Passagiers verhinderden mogelijke aanslag op Witte Huis

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-01 15:36

Passagiers van vlucht 93 van United Airlines, het vierde gekaapte vliegtuig dat dinsdag in de Verenigde Staten is neergestort, hebben de plannen van de kapers proberen te dwarsbomen. Dat blijkt uit diverse gsm-gesprekken die passagiers en bemannigsleden met hun familieleden hebben gevoerd voor de Boeing 757 neerstortte in een korenveld nabij Pittsburgh, Pennsylvania.

De Boeing 757 steeg dinsdag om 14.01 uur Belgische tijd op in Newark, in New Jersey. 38 passagiers en 7 bemanningsleden maakten zich op voor een vlucht van enkele uren met eindbestemming San Francisco, Californië. Negentig minuten later merkten de verkeersleiders echter op dat het vliegtuig een halve draai maakte en koers zette richting Washington. Later hoorden ze herhaaldelijk vanuit de cockpit roepen: "Ga hier weg". Dan werd het contact verbroken.

Bom aan boord
Volgens de Amerikaanse televisiezender CNN sprak iemand kort daarna de passagiers toe. "Hier uw boordcommandant, er bevindt zich een bom aan boord. Blijf zitten. Wij gehoorzamen hun eisen en keren terug naar de luchthaven", zou het in gebroken Engels hebben geklonken.

Enkele passagiers slaagden erin via hun mobiele telefoons familieleden te bereiken. De 31-jarige Jeremy Glick, meldde zijn vrouw dat drie mannen het vliegtuig hadden gekaapt. Ook zei hij dat de daders messen bij zich hadden en een rode doos, volgens hem een bom.

Actie
De kapers verplichtten de passagiers en de bemanning daarna naar het achterste gedeelte van het vliegtuig te gaan. Toen de vrouw van Glick nog net kon melden dat zich in het World Trade Center een aanslag met een vliegtuig had voorgedaan, besefte Jeremy Glick dat het de kapers menens is. Op dat ogenblik zou hij met nog enkele andere passagiers besloten hebben actie te ondernemen.

"Ze zouden geprobeerd hebben om de kapers van hun plannen te doen afzien, terwijl ze wisten dat hun poging tot hun onmiddellijke dood kon leiden", zo heeft Douglas Hurwitt, de schoonbroer van Glick, aan de Washington Post gemeld.

Een Californische zakenman, Thomas Burnett (38), belde vier keer naar huis tijdens de dramatische minuten voor de crash. Hij zou aan zijn vrouw Deena hebben gezegd dat de kapers ermee dreigden een passagier te doden en dat hij met andere mannen zou proberen iets te ondernemen.

Witte Huis als doelwit
De Boeing 757 voerde daarop nog enkele verrassende manoeuvres uit. Om 16.03 uur Belgische tijd verloor het toestel contact met de luchtradars en om 16.29 stortte het neer in een korenveld nabij Pittsburgh. Volgens de Amerikaanse autoriteiten hadden de terroristen de bedoeling om het Witte Huis te treffen. Dankzij de acties van passagiers is het nooit zover kunnen komen.

Verder wordt vermoed dat in alle vier de gekaapte toestellen uiterst brutaal tegen de bemanning en de passagiers is opgetreden. Een airhostess zou in een telefoontje naar huis hebben laten weten dat de drie kapers op vlucht 93 haar messteken hebben toegediend. Een airhostess die met de crash op het World Trade Centre het leven liet, meldde voor de crash ook dat ze zwaar werd verwond door de terroristen.

Bron: http://www.planetinternet.be

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens


Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 15:45

zoiets zeiden ze gisteren ook op tv. datd e kapers stewardessen aan t vermoorden waren om de piloten uit de cockpit te lokken.
bah je meot er toch niet aan denken.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Marije
Berichten: 3087
Geregistreerd: 16-08-01
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 15:46

wat vreselijk!!!!
Maar wel geweldig dat ze de kapers hebben tegengehouden en dat ze niet zijn neergestort in het wite huis!!!Dat zijn nou echte HELDEN!!!!!!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 15:48

Ja maar ja, hebben ze wel veel voor over gehad...hun eigen leven...

Spirit

Berichten: 27447
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 15:50

Maar Cody, hadden ze het anders wel overleefd dan?

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

Cowgirl

Berichten: 20793
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 16:05

'Juist echte helden.
Misschien was er wel gelijk een derde wereld oorlog uitgebroken als het toestel het witte huis was neergestort.
Misschien hebben die mensen onbewust wel een oorlog voorkomen. Niemand kan het iegenlijk zeggen.
Maar toen dat toestel daar was neergestort dacht ik gelijk al dat dat niet de bedoeling is geweest en zelf dacht ik dat de piloot wel zo dapper moet zijn geweest om het apparaat ieder te laten neerstorten.
Bah wat moeten die mensen in een vreselijke situatie hebben gezeten.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 16:13

COOOOOOOOL echt SUPER!!!!!!!!!!! (niet cool van de erge dingen natuurlijk) maar dat mensen ZO dapper zijn!!! echt fantastisch dat meen ik! Party!!
wel erg dat ze zo verschrikkelijk hebben gedaan tegen de passagiers en de bemanning Verdrietig

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 01:23

Treurig dat deze helden het leven moesten verliezen bij hun heldendaad. Ze hebben vele mensen het leven bespaard, daar zijn ze gelukkig in geslaagd.
Denk aan hen tijdens de minuten stilte.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 11:05

Ik vind het echt helden wat ze gedaan hebben. Ze hebben daarmee namelijk vele mensenlevens gered. Zelf zouden ze toch sterven. Zouden ze zich dat ook gerealiseerd hebben op dat moment?

Karin

Berichten: 61923
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 11:12

Het enige waar ik steeds aan denk is: wat moet dat een ongelofelijke paniek zijn geweest in dat vliegtuig. Die passagiers en het luchtvaartpersoneel moeten echt doodsangsten hebben uitgestaan daar, het moet een enorme chaos geweest zijn. Weten dat dit je laatste minuten zijn... Ik krijg elke keer weer de rillingen waar ik aan denk.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 11:17

Nou karin, en die vrouw die op de voicemail van haar man ingesproken had. Ze huilde en zei dat er een paar verdiepingen onder haar een vliegtuig naar binnengevlogen was en zij niet meer naar beneden kon. Ze wist wellicht op dat moment dat ze zou sterven. Wat een hel die mensen toch hebben moeten doorstaan..... Echt afschuwelijk.

Karin

Berichten: 61923
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 11:20

Klopt Desiree, dat verhaal hoorde ik gisteren ook. Te afschuwelijk voor woorden. Daarom zullen die vele mensen ook wel naar beneden zijn gesprongen. De keus tussen levend verbranden, bedolven worden onder puin na een instorting en te pletter vallen van tig meter hoogte is dan niet echt meer een keus om goed over na te denken.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 11:22

Er stond een artikel in de krant dat naar beneden springen een hele normale reactie is. Blijkbaar willen wij als mens dat onze lichamen geidentificeerd kunnen worden........daar krijg je toch de rillingen van

Voorzitster AFM

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 11:27

Precies, naar beneden springen is niet pijnlijk. Levend verbranden wel. Ik denk dat het vuur je zowiezo het raam uit stuurt hoor. Als je de hitte maar voldoende voelt spring je wel. Vreselijk he. Het is niet een bewuste keuze om te springen, meer een gedwongen uitweg. maar het is en blijft vreselijk.

Jasmijn

Berichten: 3598
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 12:31

Ik hoorde gisteren op de tv dat er brokstukken van het vliegtuig op enkele kilometers van het wrak zouden zijn aangetroffen. Dit zou misschien betekenen dat het toestel uit de lucht is geschoten.

Navragen is beter dan afvragen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie