Ijsbergsla, gekookte eitjes, klein gesneden ui, tomaat, komkommer en sla saus... Er bij kan ook nog een blik gemengd fruit en dan zonder de ui of ananas erdoor...
Babsiej
Berichten: 6311
Geregistreerd: 23-09-02
Woonplaats: Aan het eind van de wereld
Geplaatst: 02-07-09 11:17
Het recept weet ik niet maar bij de groenteboer vlakbij mn werk hebben ze altijd verrukkelijke pasta tonijn salade..
vast wel ergens een recept van te vinden iig met fussili en tonijn
Kook een zakje tortellini con fromaggio, afgieten met koud water. Snij een flinke ui, 5/6 augurken fijn en trek een blikje tonijn op oliebasis open. In een grote kom doe je een flinke scheut olijfolie, een flinke scheut azijn, peper/zout, verse knoflook, ong een half kopje koud water en 5/6 eetlepels mayonaise of yoghunaise. vervolgens roeren tot een sausje, ui/augurk/tonijn en tortellini erin, goed roeren en je hebt een heerlijke pastasalade
1 zak voorgesneden ijsbergsla 10 cherry tomaatjes ½ blikjes ananasschijven 3 lenteuitjes ½ gele paprika 4 augurken Zakje honing/appel dressing (of andere dressing, bv Italiaanse) Fetablokjes (hoeveelheid naar smaak) ½ zak kleine krieltjes 2 handjes cashewnoten Snij de tomaatjes in vieren. Snij de lenteui, ananasschijven, ½ paprika en augurken in kleine stukjes. Voeg dit alles samen met de sla, feta en dressing. Bak de krieltjes bruin en bak op het laatst nog even de cashewnoten mee. Meng dit alles door elkaar en klaar is je heerlijke (maaltijd) salade.
Meloen, mango, paksoi en ananas in blokjes snijden. Daarbij dan een sausje van yoghurt, peper, zout, chilisaus, heel veel kerrie poeder en een heel fijn gesneden uitje.
Dat is pas lekker
Mikkie
Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf
Geplaatst: 09-07-09 10:07
Wil je echt een sla-salade, of ook andere salades? Zelf ben ik helemaal fan van onderstaande couscous-salade
Couscous bereiden volgens aanwijzingen, goed losroeren met een vork en laten afkoelen. Snijd de bosui in ringetjes en de paprika en tomaat in stukjes. Door elkaar husselen. Als laatste de feta er doorheen doen. Let op: feta behoudt z'n smaak beter als je 'm in stukjes breekt ipv snijdt. Dressing klaar maken volgens de aanwijzingen op de verpakking en door de rest roeren en klaar is kees...