Autorijles.......

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-01 11:59

Ik heb nu 6 rijlessen gehad, en het gaat best goed. Ik heb over de snelweg gereden, en alle speciale verrichtingen gedaan. Niet dat ze in een keer goed gingen, maar het begin in er. Alleen nou vind ik het elke keer enger worden. Ik heb het er al met mijn instructeur over gehad, hij zegt dat het vanzelf over gaat.hebben jullie dat ook gehad, en wanneer gaat het een beetje over?


Wilona

Berichten: 3115
Geregistreerd: 06-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-01 12:59

Sorry... ik ben nog maar 14, maar waarom vind je het eng worden?

I love to love!

Karin

Berichten: 61950
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-01 13:02

Ieks, autorijles in Almelo? Ik zie het nog steeds als de stad van m'n rijexamen, heb er ruim een jaar rondgereden en ik ken er nog de weg niet... Laatste keer in Enschede afgereden en dat lukte toen gelukkig wel!

Maar eh... succes!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Youko

Berichten: 2993
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Hong Kong

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-01 13:22

Hoi,

Dat had ik ook hoor...was steeds bang dat ik iets verkeerds deed. Gelukkig heb ik een hele rustige instructeur, dus dat scheelt. Nu heb ik er niet zo veel last meer van...ik heb TTT al gehad en heb veel meer vertrouwen. Over 2,5 week moet ik trouwens afrijden Scheve mond\

Galactica Wadim X Gemini

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 09:50

Ja, ben beetje bang om aangereden te worden geloof ik. In mijn 3de les reed ik heel rustig onder een tunneltje dor, waar je dus totaal geen uitzicht heb, en toen kwam er een of andere gek aan, met een heeeele hoge snelheid, ging bijna fout...nou ja, ik ga wel door met lessen, maar vind het wel eng!

ikke

Berichten: 28327
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 09:58

Ook wel een kwestie van vertrouwen. Uiteindelijk zijn we er toch immers niet op uit om elkaar plat te rijden. Ik herken het wel een beetje, maar in de tijd dat ik mijn rijbewijs haalde reden we in grote auto's (Opel Ascona B), ik heb later gemerkt dat dat heel prettig is. Als je in een andere auto stapt dan is die vrijwel nooit groter dan je lesauto.
Mocht je rij-instructeur je het vertrouwen niet terug kunnen geven, ga dan eens bij een andere instruteur lessen, je moet elkaar uiteindelijk wel liggen om prettig te lessen en het goed te leren. Realiseer je ook dat het rijbewijs een bewijs is dat je mag gaan leren autorijden. Als we allemaal nog zouden rijden zoals op het examen dan was het aantal verkeersdoden minstens 1000% hoger en de files ook zoveel langer.

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 12:03

ik heb les in een golf 4, en ik kan wel in onze auto oefenen, want wij hebben een golf 3, en die zijn praktisch hetzelfde Haha! . Ik hoop inderdaad dat het binnenkort wat beter gaat, want ik heb er geen lol meer in. Maa dat komt misschien wel weer als het wat beter gaat Verward

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 12:19

ik heb er nu een stuk of 25 gehad. Ben nooit bang geweest, vond t allemaal superstoer. Zat op de snelweg ed, en dan zei hij: tot op de bodem met dat gas, en dan spoten we met 140 weg, was niet helemaal de bedoeling, maar ja. Ik weet het gas nog steeds beter te vinden dan de rem. Ik hoop maar dat het helemaal goed gaat op m'n examen (27 aug) want vorige keer zag ik een heel banketstaaf botsinkje gebeuren (geen lessers), als je dan een ingreep hebt ben je gewoon gezakt als een baksteen, en ik wil t eigenlijk wel heel graag hebben.
Ik ben wel bang geweest met veel verkeer en grote vrachtwagens (altijd al, ook op de fiets), maar nu cross ik er vrolijk voorbij. Ik rij dus ook bijna altijd te hard, en dat met les, dat wordt nog wat!
Ik denk wel dat het over gaat, nu zie ik meer, en heb ik meer vertrouwen in mezelf, want dat had ik in t begin nog niet echt. Heb ook een bijna ongeluk gehad omdat ik niet helemaal goed keek, heb ik toen 3x wel geod gedaan, is tegenwoordig al weer over.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

xandra
Berichten: 114
Geregistreerd: 03-06-01
Woonplaats: hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 13:06

Hi, gelukkig heb ik mijn rijbewijs in een keer gehaald. Maar ja, met de omstandigheden waarin ik afreed !

Het was spiegelglad en er lag een laag ijs op de weg. Ik heb gemiddeld 20 km/u gereden. Geen speciale verrichtingen en binnen twee minuten was ik van de snelweg af. Binnen 20 minuten was ik weer terug. Ik was de enige van die afrijdtijd die geslaagd was.

Dat was een van de leukste kerstcadeautjes die ik gehad heb.

Als je zenuwachtig bent of stress hebt, gewoon van die homeopathische pillen halen. Een week van te voren beginnen en afrijden maar. Moet lukken.

Ik heb gelukkig nooit last gehad van dat ik bang was of zo. Autorijden is leuk !! Het brengt je van A naar B en je bent niet meer afhankelijk van anderen. Kop op, je haalt het best.
Misschien moet je er over praten met je instructeur, die moet je namelijk het vertrouwen geven om lekker te kunnen rijden. En anders zijn er rijscholen die gespecialiseerd zijn in mensen met rijangst.

Voor iedereen die moet afrijden, succes, je haalt het wel. Afrijden in een keer is mogelijk !!!!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: xandra op 2001-07-08 14:07 ]</font>

Cowgirl

Berichten: 20959
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 16:53

Nog ff doorzetten hoor.
Ik vond lessen ook vreselijk, ik ben wel in 1x geslaagd. Dat ik mijn auto net had vond ik het engst, niemand die kon ingrijpen of meehelpt in een moeilijke situatie.
Maar toen ik eenmaal aan de auto gewend was ging het steeds beter, totdat ik vorige week de auto van de buurman over het hoofd zag en er dus tegen aan stond.
Ik zou dit jaar vor mijn E maar dat heb ik maar ff opgeschoven naar volgend jaar.
gewoon ff lekker blijven dromen dat je straks zelf een auto hebt en naar elk paardengebeuren kan tuffen waar je maar wilt.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

ikke

Berichten: 28327
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 19:55

Dat zie je dus steeds meer Nonnie, Golf, 206, 306, allemaal van dat kleine spul. En dan in een Range Rover stappen waarbij ook nog eens het stuur aan de andere kant zit. Iemand bij ons op stal liep uit gewoonte naar de rechterdeur, ik zeg: wil je rijden? Dat had ze dus niet verwacht, dus ik geef haar de sleutels en zij rijden met die auto. Ze heeft zelf een kleine Subaru. Nou ik moest haar steeds naar rechts sturen, ze reed echt midden over de weg. Was wel vreselijk lachen, het was niet druk en iedereen vluchte de berm in voor de Range. Als je je rijbewijs hebt kom je maar eens oefenen in de bus, ben je gelijk in het diepe gegooit.

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 20:58

Hmm... gevoelig topic voor mij Knipoog

Ik heb mijn rijbewijs nu een jaar, en wil nu langzamerhand toch eens bezig voor mijn E rijbewijs (erg handig als paardenbezitter Haha! )
Maar... om weer in een lesauto te stappen... neeeeee moet er niet aan denken. Heb 57 lessen gehad en (niet schrikken!) 7x examen gedaan...
Het autorijden gaat nu wel goed, helemaal geen probleem. Het is inderdaad een bepaalde druk die je hebt als er een instructeur of examinator naast je zit...

Ik ben benieuwd, als ik genoeg gewerkt heb en dus genoeg geld heb ga ik aan het eind van de zomer een dagcursus E doen...

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 22:39

Ik vergeet altijd alle fietsers Schijnheilig , moet er soms nog even aan wennen dat ze voorrang hebben. Ik weet ook niet wat het is, maar zoals ik al zei, gaat vast over. Het is inderdaad superhandig, kan ik weer wat vaker naar de stal Party!! , dat is een goed doel toch?
En, Ikke, het is inderdaad een klein autootje, maar wij hebben dezelfde, dus dat maakt niet zoveel uit, behalve dus dat deze toch een keertje wegmoet Huilen Maar dat zie ik dan wel weer

Bedankt ff voor jullie steun!(ik zie het nu weer een beetje zitten Cool )

groetjes,
manon


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber_anne, Anne., Balou_k, BalouArera, Century, Dagmar80, Denise_Tink, Dustyenmax18, Flew, GoogleAdsense, IMAY1990, L_Flo, marjoleinft, MissBambi, Nathachou, power1997, sietske83, Tajmahal en 134 bezoekers