Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
sunshine schreef:Hallo,
Leven als vegetariër .... ja ik doe het al 7 jaar!!
Ik wilde altijd al vegetarier worden, van kleins af aan, maar mocht het pas wanneer ik uit huis ging, dus toen ik uit huis ging ben ik van de een op de andere dag vegetarier geworden.
Jammer genoeg krijg ik ook vaak zogenaamde " grappige " opmerkingen naar mijn hoofd als ik zeg dat ik vegetariër ben.
[ Afbeelding ]
Hier staan er wel enkele tussen, ook " eet je wel vleestomaten ? " is een klassieker.
Geloof mij, deze opmerkingen zijn uiterst ongepast! En ik vat ze als beledigend op.
Vaak wordt een vegetarier aangezien voor geitenwollen sok figuur, en dat ben ik absoluut niet.
Ben benieuwd of jullie zelf wel eens zo'n opmerking hebben gemaakt over vegetariers, of wat jullie gedachten is ?
Gr. Sunshine
BaileyMix schreef:Ah die opmerkingen kloppen echt allemaal "Waarom zouden er anders koeien/varkens bestaan..." En inderdaad de klassieke "Ook geen kip?" Want dat is natuurlijk geen dier... En ook altijd "Nou dat is echt niet gezond hoor" Tuurlijk, die halve kilo antibiotica en hormonen die jij wegwerkt zijn mega gezond
BaileyMix schreef:Ah die opmerkingen kloppen echt allemaal "Waarom zouden er anders koeien/varkens bestaan..." En inderdaad de klassieke "Ook geen kip?" Want dat is natuurlijk geen dier... En ook altijd "Nou dat is echt niet gezond hoor" Tuurlijk, die halve kilo antibiotica en hormonen die jij wegwerkt zijn mega gezond
Rianne_ schreef:Mijn schoonzus noemt zichzelf een vegetariër maar eet toch echt wel alle soorten vis. Zo raar is het toch niet dat je de vraag krijgt of je dan wel vis eet? Imo is een vegatariër alleen iemand die geen vlees eet. Als je geen dierlijke producten eet (dus ook geen ei, melk, vis) ben je toch veganist? Of heb ik het nu helemaal fout?
Liesje1611 schreef:Serieus, ben je beledigd als iemand vraagt of je wel vleestomaten eet of vraagt waarom je vegetarisch bent, of of je wel vis eet? Écht..?
Sorry maar ik krijg er wel een beetje een 'please grew some balls' gevoel bij
BaileyMix schreef:Tja dat zijn dan geen vegetariërs he... Als iemand zégt dat hij/zij vegetariër is, kun je er over het algemeen vanuit gaan dat hij/zij ook geen kip eet. Doen ze dat wel, zijn het dus geen vegetariërs en zou ik ze dus lekker een biefstuk voorschotelen.
Blijheid schreef:BaileyMix schreef:Tja dat zijn dan geen vegetariërs he... Als iemand zégt dat hij/zij vegetariër is, kun je er over het algemeen vanuit gaan dat hij/zij ook geen kip eet. Doen ze dat wel, zijn het dus geen vegetariërs en zou ik ze dus lekker een biefstuk voorschotelen.
Tja, ze 'zijn' dan misschien geen vegetariër, maar ze zeggen zelf van wel Dat maakt het ingewikkeld, en dat zorgt er dus voor dat ik het wel vraag.
Citaat:Vergelijk bijvoorbeeld het leven van een kip in de bio-industrie met het leven van een maïskolf in de intensieve landbouw. Beide worden ze gekweekt als productiemiddel, en hun hele leven bestaat vervolgens enkel uit het leveren of worden van het gewenste eindproduct. Beide worden ze voor consumptiedoeleinden gedood voordat ze van ouderdom zouden sterven. Beide krijgen via krachtvoer of kunstmest alleen de voedingsstoffen die ze nodig hebben om in leven te blijven en ziektes worden met antibiotica en insecticiden preventief voorkomen. Soms vallen er ‘slachtoffers’: door de grote hoeveelheid organismen op een beperkt aantal vierkante meters lopen de zwakkere kippen het risico te worden verdrukt, net als fragiele maïskolven verschrompelen als een sterker exemplaar ernaast de grond leegzuigt en het zonlicht blokkeert. Een schuur vol kakelende, opstuivende kippen is voor mensen een schokkender schouwspel dan een veld vol wuivende maïskolven, maar dat komt doordat we aan de kippen gevoelens toeschrijven en hun gedrag menen te kunnen interpreteren. Feitelijk is het één niet ‘erger’ dan het ander.
Daarnaast een stukje over een onderzoek van Barry Lindzen:
DALLAS--Research scientists at Baylor Medical Center have proven that plants, including vegetables, feel pain when subjected to trauma such as being yanked out of the ground, peeled, cooked, and eaten. "Veggies and plants initiate a massive hormone and chemical barrage internally when they suffer any kind of injury," says professor Barry Lindzer. "This response is akin to the nerve response and endorphin release when an animal is injured. We cannot ignore the similarities."