Wat moet ik nou?! (serieuse, dringende vraag)

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bartje

Berichten: 1651
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-01 11:07

Ik ben dus afgelopen schooljaar blijven zitten en ook al eens in de 2e, dus moest ik van school af. Had me aangemeld bij het CIOS in Arnhem, maar ben ik niet geplaatst..

Nu heb ik me ingeschreven voor de HAVO (5, kan oude stijl (avondonderwijs, en 2e fase dagonderwijs)en voor SPW.

Bij de Havo, zou'k dan dagonderwijs gaan doen, omdat het eigenlijk niet kan om 6 vakken op avondonderwijs te doen.. en je MOET 6 certificaten hebben om het Havo diploma te krijgen. dus 1 mogelijkheid al afgevallen..

5 Havo dagonderwijs:

Ik zou dan het zelfde profiel als vorig jaar moeten pakken (Economie en Maatschappij) maar ipv wisB neem ik dan wisA, MAAR aangezien ik dus dan in de 5e zou komen en nooit wisA 4e klas Havo heb gehad, kan dat misschien beetje moeilijk worden..
Verder moet ik 15 boeken voor Nederlands lezen, 8 voor Engels, en iets van 7 ofzo voor Duits.

Klinkt dus niet echt haalbaar.. (of zien jullie dat anders? ik ben geen leestyp, en Duits kan'k al helemaal nie.. al moet ik dat wel gaan bijspijkeren voor HBO fysio.. omdat daar veel boeken in't Duits zijn..)

SPW:
Is maar voor een jaartje, omdat ik volgend jaar sowieso weer voor het CIOS wil gaan (en dit keer ook wel geplaatst word, want als ik de testen behaal, hoef ik niet te loten, maar word ik dus direct geplaats, voordeel van CIOS is ook dat ik verzekerd ben van een plek op HBO fysio als ik het CIOS heb afgemaakt, bij Havo is dat niet het geval)
Maar SPW is dus maar een jaartje en eigenlijk jah.. heb ik er in dat opzicht niet echt veel aan, het is gewoon een jaartje overbruggen en het is op het PGO-systeem (??) ofzoiets gericht, oftewel dat je elke week een "probleem" krijgt voorgelegd en wat je dan met een groepje moet gaan oplossen, dus het is niet echt een leeropleiding (wat aan de ene kant het misschien ook wel leuker maakt)

Maar ik weet dus nu echt niet wat ik moet doen.. ik bedoel, ik KAN voor de Havo gaan, maar ook voor SPW, ben al bij beide opleidingen toegelaten.
Maar voordeel van Havo is toch dat ik dan mn diploma KAN krijgen, maar het is wel een jaar echt SUPER hard werken en heel erg op mn tenen lopen.
Voordeel van SPW is dat ik waarschijnlijk wel een wat relaxter en leuker jaar voor de boeg heb, en dat ik heel erg met mensen werk dus en gewoon op een andere manier school volg, dus niet op leren gericht, maar op de praktijk...

wat zouden jullie nu kiezen.. (als je dit leest en je inleeft in mij en de situatie)??


Sundancer

Berichten: 9704
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Somewhere in The Netherlands.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-01 11:11

Ja vbo word vmbo wat een geluk dat ik over ben....
maar veel sterkte!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-01 11:37

Ik zou denk ik kiezen voor degene waar je meer plezier aan zult beleven en dus makkelijker leren kan, daarbij moet je idd ook je vervolgopleiding in de gaten houden. WI met een jaar ontbreken kan ik je niet aanraden, WI A n Havo-4 was moeilijker dan op de MBO opleiding die ik daarna volgde.
Praktijk is trouwens altijd meegenomen voor later.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-01 12:52

Hoi Bartje,
vergis je niet in SPW! Het is ook ontzettend veel leerwerk en veel opdrachten en werkstukken. SPW is een hele andere opleiding dan fysio. SPW is gericht op werken met gehandicapten, kinderen en ouderen, dat is dus heel iets anders dan een para-medische opleiding. Je krijgt wat die 'problemen' betreft elke week van verschillende vakken een casus voorgelegd die je in teamverband moet oplossen/analyseren. Vakken zijn bijv.:
- Theorie & Methode
- Psychologie
- Gezondheidskunde
- Omgangskunde
- Drama
- Sport & Spel
- Informatica
- Nederlands
- Levensbeschouwing en maatschappelijke vorming

Ik heb het 3jr gedaan en ben er zonder diploma mee gestopt. Het was gewoon veel te zwaar, ik redde het niet met alle opdrachten/verslagen/werkstukken, vooral in mijn stage jaar niet (een voordeel: in het 1e jaar hoef je nog geen stage te lopen).
Ik zou het dus niet aanbevelen als je alleen een jaar te overbruggen hebt. Als je iets in die richting wilt gaan doen (bijv. PABO of in mijn geval creatieve therapie) is het een prima doorstroomopleiding, waar je wel hard voor moet werken.
Sorry, beetje lang verhaal, maar ik hoop dat je er wat aan hebt Haha! .

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!

Ontario

Berichten: 1921
Geregistreerd: 25-01-01
Woonplaats: Deurne

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-01 20:06

Kan je niet een jaartje gaan werken voor mijn part?
Weet ik veel, 't is zo maar een gedachte...

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-01 20:12

moeilijk, moeilijk. ik denk dat je het beste kan kiezen wat je het leukste vind. Ik denk dat je bij beide opleidingen hard moet werken. je krijgt niets voor niets.

Een jaar werken kan natuurlijk ook nog. jammer is dan dat je uit het leer ritme gaat en dat kan ook weer nadelig werken.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Bartje

Berichten: 1651
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-01 20:17

Heike, dat is precies waarom ik nie wil gaan werken.. en om eerlijk te zijn.. ik zie me ook echt nog niet 8 uur per dag werken hoor.. ik bedoel, ben nog 16! (als ik nie naar school zou gaan volgend jaar moet ik fulltime gaan werken van mn pa) en denk idd dat SPW leuker is.. ik loop iig volgende week met de intro mee (2 dagen) en dan kijk ik of het me bevalt.. denk het wel met zoveel meiden om me heen *LOL*

maar voor mezelf heb ik denk ik de keuze al gemaakt en dus SPW..
Maar heb toch maandag nog gesprek op de havo, omdat we dat nog hadden afgesproken dussss.... we will see.. maar goed, komt vanzelf wel op 1 of andere manier op zn pootjes terecht!

R_MW
Berichten: 1822
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-01 21:18

poe best oliebol dat bent blijven zitten. Toch zou ik als ik jou was proberen je HAVO diploma te halen. Je hebt er echt super veel aan. Je zult een jaartje hard moeten werken maar ik weet zeker dat je dat lukt!!!

Ik wil je wel helpen hoor met verslagen enzo. ik heb namelijk hetzelfde profiel gedaan Haha! (wel op VWO niveau)

Wiskunde A is natuurlijk altijd makkelijker dan Wis B (vind ik) en die boeken lezen, ach gewoon doen als je in bed ligt of als het regent lekker op de bank. Misschien wat minder bokken? Lachen

Ik zou voor de HAVO gaan. Gewoon in jezelf geloven en er even hard tegenaan.

Je kunt het!!!!

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-01 21:44

Ik zou ook voor de HAVO gaan! Ik zou eerlijk gezegd zelfs naar 4 HAVO gaan en dan op een goede manier 5 HAVO halen, maar ik begrijp ook wel dat je daar geen zin in hebt.

Je hebt meer aan je HAVO diploma dan aan 1 jaar SPW. Ben je nu op het VWO blijven zitten?

Bartje

Berichten: 1651
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-01 11:30

nee ben in 4 havo blijven zitten (en na 3 kwart jaar ofzo ben'k er ook mee gekapt en dus nie meer naar school gegaan (1 van de redenen da'k Erika heb leren kennen Party!! ) en ik had me al ingeschreven voor het CIOS, want dat is wat ik wil en dat is ook wat ik ga doen niet aankomend maar dat schooljaar hierna. dus het is SOWIESO maar voor 1 jaartje en daarom ga'k niet 4 havo doen en daarna 5 havo, ik bedoel, okeej aan havo diploma heb je in 1e instantie denk je meer aan, MAAR na het CIOS ga'k SOWIESO ook nog HBO doen (en via CIOS ben ik dan dus al meteen verzekerd van een plekje op HBO Fysio te Nijmegen) via Havo niet. Zou ik toch 5 havo gaan doen, dan wordt dat jaar toch weer een missertje ben'k bang, ik bedoel, ik heb gewoon een heel jaar wiskunde (4havo dus) niet gehad en ik moet nog zo'n 45 boeken lezen in 1 jaar, terwijl ik echt helemaaaaaaaal geen leestype ben, en al helemaal geen duits kan lezen Verward
En dan krijg'k weer van die onboeiende vakken als ANW, waar'k afgelopen jaar nooit naar toe ben geweest maar toch een 8 op mn rapport stond Verward Frusty

maar jah.. Ik zie nog wel wat het gesprek op de havo aanstaande maandag brengt en dan maak ik de keuze, (al denk ik dat ik die al heb gemaakt..)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie