Ik heb vandaag penne gemaakt met o.a. spinazie erdoor. Erg lekker maar omdat ik alleen ben heb ik nog een hele hoop over! Mag ik dit nu wel of niet opnieuw verwarmen, nu in de magnetron? Ivm ontstaan nitraat (nitriet) = kankerverwekkend, of is dit iets van vroeger?
Kan je het niet koud eten. want spinazie zou ik idd niet opnieuw verwarmen. Tip voor de volgende keer is misschien gewoon 1 persoonsportie maken want het is zonde van de spinazie als je het weg moet gooien.
Ik warm zowat dagelijks overschot van het eten op in de magnetron, maar ik heb ooit van mijn tante gehoord dat je dat met spinazie niet mag doen. Of het waar is of niet, weet ik niet, maar ik doe het voor de zekerheid sowieso niet.
upendo
Berichten: 22651
Geregistreerd: 19-02-08
Geplaatst: 14-03-09 19:53
Spinazie is niet verstandig om opnieuw op te warmen door het ontstaan van nitraat inderdaad. Liever het zekere voor het onzekere nemen en het wegdoen!
Ik maak af en toe een pastagerecht met spinazie en verwarm het gewoon opnieuw.
puma
Berichten: 2282
Geregistreerd: 21-08-01
Woonplaats: Lobith
Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-09 20:00
Ja die link vond ik ook net, je zou denken dat het dan wel kan? Is wel zonde om weg te gooien eigenlijk .. Inderdaad maak ik de volgende keer maar een kleinere portie maar had er vantevoren niet over nagedacht
Ik dacht dat je het alleen nietin de magnetron mocht opwarmen? Maar wel gewoon in een pan bijvoorbeeld?
Al vraag ik me wel ineens af hoe dat nu zit? Toch zou ik het persoonlijk niet doen.
Ik ga eens nakijken hoe dit nu precies zit. Ben wel benieuwd!
Rubiquil
Berichten: 412
Geregistreerd: 06-08-05
Geplaatst: 15-03-09 15:44
Het gaat er niet om over het ontstaan van nitraat, maar door het opnieuw opwarmen van spinazie kan de nitraat die al in de spinazie zit zich omzetten naar nitriet, wat gevaarlijk is voor de mens. De vraag is alleen na hoeveel keer opwarmen dit gebeurt? Er zijn verschillende meningen over, ik geloof dat het pas na vaker opwarmen gevaarlijk kan zijn (sommigen zeggen na pas 1000 keer). Ik zou het dus gerust doen:) Je doet het toch niet elke dag?
Wij verwarmen zo vaak pasta op waar spinazie inzit. Je kunt tegenwoordig ook van die kant en klaar gerechten kopen die moet je toch ook weer verwarmen en daar zit ook vaak spinazie in. Je kunt het ook in de pan doen klein beetje water erbij en dan ff warm maken.