wat voor baan?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-07-01 13:58

stel: dat ik een andere baan zou willen, wat zou ik dan kunnen gaan doen?

Ik heb Gymnasium gedaan, en ben daarna afgestudeerd in Wageningen, waar ik plantenveredeling heb gestudeerd (moleculaire richting). Ik ben nu een jaar bezig als Onderzoeker (promotieonderzoek), maar het bevalt niet echt. Heb oa een vreselijke begeleider, die amper weet wat ik aan het doen ben.
Ik zit nu te denken aan iets in de verzekeringen of zo. Heb het er ook al met tender over gehad. Maar mijn probleem is, dat mijn studie zo vreselijk specifiek is. Bij welke bedrijven kun je aankloppen zonder dat ze kijken welke opleiding je precies hebt gedaan. Dus bedrijven die alleen naar je nivo kijken? Ik wil dus geen MBO baan oid.
Wie heeft er suggesties?


dimmelim

Berichten: 2687
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 14:03

Er zijn gelukkig best veel bedrijven waar er niet gekekn wordt naar je precieze studie maar gewoon naar je niveau. Op mijn werk bij de Hogeschool van Amsterdam heeft bijna niemand een functie waar hij of zij voor gestudeerd heeft. Je kunt er ook gewoon ingroeien. Het wordt anders wanneer er echt specifieke vakkennis nodig is voor een baan. Ik kan bijvoorbeeld geen moleculair bioloog worden. Vaak kan je bij je sollicitatie wel aangeven dat je graag cursussen wil volgen e.d. en eventueel zelfs eerst een periode studeren/ werken tegen een tijdelijk lager loon. Van de verzekeringswereld weet ik niets maar in onderwijsland is dit best gebruikelijk. Succes.

Natascha

Berichten: 6390
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 14:21

Als je een beetje met computers overweg kunt en je talen spreekt kun je bij alle grote bedrijven denk ik wel terecht. Ik heb m'n gymnasium gedaan en daarna 2 jr vertalersopleiding, maar ben daarmee gestopt. Doordat ik m'n talen kende en met computers overweg kon ben ik hier (Ericsson telecom) terechtgekomen - laat m'n baas het maar niet lezen dat ik hier zit te bokken Knipoog.
Ik werk hier nu 7 jaar, ben als typemuts begonnen en werk nu op een IT afdeling tussen allemaal afgestudeerde slimmerikken. Wel leuk hoor tussen de mannen Knipoog. Nadeel van kantoorbanen vind ik dat je de hele dag binnenzit. Voordelen: internet (Bokken), airconditioning, gezellige collega's, koffieautomaat, kantine met vette happen Knipoog
Ik ben eigenlijk geen kantoortype, maar van rondhangen word je ook niet veel rijker en omscholen daar ben ik te lui voor Haha!

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 14:37

Voor verzekeringen heb je veel diploma's nodig hoor, maar goed ik neem aan dat je goed kunt leren. Verder is verzekeren enorm veel papier werk en mensen achterna hollen voor handtekeningen en zo. Het zou niets voor mij zijn. Mijn zus doet verzekeringen, vandaar. zou je niet het onderwijs in willen>? ER is vraag naar leraren, echt veel vraag

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-07-01 14:50

Als biologielerares?? Mischien. Vervelend is dan wel, dat je alleen vrij kan nemen als je leerlingen vrij zijn. Bovendien, moet je dan niet eerst weer je lesbevoegdheid halen? Het lijkt me best wel leuk, om les te geven, maar als je dat jaar in jaar uit doet, lijkt het me wel saai worden..
In de verzekeringen zijn ook bedrijven die je opleiden, waar je nog niets hoeft te kunnen. Maarre, dat nam ik maar als voorbeeld hoor. Ik wil best helemaal onderaan beginnen, met veel leren ed, maar daarna wil ik ook wel een beetje een fatsoenlijke baan hebben, een beetje uitdaging.
Ik zag in de krant een advertentie waarin ze vroegen naar schoolverlaters (VWO) en HEAOers, voor de functie van ass. accountant. Ik heb alleen geen idee wat dat nu precies inhoudt. Dat is wel een bedrijf waar je vanaf het begin begint, en waarin je een eind kan komen. Maar ja, om nu te solliciteren naar iets waarvan ik niet weet wat het inhoudt...

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 15:06

Zou je kunnen doen en dan daarnaast opleiding als accountant. Is wel saai, maar het betaalt goed!

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 15:13

ik raad je aan geen leraar te worden.
Tenzij je sterk in je schoenen staat..
het is maar een tip hoor... Extreme duivel Knipoog

_______hoi__________
S....N....O...Laat maar......

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: [**] op 2001-07-23 16:14 ]</font>

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 15:57

Nou, verzekeringen lijkt me ook niks, heb ik hiervoor gedaan...saai!!!!!!!
Waarom ga je niet bij een werving- en selectiebureau praten?? Zij weten wel wat je mogelijkheden zijn!

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 16:44

Hmmm, accountant? Moet je wel echt leuk vinden, mijn vader is accountant en heeft na het gym nog tot z'n 30e gestudeerd. Maar ja, dat was toen. Het is veel rekenen en uiteraard een kantoorbaan, maar volgens mij vond je dat niet zo'n probleem?! Nou, succes!

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-07-01 09:55

kijk, het liefste zou ik halve dagen werken, en dan in de middag paarden gaan rijden (ook tegen betaling). Paardrijden is alleen best een gok, en dus wil ik dat pas gaan doen, als mijn vriend ook een beteren baan heeft. We moeten ook zonder de paarden goed rond kunnen komen. Nu lukt dat prima, maar je moet in de paarden wel eerst wat opbouwen, en veel investeren. Ik vind het absoluut niet erg om te leren, examens te maken enz, als ik dit tijdens mijn werk kan doen. Ik weet neit goed wat een accountant precies doet. Misschien is het wel helemaal neit zo saai als ik denk. Ik heb er helemaal geen kijk op. Verzekeringen saai?? volgens mij is alles wel saai. Zelfs paardrijden, als je er 8 op een dag moet doen. Nou ja, ik denk dat ik maar eens met die accountant ga praten. kijken wat de mogelijkheden zijn. Als een soort orientatie gesprek. Mijn moeder dacht dat dat in de krant stond, omdat ze gewoon absoluut geen mensen konden krijgen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Daniella, _mjwb, Angelaa2, Catoos123, Corelli, Googlebot, Kelly_J, Loesss, LoveMickey, Lunaeekie, M_nouska, marshmellow en 45 bezoekers