verschil tussen stooflappen, sucadelappen, braadvlees?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
sundance11

Berichten: 959
Geregistreerd: 13-05-05
Woonplaats: Spijk (GLD)

verschil tussen stooflappen, sucadelappen, braadvlees?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-05-09 16:16

Ik heb gisteren een krat vol vlees gehaald bij een boer.

Het is allemaal vlees van een rund, maar nu zat er o.a in: Sucadelappen, braadvlees en stoofvlees.

Ik weet dat het allemaal een lange bereidingstijd heeft. Maar als ik recepten ga zoeken staat er heel vaak runderlappen. Dat is toch hetzelfde als bovenstaande vleessoorten?

Letizia

Berichten: 12209
Geregistreerd: 24-04-02

Re: verschil tussen stooflappen, sucadelappen, braadvlees?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-09 10:56

Misschien dat dit je wat duidelijkheid verschaft:
Afbeelding
Het ligt er van welke onderdeel van de koe je vlees komt, stoofvlees is, denk ik, riblap, maar ben verder ook niet echt een kenner :Y)

Kinke

Berichten: 21435
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: verschil tussen stooflappen, sucadelappen, braadvlees?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-09 18:42

he, zulke koeien hebben wij ook :)
Sucade heeft een heel specifiek adertje vet in het vlees, het is mijn favoriete stoofvlees, moet wel een uurtje of 2 in de pan maar juist door dat adertje wordt het heerlijk mals.
Een runderlap is dus ook een stuk vlees van een bepaalde plek, zie de tekening.
Braadvlees is misschien een mengeling van vlees wat lang in de pan moet maar een mengelmoesje is van vlees van verschillende plekken van het lichaam?