Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Annn

Berichten: 11531
Geregistreerd: 15-04-06
Woonplaats: Zuid-Holland

Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-01-09 13:34

Vanavond maak ik weer een pan kippensoep, met soepbasis van knorr of maggie oid, weet niet meer welk merk, maar goed.
Vaak is de kip dan droog, terwijl ik het lekkerder vind als die bijna uit elkaar valt :)
Iemand tips?

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-09 14:03

Geen kipfilet nemen maar gewoon kip aan het bot, dit lekker lang laten trekken en je hebt een heerlijke pan soep

Annn

Berichten: 11531
Geregistreerd: 15-04-06
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-01-09 14:05

Bedankt voor de tip, maar die hebben we helaas niet in huis :Y)
Iemand tips hoe het kan met kipfilet?

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-09 14:06

Niet te lang laten koken en met het water laten afkoelen wil ook wel eens werken

Annn

Berichten: 11531
Geregistreerd: 15-04-06
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-01-09 14:07

Oke, thanks :)

Jellie

Berichten: 10283
Geregistreerd: 11-07-03

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-09 14:10

Als ik kippensoep maak doe ik het altijd met een kippenpoot die zet ik dan op in de snelkookpan, op de een of andere manier is de kip dan het lekkerste.
Ik maak wel eens italiaanse uiensoep met kipfilet. Daar knip in de kip in kleine stukjes en laat ik het ca. 10 minuten meekoken. T is dan wel wat harder dan dat ik de kippenpoot gebruik.

Duhelo

Berichten: 29878
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-09 22:18

heeft er iemand het recept van kippensoep voor me?
ik ben er verzot op maar kan het niet maken ...

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-09 08:41

Jiddische kippensoep, beste medicijn ter wereld :D

Benodigdheden:
1 stuk soepkip
1 ui
1 winterwortel (in stukjes gesneden)
pakje vermicelli
1 theelepel foelie (naar smaak meer)
enkele stukjes citroenschil naar smaak
peper
zout

Bereiding:
De kip opzetten in ruim water en juist aan de kook brengen met ui, peper, zout, foelie en citroenschil.
Dan lekker lang laten trekken (3-4 uur).
Nu de gesneden wortel toevoegen en nog twintig minuten laten doorkoken.
Haal nu de Soepkip uit de pan en ontdoe deze van van bot en vel.
Het vlees doet U terug in de soep.
Naar smaak kunt U nog een (Osem) kippenbouilon tablet toevoegen.
Op het laatst vermecelli toevoegen.
Terwijl de soep opstaat kneed en bak je de galles.
De geur van vers gebakken brood verhoogt de sfeer.

Duhelo

Berichten: 29878
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-09 10:17

wat is foelie?

Echwel

Berichten: 13022
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-09 10:23

In het kruidenrek

Duhelo

Berichten: 29878
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-09 10:27

okeey, dank je wel!

ayo

Berichten: 1338
Geregistreerd: 08-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-09 10:37

Ik doe altijd van die kippenbouillon uit een glas (gewoon uit de winkel) erin, daar zit dus al kippenvlees in, wat voor weet ik niet. Dan wat water bij, laten koken, soepmix uit zakje van knorr of honig erbij, en eventueel nog wat prei enzo erbij.

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-09 20:44

Ik gebruik nooit kipfilet. Is idd droog.

Mijn kippensoep:
2 á 3 kippenpoten of 4 kipkarbo's (evt. het vel eraf halen)
1 liter water
Kruidenbuiltje voor kip

Aan de kook brengen en 3 kwartier laten trekken/sudderen.

Kip eruit, bouillon zeven.
In bouillon: soepgroenten, vermicelli en zakje mix voor kippensoep. Weer aan de kook brengen en nog 10 min. laten koken (roeren!).
Ondertussen kip plukken en klein snijden en weer in de pan doen.

Eet smakelijk. :9

mrie
Berichten: 6443
Geregistreerd: 08-06-03

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-09 20:48

Tja, kip in de soep heeft vet nodig en dat heeft filet niet, gewoon een poot met vel gebruiken....

Anoniem

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-09 01:46

wij hebben meestal een soepkip.
lekker lang op het gas mm .

kipfilet geen ervaring mee

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136392
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Hoe zorgen dat kip mals blijft in de soep?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-09 10:12

Kipfilet is inderdaad al redelijk droog (want mager ;)) van zichzelf. Ik gebruik het ooit weleens in de soep als ik toevallig niets anders voorhanden heb, maar voor mijn gevoel is het kippevlees eigenlijk wat te droog om er een lekkere soep van te maken.
Een hele kip of kippenpoten zijn dan beter geschikt. Dat vlees is van zichzelf al wat minder droog en dan blijft het vanzelf malser :)