Bush noemt aanslag een 'oorlogsdaad'

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34704
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-01 17:55

Gepubliceerd op 12 september 2001 17:09
WASHINGTON (ANP) - De aanslagen in de Verenigde Staten zijn ,,een oorlogsdaad''. Dat heeft de Amerikaanse president Bush woensdagmiddag gezegd tijdens een landelijke toespraak.
Hij beloofde de schuldigen te achterhalen. ,,Dit is een monumentale strijd tussen goed en kwaad. Een oorlog die veel geld en tijd zal kosten, maar die wij zullen winnen'', aldus de president. Bush heeft het Congres woensdag gevraagd om ,,noodfondsen'' om de hulpverlening te ondersteunen.

Het Witte Huis heeft woensdag verklaard dat de onmiddellijke dreiging van terroristische acties tegen Amerikaanse doelen voorbij is. Volgens een woordvoerder hebben de daders ,,hun plannen ten uitvoer gebracht''. Het gevaar voor de openbare veiligheid is nu aanzienlijk afgenomen, aldus de woordvoerder.

Reactie Powell

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell vergeleek eerder op de dag de bloedige terreuracties met een oorlog tegen de Verenigde Staten en alle andere democratische landen.

,,Het Amerikaanse volk begrijpt heel goed dat het om een oorlog gaat, wij moeten erop antwoorden als op een oorlog'', zei hij voor de Amerikaanse televisiezenders ABC en NBC.

Volgens Powell is niet alleen sprake van een oorlog tegen de Verenigde Staten, maar ook tegen de beschaving en ,,tegen alle landen die in de democratie geloven''.

De vroegere commandant van de Amerikaanse troepen in de Golfoorlog maakte duidelijk dat de Amerikaanse regering een militaire reactie op de aanslagen overweegt. ,,Dit zal niet worden opgelost met een enkele tegenaanval tegen een individu, het zal een langdurig conflict zijn dat op verscheidene fronten moet worden uitgevochten'', zei Powell.


Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 18:03

Verward dat voorspeld niet veel goeds:x

lady353

Berichten: 550
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 18:10

dat voorspelt inderdaad niet veel goeds.
Bush sprak goed en oprecht.
Laat die oorlog maar komen ze hebben het verdiend,maak ze maar af,diegene die het op hun geweten hebben


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 0laura0, dieseltje, DreamUp, Googlebot, lynn_Joy, M1994, M_maxx, maatje987, sandra1312 en 35 bezoekers