mm..zelfvertrouwen

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-01 12:01

tsja..er stond ergens anders ook al een topic over, amar moet toch even al mijn twijfels kwijt. ik heb nooit echt veel zelfvertrouwen gehad, op de basisschool paste ik absoluut niet tussen mijn bekakte klasgenootjes, in de eerste en tweede van het vwo liep ik met een bril, beugel en slierthaar rond en gedroeg me ook nog wel eens vreemd. Rond die tijd, toen ik een jaar of twaalf was dacht ik vaak, als ik naar 'grote meisjes' keek, uit de vijfde of zesde, als ik zo oud ben en er zo uit zie, veel vrienden heb enzo, zal ik nooit meer onzeker hoeven te zijn. Niet dus...Ik zit nu in de vijfde, heb wel ietsjes meer zelfvertrouwen dan een jaar geleden, pas niet helemaal in mijn klas( ik ben nie echt het ype dat dol is op school en leren zeg maar) maar heb het daar toch naar mijn zin, met mijn beste vriendinnen en een groep vrienden die ik nu wat beter leer kennen en ik weet dat ik er nu net zo bijloop als die mensen waar ik als brugwup zo naar op keek, maar toch...Ik blijf twijfelen over mezelf, mijn 2 beste vriendinne(tweeling) blijven veel populairder en eigenlijk voel ik me nog steeds 12..Als het gevroren heeft en ik moet van het trapje bij schoolingang, ben ik nog steeds bang om op mijn bek te gaan voor de hele school, als ergens een groep jongeren zit durf ik er nog steeds niet langs. waarom??Ik zou het niet weten..Gelukkig krijg ik tegenwoordig meer complimenten, zo is er die jongen war ik vorig jaar zo verliefd op was..Hij is knap, populair en (maar dat wist ik toen niet) heeft echt ene superkarakter. Nu is hij blijven zitten waardoor hij bij mij in de klas zit en ik kan het heel goed met hem vinden, praat overal over met hem en zo verteld hij me ook dat hij mij altijd al ene leuke meid heeft gevonden en" nog mooi ook".. blabla:D Dan is er nog mijn aanbidder Knipoog van 20 ..vind me ook zo leeuuk, maar daar zit ik dan weer mee omdat ik me zo schuldig voel dat het niet wederzijds is..hij is bijna 5 jaar ouder dan ik (hij wordt bijna 21) en behalve dat, zie ik niks meer in hem dan ene goede vriend. en zulke jongens, net zoals mijn echte beste vriend van bokt Haha! vertellen me dan dat ik zo een leuke jongen kan vinden enzo, maar waarom het dan niet gebeurd??Die ene jongen die ik nou toevallig heel leuk vind, heeft dat gehoord en is zo verlegen en onzeker, nog erger dan ik dat die me helemaal ontwijkt, hij weet zich volgens een van zijn beste vrienden geen houding te geven omdat hij niet weet of hij mij leuk vindt Verward En dan lees ik hier op bokt van meisjes van 1 of 2 jaar jonger,die vriendje na vriendje hebben en voor wie het allemaal zo vanzelfsprekend is, mijn beste vriendin heeft nou al een jaar een vriend en voor haar is dat soort dingen ook zo makkelijk..waarom ik daar dan zo moeilijk over moet doen??! Verward


Bartje

Berichten: 1651
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-01 12:50

heej meis, denk dat het toch beetje komt doordat je in zo'n euhm.. hoe heet dat nou.. zo'n negatieve spiraal ofzo(?) zit.. ik bedoel, je bent al onzeker in 1e instantie.. en het schijnt dat dat toch overkomt op anderen en denk dat het makkelijker gaat met mensen die minder onzeker zijn en doordat het wat moeilijker gaat kom je weer terecht in die negatieve spiraal... snap je wat ik bedoel?
Probeer toch eerst eens wat zekerder van jezelf te worden.. ik weet het (uit eigen ervaring) is niet makkelijk.. maar zoals iemand anders op bokt in een topic zegt van schrijf die positieve dingen van jezelf eens op, denk dat dat nog best wel eens beetje kan helpen. confronteer jezelf ook eens door wel langs die groep jongeren te lopen.. al is het in 1e instantie door weg te kijken ofzo.. je bent er dan wel langsgegaan.. en verder, kun je natuurlijk altijd met mij praten *LOL* (weet nie of dat zo goed is voor je zelfvertrouwen, maar gezellig is het meestal wel Tong uitsteken )

en wat die jongens betreft, het komt echt wel, en wat J. betreft.. als je eens in een gekke bui bent, dat je zoiets hebt van agh.. jah. boeie!.. stap eens op hem af en kijk hoe het gaat.

Komt allemaal wel goe!! wee'k zeker!
Succes er iig mee moes Knipoog

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-01 12:53

hee bennie..dankjewel hoor..die van dienegatieve spiraal zoals je dat zo moeilijk noemt is ook zo, daar was ik juist een beetje uit aan het gaan vond ik zelf Haha! Het gaat toch beter tegenwoordig. Met jou praten is juist goed voor me zelfvertrouwen en als ik echt veel geslijm nodig heb ga ik wel naar robbert... Tong uitsteken En langs zo'n groep lopen..ik zal vaak wel moeten, anders kom ik nooit waar ik heen wil! Scheve mond\

Natalie

Berichten: 4334
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-01 15:01

Hey,

Suc6 ermee, want ik weet dat het heel moeilijk kan zijn zelfvertrouwen 'te kweken'...
Heb zelf ook heel weinig zelfvertrouwen...maar je merkt t niet zo aan me...kben meestal wel altijd happy, uitbundig en van die dingen, maar diep in mezelf twijfel ik aan alles wat ik zeg en doe... En k herken sommige dingen die jij zegt ook wel...
Dus heel veel suc6 nog maar eens

Groetjes

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-01 21:48

Ieks je bedoelt tochniet Inge & Lotte he?
"leuke" meiden, maar kvind jou een stuk knapper, spontaner...
(kzal niet teveel zeggen, want het zijn je beste vriendinnen Schijnheilig *LOL* )
In de eerste was ik ook zo'n wuppie. Onzeker en al..
Kben nu 16 (duh) en ben er helemaal vanaf... Komt bij jou ook nog wel.. Misschien wat later, maar het komt echt!

Groetjess

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Lieke

Berichten: 10378
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-01 21:59

Ik ben ook heel lang onzeker geweest heel erg. Een half jaar geleden bleek dat ik helemaal geen vriendinnen meer had daar was k best kapot van. T duurde een tijd voordat t beter werd. Maar nu zit ik in een hele leuke vriendengroep met 3 goede vriendinnen en mijn vriend helpt me ook heel erg maar tog ben k nog gauw onzeker ook al doe k me anders voor.

assie

Berichten: 8231
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-01 22:30

Sorry, dit wordt een beetje een erg lang verhaal...

Tot 2 weken geleden had ik precies hetzelfde als jij Margje! Ook heel erg onzeker enz. Iedereen had een vriendje, mijn hele vriendinnengroepje (5 meiden (=heeeel veel Haha! )) ze hadden allemaal een vriend en ik niet. Ik was toen eigenlijk ook wel depri. Was de hele basisschool door gepest. In de 1e was ik erg onzeker. O oliebol dalijk gaan ze me weer pesten....
Dat is gelukkig niet gebeurt. In de 2e kreeg ik een erg goede vriendin zij 'introduceerde' mij bij haar vriendinnen, zo heb ik 5 goede vriendinnen gekregen. Maar toch voel(de) ik me nog steeds erg onzeker. Als er mensen naar me keken en tegelijkertijd praatten, dan had ik zoiets van: ships die hebben het over mij, ik zie er zeker weer belachelijk uit Scheve mond\ .
Maar door Yvonne en mijn andere vriendinnen, kreeg ik toch steeds meer zelfvertrouwen, hoewel ik toch nog steeds niet langs een grote groep mensen durfde te lopen, in mijn eentje.

Al mijn vriendinnen hadden dus een vriendje en de vriend van Yvon, die is echt aardig, probeerde mij ook op te beuren; je ziet er hartstikke goed uit en je hebt zo een vriend. Ook Dennis een jongen die op de kinderboerderij werkt (en de broer van Roy) zei dat: je ziet er heeel erg leuk uit, bent een aardige meid en ben nu eens niet zo onzeker! Dit was erg goed voor mijn zelfvertrouwen, maar je blijft toch onzeker (ja, je kunt dat nou wel zeggen, maar toch heb ik geen vriend Verdrietig en ik zie er helemaal niet zo goed uit )

Pas sinds deze vakantie gaat het echt goed met me. Ik ben op ponykamp geweest. Daar waren we met z'n 7'en echt 7 erg gezellig meiden. Niemand kende elkaar dus het was nieuwe kansen.. nieuwe vriendinnen. Het klikte erg goed. En nu heb ik 6 vriendinnen erbij en ook nog een franse penvriendin.

Toen ik terug kwam van ponykamp ben ik meteen op i-net gegaan, bokken (hoezo verslaafd *LOL* ?) en toen was Roy online op MSN. Dat is dus de broer van Dennis (en Dennis had mij toegevoegd bij Roy, 3 maanden geleden ofzo, maar daar had ik nog nooit meer gepraat). We hebben heel gezellig zitten praten (over i-net durf ik altijd meer) en hij vroeg of ik foto's van hem wilde hebben en of hij een foto van mij mocht. Ik heb hem toen de enigste foto van mezelf gestuurd die ik had. Ik vond hem niet eens zo leuk. Maar de dag erna was Roy weer online. Dat dat zo'n leuke foto was... En sinds vorige week vrijdag is Roy m'n vriend. Hij is m'n eerste vriend en hij laat me echt mijn positieve kanten zien. Hij is gewoon zooo lief Lovers .

Ik had dit zelf nooit verwacht, als je me dit voor ponykamp had verteld had ik je hardop uit gelachen. Ik dacht.. ik ben zooo lelijk, ik krijg nooit leuke vriendinnen of een vriend.
Maar het kan dus wel!!

Je zult zien, als je gewoon je zelf blijft en probeert je positieve kanten te zien, dan komt alles vanzelf goed. Ook je zelfvertrouwen wordt vanzelf beter. En bovenal, je bent jezelf en je bent een erg leuke meid!!!

Groetjes en een dikke knuffel
Astrid

_________________
Man: Is this seat empty?
Woman: Yes, but this one will if you sit down...

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: assie op 2001-09-01 23:32 ]</font>

assie

Berichten: 8231
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-01 22:36

En oja, al mijn vriendinnen hebben het steeds over zoenen enz. Hoe lekker dat is blabla... Ik heb het nog nooit gedaan. Ben echt heel benieuwd. Doordat ik toch nog wel een beetje onzeker ben, durfde ik niet eens een arm om Roy heen te slaan. Hij doet dat gelukkig wel Lovers en nu 'durf' ik het ook te doen. Door hem krijg ik echt mijn zelfvertrouwen terug. Ik ben zooo blij met hem Lovers
Ik had het echt niet verwacht en Margje, je zult het zien, binnen een jaar heb jij ook een vriend! Zeker weten
Dikke knuffel
Astrid

Kipu Pabu's Tentsi. Dressuur M+1, Vaardigheid M+2

Oppassie, dierenoppas.

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-01 14:05

wat lief zijn jullie toch allemaal!Kim: ja, inge en Lotte ja. eg maar niks nee, ik weet hoe jij en Inge over hun denken, maar zij hebben veel jongens achter zich aan hoor! Haha! Verward . het gaat nu ook beter, maar juist daarom baal ik xtra als het ff weer minder is, want dan valt het des te meer op Haha! Maar gelukkig zijn er dan nog altijd die paar mensen die me gaan ertellen hoe fantsastisch ik wel niet ben *LOL* Tong uitsteken

scooby

Berichten: 5736
Geregistreerd: 14-01-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 14:09

ik heb ook veel te weinig zelfvertouwen, en ben zo verlegen als de pest!!!
't zal wel door die gezellige puberteit komen..

flopsy

Berichten: 738
Geregistreerd: 02-02-01
Woonplaats: voorburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 15:34

is er bij jou nog een reden voor dat je zo onzeker bent? heb het zelf ook, maar dat komt omdat ik van m'n 8ste tot 11ste bijna elke dag na schooltijd in elkaar geslagen en opgewacht werd. ik heb op dit moment nog steeds geen echte vrienden/vriendinnen op school, en zou het lieft elke pauze op de wc doorbrengen om maar geen andere mensen te zien die me kunnen aanspreken. maar alles gaat op dit moment veel beter omdat er bij de paarden veel mensen zijn waar ik echt allemaal goed mee op kan schieten, en 2 waarmee ik ook echt soms dingen ga doen. maar bij de paarden is het ook niet altijd leuk geweest, in het begin echt neit. ze dachten dat ik uit kasten spullen jatte. dit kwam omdat ik erg "mensenschuw" was en snel het hok met de kasten uit ging als er iemand kwam. ook erg vervelend. ik heb maar 1 ding te zeggen, blijf gewoon doorgaan, en kijk neit te veel naar andere mensen!!

I'm a nobody, nobody is perfect, therefore I'm perfect!

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-01 16:29

Nee,er is niet echt een concrete reden, als die er al zou zijn is het dat ik op de basisschool, en de eerst jaren van de middelbare er nooit echt bij heb gehoord, maar verder zit het gewoon een beetje in mij ben ik bang...Als ik dat van jou lees vind ik mezelf maar ene zeikerd, het gaat bij mij ook niet om hoe andere doen, maar meer over hoe ik mezelf voel, er zijn tegenwoordig (vrijwel) geen mensen die iets doen om dat te bevestigen. met jou komt het ook allemaal wel goed, je moet geduld met jezelf hebben, maar niet te veel!Dan krijg je dat je steeds denkt: het komt wel...

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-01 16:59

Ik 'zat' er ook altijd zo mee. Eerst (toen ik 14 was) kon iedereen de schijt krijgen, en later wilde ik er wel bijhoren, maar helaas, ik WAS gewoon anders. En dat BEN ik nog steeds.
Ik heb nooit vaste vriendjes gehad op de middelbare school, en dat is maar goed ook. Wat zo'n jongen mij kon bieden zocht ik niet. Ik wilde véél meer. Niet leuk natuurlijk, maar ik zat daar niet zo mee. Mijn tijd komt nog wel. En nu (ben net 3 mnd geslaagd en van school af) zit ik er opeens weer mee. En dan denk ik dat ik door mijn paard enzo geen vriend zou krijgen. Maar dat is natuurlijk onzin.
Dat je anders bent dan je leeftijdsgenoten, en dat je er dus een beetje buitenvalt is niet erg, ze vinden je heus wel aardig (waar ik heel erg aan twijfelde). En je hoort er ook heus wel bij, je bent alleen niet nummer 1 2 of 3, je bent jezelf. Dat is heel positief, al kun je er erg mee zitten.
Zelfvertrouwen komt je niet aanwaaien, ik zat vandaag in het gesprek met mijn chef wel even te bibberen en te zweten, maar ik heb het gedaan, en ze vond het heel positief (gelukkig maar). Alleen door iets te doen kom je er. Dat vriendje komt heus wel, en een goeie maagd is heus zo slecht nog niet! Ik kan er nu iig absoluut niet mee zitten, ik ben tenminste geen slet (waar je overigens niet voor kiest op zo'n leeftijd, maar wat je wel tig jaar erna te horen krijgt).

Kop op: en gewoon iets meer schijt aan alles krijgen, je bent nu eenmaal wie je bent, en daar kun je echt niets aan veranderen... Geloof me!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-01 17:01

wat een peptalk!Dankjewel!En jij komt op mij ook andres over dan anderen, maar wel op ene heel positieve manier, prettig gestoord zeg maar!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-01 20:22

Asje... Naja, zo prettig gestoord ben ik alleen als ik me op m'n gemak voel irl, via internet heb ik meer de schijt aan van alles en nog wat, en dat is wel makkelijk (heb ik veel van geleerd oa dat ik het best kan).

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

assie

Berichten: 8231
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-01 20:41

idd, op MSN en bokt ben ik veel 'leuker' (hoop ik tenminste Knipoog )
Dan heb ik veel meer zelfvertrouwen, en met dat prettig gestoord van jou Laui, dat vind ik alleen maar lachen. Ik krijg gewoon zoooo de slappe lach van jou *LOL* *LOL* errug leuk! (is als compliment bedoeld hoor, niet negatief..)

Grtz. Astrid

PS Als je asje zegt, dan kijk ik steeds meteen zeer geintereseerd, ik wordt namelijk ook best vaak asje genoemd, of as. Dus asje vin ik een beetje verwarrend. Ma goe, dan weet je wel meteenhoe je mijn aandacht moet trekken... HEE ASJE Party!! Party!!

Kipu Pabu's Tentsi. Dressuur M+1, Vaardigheid M+2

Oppassie, dierenoppas.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-01 21:43

Achja, gelukkig ben ik niet de enige met dit probleem.....het wisselt nee beetje bij mij, maar soms gebueren er dingen dat ik echt weer een soort 'deuk' in m'n zelfvertrouwen krijg. Zo ook deze zomer.

Ik heb ook niet echt vriendjes gehad tijdens m'n schooltijd, maar nu zit ik op de universiteit en gaat alles goedkomen (hmmmm - not - ik verander nl. niet)

Ach, aan de ene kant kan dat me helemaal niks schelen, ooit zal het wel komen, aan de andere kant vind ik het wel heel erg.

Nouja, we kunnen er in elj geval onderling over praten zo, da's al heel wat. Knipoog

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

ikke

Berichten: 28165
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-01 22:01

Even voor al die onzekere mensen, ga vooral je eigen gang en ga jezelf niet spiegelen aan anderen. Trek je eigen plan, en ga ervoor. Juist mensen die dat doen komen tot de ontdekking dat ze het wel kunnen.
Bij de Land Rover club een vrouw ontmoet die dat ook deed. Ze kocht een Defender 90 300TDi en denderde met haar moeder door Wales toen ik hen ontmoette. Gave meid, toffe moeder. Ze gingen hun eigen weg, ze had aardig wat leuke dingen op haar auto gebouwd, zag er ook degelijk uit.
Doe de dingen die je leuk vindt en ga daarvoor en heb schijt aan de rest van de wereld. Als je je moet richten naar wat "men" vindt, dan zal het nooit wat worden, zul je altijd achter de feiten aanhollen. Neem het voortouw, pak de koe bij de hoorns en trek je plan. En voer het ook uit, desnoods tegen de verdrukking in, de overwinning zal je zoet smaken, je hele leven lang. Dit geldt voor iedereen, jongen of meisje, jong of oud, je hebt het in je eigen hand, pak het op en doe het.
Ik heb het gedaan en doe het nog steeds. Als klein jongetje keek ik Daktari, een kinderserie uit de jaren zestig. daar hadden ze Land Rovers en ik wilde die ook een.
Toen het nieuwe politiebureau in Heeze werdt geopend, jaren geleden, zat ik als jochie van acht of zo in de politie Range Rover. Ik dacht:als ik het ooit kan betalen dan wil ik een Range Rover.
Ik kan het nu betalen, dus ik heb twee Range Rovers, Twee Daktari Land Rovers en als toetje een Discovery V8. En de Land Rover uit Tomb Raider komt er ook. Met dikke 4.0l V8. Die andere dingen zijn me gelukt dit dus ook.
Waar een wil is is een weg, GA DIE WEG!!!!!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ikke op 2001-09-04 23:02 ]</font>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ashleytjuhh, bonnie1998, Chocoladeijs, Deniseee96, Dewii, Froukje, Gaby, Ginger1991, GWR, idje, Jolienn, laura22, Lestria, LoesVDB, Mettee, StableDoor, Wieke86, wizewo en 167 bezoekers