Monchou-taart is hier altijd een groot succes!
Benodigdheden:
- 300 gram speculaas of bastogne koeken
- 75 gram boter
- 200 gram roomkaas (mon chou)
- 150 gram witte basterd suiker
- 4 dl slagroom
- 1 pot vlaaivulling aardbei (of andere smaak, zoals kers, wat jij wilt)
- 2 zakjes vanille suiker
- 2 zakjes klopfix
- 1 springvorm
- 1 koelkast
* De bodem:
Verkruimel de speculaas (keukenmixer oid is hier erg fijn)
Smelt de boter in een pan. De verkruimelde speculaas mengen met de gesmolten boter tot een egaal papje, en in de springvorm uitdrukken.
Vulling
De monchou gladkloppen met de basterdsuiker en vanille suiker. De slagroom met klopfix stijf kloppen. De slagroom en monchou door elkaar kloppen tot egale pap. Vervolgens op de speculaasbodem gieten en mooi verdelen.
Topping
De vlaaivulling hier overheen verdelen (= ietwat lastig karweitje om netjes te doen)
Een nachtje laten opstijven in de koelkast.
Klopfix is aan te raden, volgens mij gebruik ik 1 of 2 zakjes.