naar de tandarts geweest, auw auw auw....

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

 
 
Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-09-01 11:38

ja ja, jullie lezen het goed, voor het eerst in 2,5 jaar ben ik weer geweest! En het was niet geheel en al uit vrije wil, ik had al een week lang zo'n keispijn, dat ik het met een gewone dosis pijnstillers niet meer af kon en dus was ik overdosissen aan het nemen en dat vond mijn maagje weer helemaal niet leuk! Vannacht kon ik niet meer slapen van de pijn, dus nu vond ik dat ik maar dapper moest zijn en naar de TA moest gaan. maar..... deze jonge dame had natuurlijk geen TA meer! Mijn oude TA wil ik niet meer heen, die heeft mijn zo'n angst aangejaagd (wil niet verdoven, ook niet als je er uitdrukkelijk om vraagt!). Dus op zoek naar een nieuwe: wonder boven wonder was er nog 1 die nieuwe patienten aannam, maar eerder dan donderdag kon ik niet terecht... dus eerst voor nood naar de achterwacht-TA geweest en daar kon ik meteen (OK, eerst nog even 3 kwartier rijden natuurlijk...) terecht. DIe keek niet vrolijk.....
Er was een paar maanden geleden 1 kies afgebroken en ik had al zo'n vermoeden dat die nu aan het ontsteken was. Maar de kies die daarvoor zat bleek ook al hol te zijn en die was vrolijk mee aan het onsteken. DUs eerst een jens van een verdoving erin, toen boren (auw auw). Lieve tandarts, vertelde me dat ik niet zulke vuisten moest maken, hoe meer ik mij spande, hoe meer ik de verdoving tegenwerkte. Hij gaf toe dat het makkelijk gezegd was, maar dat ik het toch moest proberen.. Wat een schat!! OK, ontspannen, denk aan je ademhaling, denk aan leuke dingen, ohoh, ik ga zweten, dat betekend dat ik zo f lauw ga vallen....

nee, dat viel mee, ik ben er bij gebleven. Hij heweft de kiezen tot op de zenuwen geboord, toen allerlei staafjes erin geprikt die de onsteking moeten helpen genezen (Nimber help even, hoe heten die dingen...????) en toen een noodvulling erop. Donderdag moet ik evengoed ter controle (en er moet nog een heleboek gerepareerd worden) naar mijn "nieuwe" TA, maar dit zit er alvast weer op, de kogel is door de kerk!

Ik ben maar naar huis gegaan ipv naar mijn werk, want de TA waarschuwde dat het vandaag nog wel vies zeer zou gaan doen, maar morgen moest het al een stuk beter gaan.

Ik hoop het, ik hoop het!

Ik vind mezelf best wel dapper eigenlijk. Ja, nu nog wel, de verdoving werkt nog, grinnik! Afwachten hoe ik me vanmiddag voel!

Wat jullie hiermee moeten?? geen idee, maar ik ben het tenminste even kwijt, haha!

Nee, het is wel een soort waarschuwing: ben je net als ik bang en ga je daarom niet heen, dan ben je net zo dom als ik, want uiteindelijk ontkom je er niet aan en heb je alleen jhe zelf er mee.
Ik kan het je niet kwalijk nemen als je deze raad niert opvolgt, heb ik zelf ook nooit gedaan, grinnik, maar nu weet ik wel beter.....

*Zucht*


janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 11:42

arme jij. Ik weet hoe je je voelt (een klein beetje). Ik ging wel trouw naar de tandarts, maar toen ik een nieuwe kreeg, was ongeveer alles niet goed. Ik heb 3 x terug moeten komen bij die vent. Brr, maar gelukkig is het nu wel okee.

Cowgirl

Berichten: 20968
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 11:51

Tegenwoordig hoef je eigenlijk noet meer bang te zijn voor de tandarts. Ze zijn heel vriendelijk en nemen alle tijd voor je(misschien zijn er uitzonderingen). Het zijn tenmisnte niet meer de beulen uit mijn ouders tijd.
Mijn moeder had op d'r 20 ste al een kunstgebit.
Mijn vader heeft de helft nog Haha!
Ik heb er ook een hekel aan hoor, heb een beugel gehad Misselijk en daarna zoveel gaatjes dat ik denk dat alles wel zo'n beetje is gevuld.
Nu gaat het wel beter en heb ik steeds minder gaatjes.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 11:52

Ik ga wel elke keer trouw naar de tandarts, maar ik heb nog steeds een verstandskies waar ik een afspraak voor moet maken. De vorige keer heeft het zo'n pijn gedaan dat ik nu niet meer durf... Verward

Maar goed, ook ik moet er aan geloven en binnenkort een afspraak maken bij het ziekenhuis. Daar mondje open Gaaaap , kaakchirurg aan de slag }> , pleister op de wonde Lips are sealed , even pijn lijden Huilen en daarna is de kies eruit en ik weer vrolijk Haha!

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 11:58

oh, Kitty, ik voel zo met je mee.
Bij mij heeft de tandarts de kies getrokken, en gelukkig viel het 100% mee. Ik ben zelfs die avond nog naar een verjaardag ggegaan. Ik zag er alleen zo tegenop..
en met kaakchirurgen heb ik al helemaal geen goede ervaringen. Stomme beulen. Lig je te verrekken van de pijn, zitten ze te vertellen dat ze dit werk zo leuk vinden, echt geweldig.
Sadisten!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 12:03

Ik ben ook "bang" van de TA. Maa rik ga trouw naar mijn afspraken, want mijn vader is ook een mooi voorbeeld. Die heeft een kunstgebit, puur en alleen omdat hij vroeger nooit heen ging.

Ik ben vooral bang voor de verdoving. Gek he? Ik heb liever wat pijn, dan dat ik die spuiten in mijnwang krijg. De laatste keer kiezen trekken, ging ik van mijn stokje, ben zeker 5 minuten weggeweest. Brrrr....
Dus toen mijn nieuwe TA vroeg of ik verdoofd wilde worden, keek ie me heel raar aan. Ik zat te bibberen in zijn stoel en vroeg of het ALSJEBLIEFT zonder mocht *LOL*

Lautje

Berichten: 989
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Nijverdal

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 12:32

Hou alsjeblieft op over de tandarts!!!!

Ik moet deze maand weer en ik heb HELEMAAL GEEN zin!!!!!!!!!!!!!!! Boos! Boos!

Vorige keer toen ik er was zei ie dat ik een beginnend gaatje in mijn onderste verstandskies had en dat ie ff wilde wachten tot de volgende controle (binnenkort dus).
Dan was de kies misschien iets meer doorgekomen en dan kon ie hem gewoon boren, anders moest ie getrokken bij een specialist Misselijk ..

Nu komt het dus: het gaatje is groter geworden en mijn kies is nog niet helemaal door, dus waarschijnlijk moet ie getrokken!!!!
WHAAAAAAH ik durf echt niet hoor!!!! Misselijk Misselijk Scheve mond\

TARA (Amulet X Julio Mariner xx)--> Springen B + 31, Dressuur L2 + 9, SGW L + 10

Karin

Berichten: 61953
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 12:35

Zullen we samen gaan, zusje? Ik durf ook niet, dat PB'de ik net al aan Tender... En de laatste keer was in januari, dus ik had al lang weer gemoeten... Bibber!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Lautje

Berichten: 989
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Nijverdal

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 12:36

Ja, kunnen we elkaars handje vasthouden Haha! !!!!

TARA (Amulet X Julio Mariner xx)--> Springen B + 31, Dressuur L2 + 9, SGW L + 10

JessicaG

Berichten: 1462
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 12:53

Ik moest een maand geleden voor het eerst geboord worden. Ik had helemaal geen echte grote gaatjes ofzo, maar goed. (De TA zegt ook altijd dat sommige tanden er niet zo best uitzien maar van die tanden heb ik altijd het minst last).

Ik had wel een verdoving gekregen, maar ik geloof niet dat die echt werkte!! Ik zat de hele tijd auwauwauw!!! Het leek net of ik geen verdoving had gehad. Hij zegt; zonder verdoving was het waarschijnlijk niet te doen geweest. Nou met ook niet!!!

Gelukkig deed de verdoving helemaal geen zeer. Ik heb nog een stukje van mijn tong afgebeten ook. Ik wilde mijn mond spoelen en toen kwam er allemaal bloed mee. Ik dacht; wat krijgen we nou!

Ik denk dat ik de volgende keer weer geboord moet worden. Ik snap niet eens waar al die gaatjes vandaan komen want ik poets mijn tanden altijd heel goed, maar ach!

Groetjes van Patricia

Kijk voor mijn tekeningen op Instagram: https://www.instagram.com/JessGProductions

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 12:59

Ik ga ieder half jaar trouw naar de tandarts en ik heb de laatste 10 jaar geen gaatjes meer gehad. Maar het zit er dik in dat als ik nu naar een nieuwe tandarts overstap, dat ik wel ineens heel veel nieuwe gaatjes hebt, want zo gaat dat altijd!!! Daarom ,als ik naar een nieuwe tandarts overstap, laat ik alles nog even checken bij mijn oude vlak voor ik naar de nieuwe tandarts ga en dan zullen ze mij niet hebben! Tender, heb je nu iets geleerd van deze geschiedenis?

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 13:10

Het vervelende is, dat mijn verstandskies eerst doormidden gezaagd/geboord is en zo in twee gedeeltes eruit gehaald. En dat moet waarschijnlijk ook met die er nu nog uit moet.

Maar ja... voor de volgende keer dat we naar de tandarts gaan, moet hij eruit zijn...

...ik durf niet... Lips are sealed

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Karin

Berichten: 61953
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 13:13

Kitty, dat is met een van mijn verstandskiezen ook gebeurd, in 4 stukjes zelfs want hij lag horizontaal, met z'n wortels naar achteren. Ik was toen voor een paar maanden in Australië en het moest met spoed gebeuren, dus ik heb het daar maar laten doen. In Australië mag je echter volledig onder narcose voor zoiets, de kaakchirurg durfde het bij mij niet eens aan onder plaatselijke verdoving. Ik heb achteraf ook helemaal geen pijn gehad, dus het kan meevallen! Maar ja, om nou helemaal daarvoor naar Australië te gaan... Haha!

_________________
<FONT COLOR="DARKBLUE"> It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone and a day to love someone - but it takes a lifetime to forget someone.</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Karin op 2001-09-03 14:14 ]</font>

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 13:23

Ach, meteen leuk een vakantie er achteraan knopen... Haha!
Nee hoor, ik ga wel een paar dagen pijn lijden.
Vind het ook zo vervelend dat rijstkorrels na die tijd zo graag ik dat gat dat overblijft willen blijven zitten...

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-09-01 13:39

*Zucht*
kunnen jullie ophouden met die opbeurende verhalen? Ik moet donderdag nog een keer!!!!!
Grinnik!

Nee Kitty, ik kan me jouw angst voorstellen, een vriendin van mij heeft ook heel erg last gehad van 1 van haar verstandskiezen. Vreemd genoeg ging de tweede bij haar heel makkelijk (die was nog niet ontstoken!). Zij hoefde trouwens niet naar een chirurg geloof ik....?!

Desiree: wat moest ik van jouw verhaal leren? Dat ik na deze TA nooit weer een nieuwe moet nemen? Grinnik!
Nee, ik ga donderdag dus naar mijn echte nieuwe TA toe, ga die man meteen vertellen dat ik ALTIJD een verdoving wil, en dan ga ik trouw elk half jaar heen.......

.....denk ik..........
.....hoop ik........

maar goed, kmag niet klagen, de verdoving werkt nog steeds!

Spirit

Berichten: 27478
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 14:26

??? Bij mij had ik helemaal geen pijn tijdens mijn hoektand eruittrekken (met plaatselijke verdoving) en lekker in mn tandvlees snijden om te kijken waar de "grote mensentand" bleef.. Wel op n stukje sneed die lekker in waar t niet helemaal verdoofd was, prikte een beetje, heeft ie bijverdoofd. Ik vind die verdovingen best wel meevallen eigenlijk???
Ik vind t veel erger om een gaatje zonder verdoving te boren Misselijk Misselijk Dat vind ik echt zooo erg!
Toen de verdoving ging uitwerken deed t wel pijn. Kon niet eens eten omdat t zo dik was en pijn deed Boos! Maar nu is t over en heb een een beetje dikkig litteken in mn gehemelte *LOL*

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 14:29

Oh help krijg helemaal de kriebels van dit topic.

Ben 8 maanden geleden ongeveer ook weer naar de tandarts geweest sinds een jaar of 3 Bloos en wat bleek uiteraard? Heel heel heel veel gaatjes. Ik moet 4x een half uur terugkomen om te boren.

Ja en nu durf ik dus helemaal niet meer dus ik moet nog steeds heen en stel het steeds maar uit Verdrietig

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 14:41

brr ik heb ook zo'n hekel aan de tandarts. Oh nee dat zeg ik verkeerd. ik heb een onwijs aardige tandarts.

Maar ik heb gewoon een beetje schrik maar ga toch trouw naar de tandarts.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 14:56

Je moet gewoon elk half jaar naar de tandarts KIPPENKOP!!!!!!!! Dan wordt het bijgehouden en zo.

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 15:00

Heel veel succes donderdag!
Zul je zien, zijn de zenuwen erger dan de behandeling zelf Haha!

(waarom plaats ik nou de hele tijd die smiley met die grote tanden?)

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-09-01 15:55

Citaat:
Op 2001-09-03 15:56, schreef Desiree:
Je moet gewoon elk half jaar naar de tandarts KIPPENKOP!!!!!!!! Dan wordt het bijgehouden en zo.


grinnik!

ik heb je gemist Desiree!

hahaha!

ja Kitty, die van donderdag kan ik al niet meer onderuit vrees ik....

tja, die hazetanden?????

ach, jij hebt mij al gezien, jij weet wel beter!!!! Pling

HAHAHAHAHAHAHA

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 16:02

Nou Bren, ik vind het dapper dat je nu toch gegaan bent. Tandartsen zijn echte engerds! Ik vraag me altijd af wat iemand bezielt om dat te worden.....
Wel volhouden nu he, en netjes over een half jaartje weer! Hou je taai!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 16:03

Ik heb jou ook gemist hoor Tender! grinnik.

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 17:52

de tandarts is het ergste in mijn leven!!!! Boos! Frusty Huilen
ik heb enbeugel en dat vind ik allemaal geen probleem schoonmaken enzo is ook best maar boren en trekken never nooit meer!!! Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed
ik heb in mijn leven 2 tanden laten trekken en iets van 4 gaatjes laten boren er moest nog een tand uit maar dat liet ik niet toe en zodoende heb ik mijn beugel dus 3 jaar langer gehad want hij bleef maar hangenja ik weet het kies is er in 3 minuten uit maar durf echt niet hoor! Verdrietig Lips are sealed
het schijnt sinds ik geopereerd ben(blindedarm)het zo erg is terwijl ik liever onder het mes ga dan boren/trekken hij mag wel boren maar dan in een ziekenhuis in voledige narcose dat vind ik geen probleem maar ik wil niet dat gezoem enzo in mijn hoofd ga dan hyperfentileren en paniekaanvallen,bbrr en het ergste ik moet om de maand voor mijn beugel!!! Frusty Lips are sealed

Ireen_
Berichten: 8250
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 18:21

ik vind de tandarts ook best wel eng.. ik heb toen ik klein was heel vaak tanden moeten laten trekken omdat ik een "fietsenrek" had (grotemensen tand kwam achter mijn melktand groeien) maar nu zit ik al een week vantevoren te zenuwen omdat ik dan naar de tandarts moet.. met boren verdooft ie het meestal omdat ik hele lage pijngrens heb, maar het geluid van boren.. iehhhh.. of als je tand eruit getrokken word dan kraakt het zo dus hij zet de muziek altijd keihard *LOL*
maar hij is heel aardig hoor, en de assistente ook.