Mager barbecueen, tips?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mereltje

Berichten: 4485
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Haarlem

Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-06-09 18:14

Omdat ik op dieet ben, maar toch graag wil BBQ-en vrijdag wil ik vragen of iemand tips heeft met 'weinig' calorieen.
Ik doe zelf de boodschappen donderdag, dus dat scheelt.

Vlees of vis maakt niet uit, ik lust het allebei :)
Ook bijgerecht tips zijn zeer welkom :j

Anoniem

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 18:16

Gewoon mager vlees pakken :) Kip bijvoorbeeld.
Geen sausjes pakken, bij je vlees / stokbrood etc.
Je kan ook groentespiezen maken, vaak ook erg lekker :)

Anoniem

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 18:18

lekker wit vis of garnalen spiesjes met peper en zout en citroen sap

siskeh
Berichten: 8934
Geregistreerd: 13-05-08
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 18:19

sausjes kan wel, maar je moet niet de vetste sauzen pakken!
(en ook geen kruidenboter bijvoorbeeld)
je kan ook andere dingen op de BBQ leggen zoals groenten, zag laatst ergens staan dat mais ook kon, en natuurlijk aardappelen!

marieke84
Berichten: 669
Geregistreerd: 06-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 18:20

zalm met groentjes in een papilliot is ook erg lekker, maar dat kan je even goed in de oven doen. Groentenspiesjes zijn inderdaad erg lekker, en gevuld champignons voor de liefhebbers, een lekkere spies met scampi's,...
Laatst bijgewerkt door marieke84 op 16-06-09 18:55, in het totaal 1 keer bewerkt

Mereltje

Berichten: 4485
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-06-09 18:51

Groentenspiesjes was nooit in me opgekomen, goeie tip! +:)+
En aardappelen ook niet, is ook een goeie, want ik geloof wel dat we er patat bij maken en dat hoef ik natuurlijk niet...

Verder hou ik zelf al niet van te vet vlees, dus dat komt sowieso goed :)

siskeh
Berichten: 8934
Geregistreerd: 13-05-08
Woonplaats: Drenthe

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 19:58

oww las net nog dat je bijgerechten zocht, wij hadden meestal bowl als bijgerecht staan!

Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 20:56

Salade van geraspte wortel met klein beetje geraspte komkommer en rozijntjes. Lekker fris, beetje zoet en gezond!

Groente spiezen zijn natuurlijk altijd goed, net als mager vlees. Verder een zelfgemaakte aardappelsalade. Die bevat veeeel minder kcal dan uit een bakje.

Ik heb er altijd last van dat ik al vol zit van het stokbrood voor het vlees gaar is. Begin met een groot glas water en wat salade/snackgroenten. Dan heb je ook iets te kauwen. Stokbrood bevat nl wel kcal!

Maak ipv sauzen eens een lekker salsa voor bij je vlees/kip/vis.

Eet smakelijk!!

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 21:29

in de Allerhande van deze maand staan allerlei tips om gezond en mager te bbq-en. Ff langs de appiehappie dus!

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136399
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-09 22:00

Inderdaad voor magere vleessoorten kiezen, dan kom je al een heel eind :) Bijv. biefstuk, varkenshaas etc. Kip en kalkoen zijn ook erg mager, net als sommige vissoorten.
De meeste rode sauzen bevatten niet zoveel calorieen, in elk geval een stuk minder dan de meeste witte sauzen. Bijv. knoflooksaus is een echte dikmaker, maar hiervoor in de plaats zou je zelf een lekkere tzaziki kunnen maken. Ook lekker en een stuk minder vet :)
Smakelijk alvast ;)

HorsesWoman
Berichten: 2535
Geregistreerd: 05-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-09 19:44

Vegatarisch eten is ook heel vet arm.
Dus b.v valles, of stukjes nep vlees.
Ik eet zelf geen vlees, en eet daardoor een hele boel minder vet.
Groenten zijn toch ook lekker?? :o
Maar vlees is toch altijd al magerder op de bbq, want je gebruikt geen olie/boter. +:)+

Manou

Berichten: 3408
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-09 08:22

HorsesWoman schreef:
Maar vlees is toch altijd al magerder op de bbq, want je gebruikt geen olie/boter. +:)+

Maar veel vlees dat op de barbecue gaat is van zichzelf erg vet (worstjes, speklapjes).

Mereltje

Berichten: 4485
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-06-09 11:32

HorsesWoman schreef:
Vegatarisch eten is ook heel vet arm.
Dus b.v valles, of stukjes nep vlees.
Ik eet zelf geen vlees, en eet daardoor een hele boel minder vet.
Groenten zijn toch ook lekker?? :o
Maar vlees is toch altijd al magerder op de bbq, want je gebruikt geen olie/boter. +:)+


Maar iedereen houdt voor de rest wel van een stukje vlees, dus is teveel moeite om alleen voor mij eten te halen.
Ik ben verder niet zo'n enorme vleeseter, maar ik hou wel van een lekker stukje kip of biefstuk.

We hebben nu kip gehaald en zalmspiesjes....
En mijn vriendin neemt braadworst mee en verder zijn er nog spiesjes met varkensvlees en iets van saus... Die neem ik dus niet.
De kip wordt alleen wel gemarineerd, ik weet niet in hoeverre dit kwaad kan, maar ik zal maar gewoon rustig aan doen met het vlees...

We hebben aardappels uit de oven (hoezo moeilijk doen)
En verder maak ik nog wat sla met tomaat, komkommer en een gekookt eitje :)

Moet verder inderdaad oppassen met het stokbrood en de knoflooksaus.
Zal eerst beginnen met een glas water ;)

Morgen worden de laatste dingen nog gehaald, zoals stokbrood, dus ben benieuwd wat er dan nog bijkomt/wat ik dan nog meer bedenk.

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-09 11:51

Spiesjes van minichampignons afgewisseld met cherrytomaatjes.

Mereltje

Berichten: 4485
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Haarlem

Re: Mager barbecueen, tips?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-06-09 12:40

Champignons, die ben ik vergeten!
Thanks :D

F_Orumster

Berichten: 15736
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-09 14:11

BBQproof groenten:
courgette: lekker licht ingesmeerd met olijfolie waaraan knoflook, peper, zout oregano is gemengd
aubergine: idem, verder ook lekker met ketjap en gembersiroop gemarineerd
champignons; gedrenkt in sherry met peterselie knoflook peper zout
cherrytomaatjes met of zonder basilicum
ui, al dan niet door de chilisaus gehaald
rode bietjes in blokjes
maïs
paprika!! Heerlijk! Even vantevoren 8min blancheren, worden ze heerlijk zoetig

Rundertartaar of mager rundergehakt kun je smaakgeven zoals je maar wilt: (met een eitje knoflook peper en zout en snuf nootmuskaat)
- zongedr tomaat met ger pijnb pitjes en oregano
- grieks: oregano en kaneel
- italiaans: oregano - basilicum - parmez kaas
- koriander en kerrie
- mexicaans: komijn, cayennepeper en wat gezeefde tomaat
- cheddarcheese met worcestershiresauce
- kerrie met gember
naja... geen grenzen eigenlijk!

Kipfilet kun je ook vanalles mee of chickenwings oid... lekker is: (iig peper zout paprikapoeder)
- glaceren met honing en ger. sesamzaad
- ketjap met chilisaus citroensap lepel bruine basterdsuiker en knoflook
- ketjap met gembersiroop
- witte wijn en thijm
- teriyaki
- yoghurt, gember, kerrie, garam masala... dit recept weet ik niet meer uit mn hoofd.. kan ik op terugkomen...

heb meer thuis maar weet t niet uit mn hoofd :)
Laatst bijgewerkt door F_Orumster op 18-06-09 14:49, in het totaal 1 keer bewerkt

Sissi87

Berichten: 1604
Geregistreerd: 17-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-09 14:19

Saus kan wel hoor, wij maken alles aan met yogonaise en dat soort dingen, smaakt prima, verder biefstukjes, kip, salade, fruit, stokbroodjes

F_Orumster

Berichten: 15736
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-09 14:48

yoghurt kun je ook gebruiken voor knoflooksaus. en rode sauzen zijn ook goed te doen en ook zelf te maken evt.

Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-09 20:22

Sissi87 schreef:
Saus kan wel hoor, wij maken alles aan met yogonaise en dat soort dingen, smaakt prima, verder biefstukjes, kip, salade, fruit, stokbroodjes


Jammer is dat yogonaise niet veel minder vet of kcal bevat dan slasaus, fritesaus etc. Ik dacht ook dat ik er goed aan deed tot ik het eens ging vergelijken.