Zelfrijzend bakmeel=cake?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Aranel
Berichten: 20353
Geregistreerd: 09-08-06

Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-02-09 13:39

Kun je met zelfrijzend bakmeel een cake maken? Dus met meel dat niet speciaal geschikt is voor cakebeslag?

Zonee, kom maar op met de andere suggesties wat je wel met zelfrijzend bakmeel kunt doen :)) (wou al een appeltaart maken maar we hebben geen appels :+ )

AaronYve

Berichten: 10526
Geregistreerd: 15-11-06

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 13:41

Mijn moeder zegt dat je er een cake van kunt maken.
Ik maak het alleen altijd zelf met cake meel.

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 13:42

Volgens mij zit in 'gewone' cakemeel ook bakpoeder o.i.d.
Dus denk dat je er prima cake mee kan maken.

_Tara_

Berichten: 13203
Geregistreerd: 22-11-04

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 13:47

Ik ga 't zometeen ook maken met zelfrijzend bakmeel naar een recept van ah.nl dus ik denk dat 't wel kan :P Hoop ik :=

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 13:49

Als in het recept staat dat je bakpoeder moet gebruiken zou ik dat wel achterwege laten.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 13:49

Ja hoor, kan makkelijk. Ik weet de hoeveelheden niet meer exact maar je hebt verder suiker, boter, eieren en een beetje melk nodig.

Aranel
Berichten: 20353
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-02-09 14:10

Nou ik heb het gedaan, recept van internet uitgeprint en het bakmeel en bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel :)

Aranel
Berichten: 20353
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-02-09 17:03

En de cake is superlekker geworden :D

_Tara_

Berichten: 13203
Geregistreerd: 22-11-04

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 17:15

Mijnes staat nu in de oven :P Heb je gewoon een gewone cake gemaakt of iets bijzonders?

Manou

Berichten: 3408
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 18:36

Ik maak mijn cake ook met zelfrijzend bakmeel, die paar aroma's die cakemeel zitten die worden wel gecompenseerd door de vanillesuiker die ik er doorheen doe.

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 20:23

Zo doe ik dat ook, Manou :j , ik gebruik bijna altijd zelfrijzend bakmeel eigenlijk. Nou ja, die ene keer dat ik eens een cake bak dan :)) .

kadansjee

Berichten: 1608
Geregistreerd: 12-04-06
Woonplaats: Apeldoorn/Kootwijk, studerende in Utrecht

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 10:47

Krijg je dan niet een veel grotere cake dan met gewoon meel?
Ik gebruik altijd patentbloem maar wil graag een luchtere cake?

oomens

Berichten: 8812
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 11:05

Ik gebruik eigenlijk nooit cakemixen.
De meeste kant-en-klare bakmixen zijn net zo gemakkelijk zelf te maken, en bovendien kun je dan varieren met hoeveelheden van alles.

Afgelopen maandag heb ik toevallig nog een kruidcake gebakken. Hij was een beetje vast, dus misschien kan ik de volgende keer inderdaad beter zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van patentbloem.

Hieronder het recept

Ingrediënten:
200g boter (of margarine, liefst op kamertemperatuur)
200g bloem
200g bruine basterdsuiker (Ik had de laatste keer een deel van de suiker vervangen door honing. Is erg lekker!)
3-4 eieren
200g rozijnen + krenten (ongeveer 1:1, maar je kunt ook minder gebruiken en dan gedroogde pruimen of abrikozen toevoegen)
4 tl kaneel
2,5 tl nootmuskaat
2 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen kardemom (hoeft niet per se, maar is er wel lekker door)
1-1¼ tl zout (mag ietsje minder zijn als je gezouten boter gebruikt)

Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Bakblik (cakevorm) beboteren en met bloem bestuiven.
- Boter, eieren en meel door elkaar roeren.
- De rest erbij doen, goed roeren en als laatste de suiker (en/of honing) toevoegen.
- In het bakblik doen en iets meer dan een uur in de oven zetten.

Poosje81
Berichten: 21306
Geregistreerd: 13-08-02
Woonplaats: La Douce France

Re: Zelfrijzend bakmeel=cake?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-09 20:21

En dan als puntje op de i, even een scheut vanillevla door je beslag voor het bakken. Wordt ie minder droog van. Ongeveer 100-150 ml.