Die olliebollen ieder jaar, echt geen zin in vind ze zo smerig.
Daarom al zo oud als ik ben deze variant op een lekkere olliebol.
Speciaal voor de kerst en oud en nieuw SNEEUWBAllETJES
Recept voorongeveer 25 sneeuwballetjes
Benodigdheden:
3 dl water
60 gram boter
200 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren
theelepeltje zout
schoon frituurvet
Breng het water met het zout en de boter aan de kook, wanneer de boter gesmolten is in een keer het meel toevoegen en roeren tot het deeg als een samenhangende bol loslaat.
Pan van het vuur nemen en 1 voor 1 de eieren er door heen roeren, vervolgens nog ongeveer 10 minuten goed doorroeren.
Laat ondertussen het frituurvet warm worden, ongeveer 160 graden.
Schep met behulp van 2 lepels kleine bolletjes (bolletjes rijzen erg uit in de frituurpan) deeg in de frituurpan.
Laat ze langzaam uitrijzen en goudbruin worden in ongeveer 7 minuten. (regelmatig omdraaien)
Schep ze uit de frituurpan en leg ze even op keukenpapier om het ergste vet er uit te krijgen.
Bestrooi ze daarna terwijl ze nog warm zijn met wat poedersuiker.
Wanneer ze koud zijn kun je ze eventueel vullen met wat banketbakkersroom of met opgekloppte slagroom waar wat vanillesuiker doorheen zit.
Ook lekker is om ze te serveren met warme chocoladesaus.
Wie niet van zoet houdt kan de balletjes eventueel serveren met iets hartigs.
Eet smakelijk.