Ik heb het zo gehad op m'n werk

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Ik heb het zo gehad op m'n werk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-03 16:06

Zoals sommige weten heb ik 10 weken geleden door een val met Dar een scheur in m'n enkel opgelopen, hierdoor was ik op m'n werk uit de running, maar volgens een nieuwe wet (Poortwachter?) mag je niet meer thuis zitten, maar moet je als het kan aangepast werk doen, hier was ik alleen maar erg blij mee, want thuis zitten is niks voor mij.
Ik zal bij het begin beginnen.
De middag dat ik met Dar gevallen was, ben ik natuurlijk gelijk naar m'n huisarts gegaan, deze dacht dat m'n enkel slecht gekneusd was, ik had contact gehad met m'n werk en verteld wat er was gebeurd, dit was op een dinsdag en zou pas weer s'maandags moeten werken, vrijdags nam ik weer contact op met m'n werk, en er werd mij gevraagt hoe het ging "nou slecht" antwoorde ik, want ik had nog erg veel pijn, toen werd mij verteld dat het maar een kneuzing was en dat ik nou toch wel weer zou kunnen werken, die ik ging toen met een slecht gevoel het weekend in, en zondags zei m'n moeder dat ik zo dus echt niet kon gaan werken! Dus die dag ik heb ik mij weer ziek gemeld en de volgende dag weer een afspraak met de dokter gemaakt, omdat ik het niet vertrouwde. Dus later op die morgen word ik door m'n manager opgebeld, en ze vroeg hoe met me ging, dus ik antwoorde weer dat het niet goed ging en dat ik later op de middag terug naar de dokter ging, toen was het even stil aan de lijn en zegt ze opeens "nou ik heb contact gehad met de arbo-arts en je moet morgen achter de balie werken van 9 tot 5 en woendag midaag ook en vrijdag moet je bij de arbo-arts wezen en moet je daarna ook achter de balie, dus ik dacht al bij me eigen, lekker vriendelijk zeg.
Dus ik 's middags naar de dokter, zij vond het er verontrustend uit zien en stuurde me door naar het ziekenhuis voor en rö-foto (dit kon pas de volgende dag), nu zit mijn dokter tegenover m'n werk, dus ik liep gelijk even door naar m'n werk om te zeggen dat ik voor foto's moest. Op m'n werk zeiden ze dat ze dachten dat er al foto's van waren gemaakt, maar ik hoefde de volgende dag niet te komen werken. Volgende dag aar het ziekenhuis: scheur in m'n enkel, dus gips, ik gelijk weer even langs geweest op m'n werk (kon ik tenminste het bewijs op tafel leggen Knipoog ), zeggen ze doodleuk, ïk ben blij dat er wat uit is gekomen.....Ik kon ze wel schieten: hun waren blij dat ik m'n poot had gebroken.
Goed we zijn nu dus 10 weken verder en van af deze week ben ik volledig beter gemeld. Ik heb zondag een avonddienst gedraaid en dit ging gewoon niet, 's avonds word m'n enkel dik en gevoelig en 's avonds is het gewoon druk in huis en word er veel getild (ik werk in een verzorgingshuis). Dus ik had tijdens en na m'n dienst veel last van m'n enkel (ook de volgende dag) en nou moet ik vrijdag weer een avond draaien, dus ik dacht, ik vertel m'n probleem aan m'n manager en wie weet heb ze een oplossing, niet dus, vandaag werd mij verteld dat ik volgens de arbo helemaal beter ben en dat ik gewoon alle diensten moet draaien, dit vertelde ze me terwijl ik iemand aan het wassen was,( lekkere privicie), dus ik had geen zin in discussies, dus heb maar (heel nors) prima hoor gezegt, maar later op de dag was ik wel flink over de zeik, ik had echt zoiets van: verdorie ik sta altijd klaar voor hun en ben zelden ziek, ik zeur nooit ergens over en dit is dan hun dank, ik sorte m'n hart uit bij een collega, deze zei mij contact op te nemen met de arbo, dit heb ik ondertussen gedaan en gelukkig begrijpen ze me helemaal en gaan ze voor een oplossing kijken, maar ondertussen ben ik zo boos op m'n werk, arg Boos!

Moest even m'n hart luchten, sorry voor het lange verhaal.


Fabienne1
Berichten: 2496
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 17:39

Hoi
Ik snap helemaal dat je het hier niet mee eens bent, want dat is gewoon niet normaal. Ten eerste is het volgens de wet geregeld dat je niet eens aan je werkgever hoeft te vertellen wat je hebt! Meestal doet je dit automatisch, maar verplicht is het niet.
Lekker medelevend zeg! Ik vind het echt onsympathiek. Tevens kunnen ze je niet dwingen om dan te werken. Meestal word er in samenspraak met de arbo een plan van reintegratie geschreven. Dit is verplicht na 6 weken, naar mijn weten. (ik heb nu een module arbo)
Moest je gelijk een hele dienst werken Normaal gesproken word dit ook opgebouwd, das ook veel beter voor je herstel! Anders wordt je gelijk veel te veel belast.
Ik vind dat je je manager ook aan kan spreken op zijn of haar gedrag. Het is niet normaal dat dit soort dingen besproken worden waar andere bij zijn. Een manager kan niet alles maken. Jij hebt ook je rechten!
Goed van je dat je je verhaal aan de arbo hebt voorgelegd. Hopelijk verandert dan iets, want zo ga je niet met je personeel om!
Zelfs ik kan me kwaad maken als ik zo'n verhaal lees Boos! Echt triest!
Doe asjeblieft rustig aan en laat je niet overbelasten, want dan ben je dadelijk nog verder van huis!

Sterkte

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-03 17:50

Ik ben wel opbouwend begonnen, en dat ging best goed, alleen gaan die avond diesten gaan niet, bedankt voor het medeleven Haha!

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 19:00

Wat zegt je huisarts ervan? Als hij vindt dat je je enkel niet teveel kunt belasten en dus je werkt niet fatsoenlijk kunt doen, kun je hem volgens mij contact op laten nemen met de arbo. Bovendien (heb ik pas van mijn eigen situatie geleerd) kun je middels een formulier een second-opinion aanvragen. Je hoeft je hier niet bij neer te leggen hoor! Bovendien kan je werkgever jou niet doodleuk vertellen dat de arbo heeft gezegd dat je weer aan het werk moet. Dat zal de arbo je zelf wel vertellen! Dat krijg je zelfs op papier. Dat je werkgever wel even bepaalt wanneer je wel en niet hoeft te werken, vind ik ook absurd. In dit geval bepaalt je huisarts dat, eventueel in overleg met de arbo. Zolang jij je in je werk niet fatsoenlijk kunt redden, moet je terug naar je huisarts gaan en de zaak opnieuw laten bekijken. Als je enkel na een dag werken weer helemaal dik wordt, zal het geen problemen opleveren om dat hard te maken. Laat je door je werkgever niks wijsmaken en laat je ziek verklaren als dat nodig is!! Jeetje, wat denken ze wel... Boos!

Tessebes

Berichten: 16937
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 22:15

Wat ik uit je verhaal begrijp, is dat de ARBO op bijna alle fronten verkeerd zit. (niks nieuws onder de zon, dat is altijd zo)
Als ik het goed begrijp, ben je in eerste instantie beter verklaard, nadat de ARBO contact had opgenomen met je eigen huisarts, dus zonder dat je ooit gesproken hebt met een arbo-arts. De Arbo hoort samen met jou een reïntergratie plan te maken en dan hoor je tussendoor ook nog gecheckt te worden.

Verder zou ik een second opinion aanvragen, als het werken echt niet gaat.

Ik denk trouwens niet, dat die ene opmerking van je werk uit zo slecht bedoeld was. Het is fijn als je weet wat je hebt ipv met een vaag probleem te blijven rondlopen.

Een bedrijf gaat over het algemeen uit van wat de ARBO ze doorgeeft, de ARBO is de deskundige partij, dus die zullen het wel weten. Helaas worden er zoveel fouten gemaakt bij de ARBO, dat het soms fout loopt. Zo ook in jouw geval. Ik zie maak het regelmatig mee, vanuit het oogpunt van het bedrijf en we zien af en toe door de bomen het bos niet meer. Zoek dus niet alleen de fout bij het bedrijf waar je voor werkt, maar ook bij de ARBO.

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-03 08:55

Ik heb wel met een arbo-arts gesproken en een reïtergratie plan gemaakt, maar deze zei er ook bij "het is maar een richtlijn, er kan van afgeweken worden, als het bv. sneller of langzamer gaat met je herstel", aan de ene kant begrijp ik me werk wel, maar wat mij tegen het been stoot is de manier hoe dingen gezegt worden, als of ik het wel expres heb gedaan of dat ik maar lastig ben en dat kwetst me gewoon heel erg, vooral omdat ik nooit wat heb, je hoort mij nooit over het rooster en ruil zelden 'n dienst, ik ben altijd berijd om extra te werken, en dan geeft dit je zo'n rot gevoel, ik ben zo teleurgesteld in ze en het vertrouwen is ook weg, en ik vind dat je je hoofd moet kunnen vertrouwen.

Branca

Berichten: 6135
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: ZO Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-03 13:08

poeh poeh wat een gedoe. Ik loop ook al lang met wetjes, arbo's enzo..ben inmiddels beter gemeld (na 1,5jr), maar niet voor mijn eigen werk, kan ik nog niet. Maarruh, ziek is ziek en kom je bij controle arbo, dan wordt er met die persoon gesproken. Tuurlijk je werkgever ook. Er wordt dan...als het zover is..iets passends gezocht. Toch niet zo!
Misschien had je wat minder contact moeten hebben en niet te veel zeggen. En..zeker niet schuldig voelen naar je werkgever toe. Het is jouw enkel en jouw pijn... rustig aan!

Gezochtt bijrijder. Voor paard en ruiter: http://www.mijnalbum.nl/Album=7HUQWTTA

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-03 16:23

Branca schreef:
poeh poeh wat een gedoe. Ik loop ook al lang met wetjes, arbo's enzo..ben inmiddels beter gemeld (na 1,5jr), maar niet voor mijn eigen werk, kan ik nog niet. Maarruh, ziek is ziek en kom je bij controle arbo, dan wordt er met die persoon gesproken. Tuurlijk je werkgever ook. Er wordt dan...als het zover is..iets passends gezocht. Toch niet zo!
Misschien had je wat minder contact moeten hebben en niet te veel zeggen. En..zeker niet schuldig voelen naar je werkgever toe. Het is jouw enkel en jouw pijn... rustig aan!


thanks Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Birgit__, collendoorn, Eef01, Klis, klumpertje, Lielle, Linsey_X, Mloui, Muggebeet, Priscilla27, rocky_1995, Selina, silversomali, Sneeuwmaan, Venthe, wiifke, wishmelucky, xNinja en 103 bezoekers