Pedofilie

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-01 11:33

Hoewel dit topic naar aanleiding is van het topic van Marsje gaat het NIET over Marsje.
Ik schrok alleen heel erg van de stelling, als niemand zich lastig gevallen voelt is er toch niets aan de hand????
Fout!! (Jonge) kinderen hebben vaak niet in de gaten wat er gebeurd en komen er pas later achter dat ze wel degelijk zijn lastig gevallen. Soms zelfs jaren later pas.
Voor een kind is het vaak een hele eer als een ouder iemand interesse in ze toont, vooral de kwetsbare kinderen die niet goed in hun vel zitten, dus zullen dat zeker niet als lastig vallen zien, maar ondertussen kunnen dingen heel ver gaan, zelfs als er alleen maar wordt gesproken en kan dat een enorme inpact op het verdere leven van het kind hebben. Ik spreek niet uit ervaring, maar weet er helaas wel veel vanaf.
Daarom moest ik dit even kwijt, pedofilie is echt heel gevaarlijk!!
Nogmaals ik heb het hier totaal niet over Marsje, maar gewoon over pedofilie in het algemeen.

Navragen is beter dan afvragen.


dimmelim

Berichten: 2690
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 11:43

Ik heb helaas ook van nabij meegemaakt wat zoiets met een kind kan doen,en dan vooral op latere leeftijd als het besef doordringt wat er nou eigenlijk is gebeurd. Dit kan dus ook om op het oog betrekkelijk onschuldige handelingen gaan. Ik sluit me verder aan bij Jasmijn.

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 11:45

Je hebt idd wel gelijk. Ik ben vroeger aangerand en durf er nu pas voor uit te komen. ook zie ik sinds een paar weken pas in dat ik echt aangerand ben. Als zoiets is gebeurt (ook al is het via internet, dan wel al eerder) durf je het niet snel tegen iemand te vertellen. Gelukkig heb ik errug veel vriendinnen die het zelfde mee gemaakt hebben en ben er met hun over gaan praten. Ik vind het ook wel errug goed van me dat ik dit op bokt durf te plaatsen omdat hier toch wel mensen komen die ik in het echt ken.

dimmelim

Berichten: 2690
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 11:55

Vind ik ook errug goed van je Nathalie! Wat ik merkte (bij degene die ik ken die het bovenstaande is overkomen) is dat er nog altijd een taboe op ligt. Ze heeft lange tijd gedacht dat het wel haar eigen schuld zou zijn, ze zei toch geen nee, vond de aandacht fijn. Ze dacht het zelf uitgelokt te hebben. Ze was 11......

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: dimmelim op 2001-09-12 13:01 ]</font>

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 12:00

Ik was toen 10. Maar heb niet veel zin om echt alles te vertellen ben nl. bang dat mijn ouders of broer/zus er dan achter komen en daar heb ik geen zin in. Scheve mond\ Ik sliep iig bij zijn zusje en hij was altijd heel aardig en we gingen gezellig met zijn 3e op zijn kamer slapen.. wat je dus gezellig noemt. Verdrietig

Ineke2

Berichten: 22509
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 13:32

Ik heb het van heel dichtbij meegemaakt, sindsdien ben ik erg gesloten naar jongens/mannen en durf ik mezelf bijna niet te zijn als er jongens/mannen in de buurt zijn. (Er is niets met mij persoonlijk gebeurt, maar wel 'vlak onder mijn neus met iemand anders'...) verder laat ik mij er niet over uit, maar ik HAAT pedofielen!! Moet kotsen van ze!

Nathalie vind het goed van je dat je er over durft te praten das al heel wat, knap van je.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Mer1980

Berichten: 12641
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 14:35

Ik vind het heel knap van je Nathalie jammer dat je er thuis nog niet over durft te praten. Ik hoop echt dat je het eens kan verwerken.

Helaas komt op de dag van vandaag nog zoveel van dit soort acties voor verschrikkelijk. Boos!
dat Volwassenen zo'n misbruik kunnen maken van een kind. Walchelijk.

Merilyn

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 15:18

ik zitnu op dit moment dus met zo'n probleem, ik maak mij ontzettend veel zorgen om mijn beste vriendin. ze is net 14 geworden...

laatst was ik in gesprek met haar en ze vertelde dat ze in de stad was en me had zien werken dus ik vroeg waarom ze niet even langs was gekomen, toen zei zedat ze niet alleen was en daarom niet was gekomen, ik vond dat toen beetje maf maar later vertelde ze dat ze een 'meeting' had met een jonge van internet, en dat ik het tegen niemand mocht vertellen omdat niemand het wist. dus ik vroeg wat dingen over hem, en ze vertelde dat hij 27 is(!!!!!) en heel aardig en lief(?!?!) en dat hij had gezegd dat hij haar errug knap vond(?!?!!?)
en laatst was ik bij haar en zat ik gewoon een gesprek mee te lezen van hun twee op msn(ze vond het niet erg dat ik mee las)
nouja en toen zat hij zo van "ik vond het wel fijn dat ik je nu een keer in het echt heb kunnen kussen "
en "als ik aan je denk heb ik een heel fijn gevoel"
"ik denk dat ik verliefd ben"
en meer van zulk soort dingen, nouja en toen vertelde mijn vriendin mij dat hij dus al 6 jaar een vriendin heeft en dat hij daar mee samenwoond maar dat zijn vriendin is aangerand en daarom geen sex met hem wil en dat hij dus al 6 jaar geen sex heeft gehad en dat het daarom niet goed gaat.
ik schrok hier dus wel behoorlijk van!!! en ik vroeg of ze verliefd op hem was en ze zei dat ze dacht van wel....

het is een heel onzeker meisje dat weet ik wel en ze zoekt ontzettend veel aandacht (bij oudere mensen/jongens/mannen) enzo maar ik vind dit toch wel erg ver gaan, maar ik weet er dus absoluut geen raad mee!!
aan de ene kant denk ik van nou het is goed voor haar zelfvertrouwen en je merkt gewoon aan haar dat ze vrolijk is enzo
maar aan de andere kant:

/quote Jasmijn:
Voor een kind is het vaak een hele eer als een ouder iemand interesse in ze toont, vooral de kwetsbare kinderen die niet goed in hun vel zitten, dus zullen dat zeker niet als lastig vallen zien. /quote

en ik denk dat dit dus nu ook wel van toepassing is (als ik het goed zeg)

maar aan de andere kant denk ik.. hij is 27 en een stuk verder dan zij, ik bedoel hij zou al bijna vader kunnen zijn, en zij is nog een 'kind'
maar ik weet dus echt niet of ik haar moet 'waarschuwen' of gewoon dr gang laten gaan,ik bedoel ze is gelukkig dat zie ik aan haar...
maar ik schrok ook heel erg omdat ze dus tegen NIEMAND heeft vertelddat ze hem zou ontmoeten in de stad, het eerste wat in mij opkwam was ojeeej ze zal toch maar verkracht/ontvoerd/weet-ik-veel-wat zijn en niemand die wist dat ze afgesproken hadden... ik schrok daar heel erg van!!


_________________
"Some memories are best forgotten"

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: yor op 2001-09-12 16:21 ]</font>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 16:15

Mannen (vrouwen ook trouwens) die op een dergelijke manier contact zoeken met kinderen (sorry jongere Bokkers, maar hier versta ik dus ook pubers tot een jaar op vijftien onder....) zijn ZIEK!

Ik las van de week idd ook iets over een oudere Bokker die contact zoekt met 13-jarigen ofzo, en heb maar snel dat topic afgesloten, voor ik dingen ga schrijven waar ik later spijt van krijg. Ik heb ook geen idee of betreffende 'Ouwe Bokker' idd dergelijke plannen heeft, maar ik vind het wel heel raar dat hij toenadering bij zulke jonge meisjes zoekt. Heeft hij geen vrienden ofzo??? (Tipje, bel rent-a-friend, misschien hebben ze nog wel iemand voor je... *LOL* )

Ik heb een tijdje rechtbankverslaggeving gedaan en heb daar ook meerdere zittingen met pedofielen mee moeten maken. Dat is echt om te Misselijk en als je die verhalen gehoord hebt, zie je overal een slappe smoes in....

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 16:29

het is belachelijk een vriendin van mij had met iemand die was 18 en dat was 2 jaar terug toen was ze 12! gelukkig is er niks gebeurd want die jongens gaat allemaal met dei van 14 en 13 enzo
enne yor ik zou ook bang zijn, vertel je vriendin de gevolgen

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Ineke2

Berichten: 22509
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 16:37

Yor ga met haar praten, betrek hier eventueel toch ook een volwassene bij, daar zal je vriendin je NU misschien niet dankbaar voor zijn (omdat ze nu 'vrolijk' is door die man) maar straks over een tijdje wanneer ze inziet dat ze fout bezig was wel!! (het is trouwens haar fout niet, maar die man z'n fout dat ie zulk contact zoekt met een jong meisje)

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 17:00

iemand van in de 20 is laatst naar amerika gegaan,naar een meisje van 14 jaar oud, om sex te hebben. hij is gelukkig opgepakt want in amerika is dat heel streng verboden

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Thirza

Berichten: 8903
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 17:33

ik ken ook n meisje van 14 en die heeft n vriend van 27/8 ik vind dat eerlijk gezecht ziekelijk

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 17:36

Toen ik 12 was had ik met een jongen van 18. Maar geloof me, hij was echt neit uit op sex. Mijn vriendin is 14 en haar vriend 19 en als zij niet wil hebben ze echt geen sex. Scheve mond\

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 18:26

helaas is het bij mij het zelfde verhaal als bij nathalie. alleen weet bijna niemand het omdat het contact met mijn ouders niet echt best was vroege. ik word er nog heel vaak mee geconfronteerd. nu na al die jaren veroorzaakt het een hoop verdriet. toen dacht ik dat t gewoon was. ik was nog heel jong. ik heb nog aangifte gedaan maar het was helaas net verjaard. Boos! dus loopt ie nog rond

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-01 19:36

Ik wil nog een keer benadrukken dat 'geen sex hebben' niet betekend dat er geen schade aangericht wordt bij het kind.

Navragen is beter dan afvragen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 23:15

Volgens mij is het in Nederland ook verboden om sex te hebben met een minderjarige.

Of hebben ze deze wet ook alweer afgeschaft???

Van pedofilie krijg ik hele nare gevoelens, het liefst zou ik alle kinderen van de wereld hier tegen beschermen.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 39015
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 23:56

Verboden wel. Je mag pas sex hebben boven de 16 ofzo als de ander meerderjarig is ofzoiets.

Behalve als je toestemming hebt van de ouders *LOL*

Maar inderdaad zieke zooi.. Weer zo'n leuk 'oude hersenen' probleem.. Mensen die hun primaire driften enzo niet kunnen controleren en beheersen (ja, vandaag bezig geweest met m'n psychologie gebeuren voor de uni).

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Karin

Berichten: 61950
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 00:26

Klopt, de leeftijd voor legale sex in Nederland is 16. Dus strikt gezien mag je als meisje van 15 geen sex hebben met je vriendje van 18, tenzij je ouders het ermee eens zijn.

Maar goed, dit gaat een beetje off topic. Ik vind alleen wel dat we het onderscheid tussen de termen pedofiel en pedoseksueel niet uit het oog moeten verliezen. Een pedofiel heeft wel gevoelens voor kinderen, maar brengt die niet in de praktijk. In die zin hoeft zo iemand geen gevaar te zijn voor de maatschappij. Een pedoseksueel heeft wel de behoefte om die gevoelens tot uiting te brengen en in die zin vormt hij een bedreiging. Zoals Jasmijn zegt: kinderen (ja, ook nog van een jaar of 13) zijn zo makkelijk beïnvloedbaar, en kunnen zo makkelijk onder druk gezet worden. Vooral als er sprake is van een afhankelijkheidsrelatie, bijvoorbeeld leraar/leerling. Ik heb dit van redelijk dichtbij meegemaakt, ik ken slachtoffers, en de school heeft - ondanks dat er duidelijke signalen werden uitgezonden - pas ingegrepen toen een van de slachtoffers aangifte deed. En toen nog werden er zaken ontkend, nog niet eens zozeer door de dader, maar door de school. Ik heb dus gezien wat dit kan aanrichten, en daar word je zeker niet blij van. De daders gaan vaak snel weer vrijuit, maar de slachtoffers zijn - zoals het bij slachtoffers meestal gaat - voor hun leven getekend.

Die kerel uit NL (23) die afgelopen week werd opgepakt in de States was op weg naar een date met een 14-jarig meisje dat hij via internet had leren kennen. Hij had haar via de mail naaktfoto's gestuurd en webcam-beelden. Echter: dit 14-jarig meisje was een valstrik van de FBI. De Nederlander wordt nu 'grensoverschrijding met het doel sex te hebben met een minderjarige' ten laste gelegd. Daarop staat een maximum straf van 15 jaar. Commentaar van een internetspecialist van de FBI: "Twintig jaar geleden liep de doorsnee-kinderlokker in een park rond, nu dringt hij via de computer je huis binnen."

Ik vind dat wij als volwassen best alert mogen zijn op dit soort zaken. Daar bedoel ik niet mee dat je iemand vals mag beschuldigen terwijl de enige aanleiding wordt gevormd door wat vage vermoedens. Maar waar rook is, is vaak ook vuur, dus alert blijven kan zeker geen kwaad. Een kind kan immers vaak het onderscheid niet maken tussen oprechte belangstelling en 'meer', volwassenen kunnen dat doorgaans wel.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 01:04

En daarom moeten wij als verstandige volwassenen altijd blijven op komen voor onze jongere, onervarenere, naievere en wellicht onschuldigere medemens. Het is dus aan ons, de omstanders, om eventuele misstanden mbt misbruik van kinderen aan te pakken zoals het hoort, om de kinderen te beschermen. Je eigen kinderen, maar waar nodig ook de kinderen van iemand anders.

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 15:50

Citaat:
Op 2001-09-13 00:56, schreef BartVB:
Verboden wel. Je mag pas sex hebben boven de 16 ofzo als de ander meerderjarig is ofzoiets.

Behalve als je toestemming hebt van de ouders *LOL*
ja nee, die is lekker!
als ik dan nog denk aan die situatie in Epe, (die mij persoonlijk heel ergveel angst heeft aangejaagd!), dan is daar dus niets strafbaars gebeurd? Want alles gebeurde met toestemming van haar ouders!!!

brr!
nee, kan het met Jasmijn en Lovely eens zijn: ook zonder seks kan er grote schade aangericht worden en we moeten die kinderen op alle mogelijke manieren beschermen (soms ook tegen zichzelf) en die volwassenen (laat ik niet "mannen" zeggen, grinnik).....
die moeten ze castreren/steriliseren met een bot plastic mesje!!!!!!! Zonder verdoving uiteraard!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-01 01:38

Daar kun je mij snachts voor uit mijn bed bellen hoor, I will be there.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: blokje, Boheme, Dewii, Everest, Hanmar, Jasy, Jessy_luna, L_Flo, Larissa123, Lian, Lipstick, Mawo97, Nessa, Petra_O, rienne, Sylviaaa en 50 bezoekers