dag boktweekend

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LadyMadonna

Berichten: 58501
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-01 20:55

Mond- en Klauwzeer: Friese Hengstenshow afgelast ! NLTO vraagt solidariteit aan Paardenland. NHS kan binnen enkele uren beslissen. -P807- 01-03-2001
Het N.L.T.O. heeft haar leden geadviseerd geen paarden aan te voeren voor de Friese Hengstenshow. NLTO: "Ook mensen brengen Mond- en Klauwzeer over!". NLTO last al haar (+80) vergaderingen af en doet een beroep op de hippische organisaties om solidair te zijn. KNF: "Zolang er geen officiëel vervoersverbod komt gaan onze wedstrijden door." NHS: "Het heeft onze aandacht, binnen enkele uren kunnen wij beslissen of de KNF en NBVR-kampioenschappen wel of niet kunnen worden geadviseerd."

Het Fries Paardencentrum in Drachten had voor zaterdag enorm veel werk verzet. Toch heeft de organisatie de moed genomen om vanmiddag het volgend persbericht te versturen.

"Het N.L.T.O. heeft haar leden geadviseerd geen hengsten aan te voeren voor de Friese Hengstenshow. A.s. zaterdag 3 maart in het Fries Paarden Centrum in Drachten. Onder de hengstenhouders en fokkers van Friese paarden zijn vele melkvee- en schapenhouders. In verband met de in Groot Brittannië uitgebroken zeer besmettelijke ziekte Mond en Klauwzeer is het niet raadzaam evenementen te bezoeken. De besmettelijke ziekte treft alleen de evenhoevigen en niet paarden. Toch zijn ook in Engeland b.v. alle paardenkoersen geannuleerd. Op het advies van het N.L.T.O. aan haar leden heeft de organisatie van de show, De Friese Bond van Hengstenhouders gemeend het evenement uit te stellen.

KNF
De KNF laat vanmiddag bij monde van Rogier van Iersel weten dat de Koninklijke Federatie zich zal alleen houden aan een eventueel door de Minister in te stellen vervoersverbod. Van het NLTO-verzoek is de KNF, aldus KNF's adjunt-directeur, niet op de hoogte gesteld. "Maar dan nog heb ik mijn twijfels of wij een dergelijk verzoek wel zouden moeten honoreren", aldus Rogier.

NLTO's Secretaris: Ook de mens brengt de infectie over
"Paarden krijgen geen mond- en klauwzeer, maar honden, katten krijgen het ook niet. Maar de honden, katten, paarden én de mens brengen de infectie wél over. Om deze reden hebben wij al onze meer dan 80 voorjaarsvergaderingen afgelast, zodat ook onze leden niet met elkaar in kontakt komen".

Geen overtrokken reaktie
NLTO's Roeland Bos vind dit geen overtrokken reaktie. "We staan of vallen diep onderuit bij de preventie die wij oproepen", aldus de NLTO Secretaris. "Iedereen die te maken heeft met anderen, wat die maar ook te maken heeft met koeien, schapen, geiten, honden, katten en paarden, kan het mond- en klauwzeer overbrengen. Wij hebben een duidelijk persbericht uitgebracht, ook naar de paardensportbonden met het verzoek om mee te werken aan de preventie."

KNF Indoorkampioenschappen
De KNF laat haar kampioenschappen door gaan. Rogier van Iersel laat weten dat er, voor wat de KNF betreft, geen bijzondere reden is om de deelnemers extra te informeren. "Pas als de Minister een vervoersverbod voor paarden op zou leggen, dan zullen wij ons daar natuurlijk aan houden", aldus de vanuit Frankrijk sprekende Rogier.

NHS
De woordvoerder van de NHS verwijst in eerste aanleg naar hetgeen zij gisteren heeft laten weten. Gekonfronteerd met de laatste ontwikkelingen verzekerd de woordvoerder dat de NHS de informatie die PaardenCourant vanmiddag toestuurde zal natrekken. "Waar noodzakelijk kan en zal de NHS binnen enkele uren reageren", aldus de woordvoerder.

Voor vragen en info kunt u contact opnemen met onze redactie

© PaardenCourant 1999/2000.
Minister nam vanavond een z.g. "Paardenvervoersbesluit" en legt initiatief bij de AID. Woordvoerder Algemene Inspectie Dienst: "Ik denk dat wij in Ermelo gaan kontroleren" -808- 01-03-2001
Ministerieel Besluit: "Voordat eenhoevigen worden vervoerd dient ook een trailer voor 2-hoevigen afdoende te zijn ontsmet". AID: "Niet uitgesloten dat wij in Ermelo aanwezig zijn." LTO-leden laten geen AID'r op het erf toe! Tenzij zij als opsporingsambenaar naar binnen willen", aldus de LNTO-Secretaris. AID: "Onze aanwezigheid op de komende KNF en NBVR kampioenschappen mag worden verwacht."

De Minister liet via zijn voorlichtster aan PaardenCourant weten dat hij vanaf een nieuw besluit zal ondertekenen.

Op of rond 18.55 uur ondertekende de Minister zijn maatregel dat ook paardentrailers waarin "tweehoevigen" zijn vervoerd, na vervoer afdoende ontsmet moeten zijn, voordat er verder mag worden vervoerd."

AID kontroleert
Waar de NLTO aan PaardenCourant liet weten dat de AID voor "normale" kontrole op het erf van de veehouder zal worden geweigerd, laat dezelfde AID via haar woordvoerder weten dat het vanavond door de Minister afgekondigd besluit voor ernstig zal worden genomen.

Het AID-Politie-oog
Op de vraag hoe de AID-mensen een paardentrailer kunnen herkennen van dezelfde trailer die 1 of 2 dagen andere dieren vervoerde, vertelt de AID-zegsman: "Dat is precies ons werk, ik denk dat wij in staat te zijn om het kaf van de koren te onderscheiden. Ik verwacht dat wij zeker op het komende KNF- en NBVR evenement aanwezig zullen zijn. Het is ons bekend dat dit het grootste Indoorwedstrijdgebeuren van Nederland is. Juist met al deze berichten, zelfs vanuit de NHS mag iedereen toch wel weten dat wij niet zijn uitgeschakeld, integendeel. Wij kennen, vooral gelet de ernst van de situatie geen enkel pardon. Ook de KNF en NBVR, danwel NHS kon en kan aktueel kennis nemen van datgeen wat de Minister besloot, en wij staan er klaar voor. Ik denk dat wij wel langs zullen komen", aldus de AID-woordvoerder.

Voor vragen en info kunt u contact opnemen met onze redactie

© PaardenCourant 1999/2000.

afwachten dus


Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 21:22

misschien een domme vraag maar wat heeft dit met 'het' boktweekend te maken..?
of was er (blijkbaar?) nog een weekend gepland voor een kleiner groepje...?
anders vat ik 'm niet als alleen boktlezeres.

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 21:24

ps: 'k neem namelijk niet aan dat dit mkz gedoe gaat duren tot mei.. ??

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 21:25

nee ik ook niet echt. tegen die tijd zal de ergste bangheid wel over zijn, er zijn nog geen gevallen bekend op t vaste land (tenminste niet dat ik weet) en t bokt weekend is nog een end weg. Dus zal me er nog niet echt druk over maken.

_________________
owjee, inspiratie is op, dus wachten tot mijn muze terug komt.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Marjolein op 2001-03-01 21:26 ]</font>

LadyMadonna

Berichten: 58501
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-01 21:26

tja, als het dus tot mei duurt (waar ik geen verstand van heb) dan is het dus een prob

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 21:38

Lijkt me stug dat het zo lang duurt. Zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat er zo lang een vervoersverbod/negatief advies is....

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 22:06

hoihoi
luister net het nieuws en de eerste schapen en geiten die vanuit engeland naar nederland zijn getransporteerd en onderzocht. zijn mond en klauw zeer vrij. Nu hopen dat de rests ook zo is. en dat er niet teveel gevallen meer ontdekt worden

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Nimber

Berichten: 25648
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 22:22

Ik heb zondag gewoon wedstrijd er is geen vervoersverbod voor paarden en zolang dat er niet is ga ik over 4 weekjes lekker naar Jantina toe en zolang er nog niets is uitgebroken in Nederland lijkt het me vreemd dat je paarden die er niets mee te maken hebben niet meer kan vervoeren. want er is niets over te brengen ik neem teminste aan dat ik niet hoef loste rijden tussen een paar schapen

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 22:27

En anders ga je jezelf en lot en alles verder maar desinfecteren voordat je de boot op gaat!!!!
*LOL*

Onder de douche door!!

Jet

Berichten: 8221
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 23:58

Hoi allemaal,
Ik ga er vanuit dat alles w.b. MKZ in mei wel achter de rug is, laten we het hopen voor jullie. Wel hoorde ik net op het Journaal van 10.00 uur op Ned. 3 dat Nationaal Park de Hoge Veluwe voor iedereen is afgesloten, omdat daar veel evenhoevigen lopen en wandelaars ( en vast ook paarden en ruiters) MKZ op die dieren kunnen overbrengen. Het KröllerMöller museum was nog wel bereikbaar, net zoals een "huis" van Natuurmonumenten, maar verder stonden overal rood witte hekken ter afsluiting.
Straks om 11.45 nog eens kijken naar het journaal.
Groetjes van Jet.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Nimber

Berichten: 25648
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-01 12:30

KloptIk woon er best dicht bij ze hebben daar die soort bizonbeesten lopen.
Ook is er een advies uitgegaan om kinderboerderijen etc. te sluiten

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

PinnieLinnie

Berichten: 588
Geregistreerd: 22-01-01
Woonplaats: Schagerbrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-01 15:45

Bij ons in Noord Holland Noord zijn ontzettend veel paden van het PWN afgesloten voor wandelaars en paarden enzo.
Dus het is echt vervelend.
Hoop voor jullie dat het inderdaad niet doorgaat tot aan mei!Vast wel niet..

Believe in your Dreams, Never let go and then you'll know...

Maaike

Berichten: 11621
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-01 19:03

vandaag stond in de krant dat alle kinderboerderijen per direct gesloten waren....

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-01 19:10

Bij ons zijn de gebieden met de wilde schapen ook gesloten. Daar mag helemaal niemand meer in, heb ik begrepen.
Ik vraag me af, wat er straks gaat gebeuren als de vogels beginnen te trekken..????

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-01 21:27

Hier zijn de Oostvaardersplassen (natuurgebied) afgesloten, hier lopen zowel herten, speciale rundersoort en konikspaardjes e.d.

Ze willen de dieren beschermen voor buitenaf, dus word de toegang ontzegd.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-01 18:16

Jakkes, net de paardencourant gelezen. Paardenevenementen en paardenvervoer in België verboden. Ik hoop niet dat dit allemaal uit de hand gaat lopen.

Pling Knuf Mayo Pling


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: angrywolf, Chita, Googlebot, Loreke2, Tytonidae en 38 bezoekers