!

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

Irene2

Berichten: 5189
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:22

lifeisAbitch schreef:
Irene2 schreef:
Wat heftig TS... heeft hij je nu ook meegenomen in de schulden? of was dat wel afgeschermd?

Wens je heel veel sterkte..IMJ schreef:
Wat een klote situatie zit je in!

Ik vraag me een beetje hetzelfde af als Irene2.

Sterkte meid, ik hoop dat je nieuwe partner een stuk eerlijker is, kan me voorstellen dat je daar nog heel voorzichtig mee bent. Vertrouwen is behoorlijk beschaamd!


Nou gemeenschap van goederen betekent dat je na de scheiding beide 50/50 hebt natuurlijk dus ook van de schulden. Echter kan ik gelukkig wel aantonen dat dit komt door een verslaving en dat dit achter mijn rug om gebeurd is en door een verzekering die is afgesloten bij een hypotheek vervalt mijn restschuld bij verkoop van de woning en ik probeer nu via mijn advocaat een verkoop af te dwingen, mocht hij daar toch kunnen blijven wonen moet hij de volledige schuld op zich nemen en mij niet uit te kopen dat lijkt me meer dan fair zodat ik met de kids gewoon opnieuw kan beginnen.

Maar goed het loopt allemaal natuurlijk nog maar net dus moet zelf ook nog maar zien hoe dit allemaal precies gaat lopen.


He verdorie.. dat is extra waardeloos. :(:)

MarliesV

Berichten: 9394
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:48

Berdien schreef:
Voor 50%? Was dat maar zo, je bent voor de volle 100% aansprakelijk. Dus als ze willen kunnen ze die 100% op je vorderen.


True, maar in geval van de TS en ook die van mijn vriendin hebben beide partijen geen cent te makken, dan wordt het gevorderd op beide en krijg je dus de helft aan je broek via de schuldsanering.

Met een beetje pech kan je inderdaad de andere helft ook gaan betalen als je ex niet thuis geeft en dit niet kan. Hoe unfair het ook is.

Life is short....SMILE while you still have teeth!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: alicia2, Arlette1991, corinec, Deugenietje, Googlebot, Independence, Jolien87, Just_bo, Licor, marte_kandia, N_Quirro, Nathalie18x, nienke555, Otto91, Schuur_, Shivaya, Stephaniiee_ en 120 bezoekers