Gemarineerd vlees op steengrill?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136392
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-08 19:01

Voor de feestdagen wil ik een steengrill gaan kopen.
We hebben al een gourmetstel en een fonduepan, maar omdat gourmetten zo stinkt en zoveel vet achterlaat (wat mijn lieftallige vent vervolgens weer op moet ruimen Haha!), zijn we tot een compromis gekomen: de steengrill.
Nu heb ik heeeeeeel vroeger wel zo'n ding gehad en er staat me nog bij dat je er geen vet op mag doen, volgens mij mag er alleen wat zout op.
Wat ik niet meer weet is of er wel of geen gemarineerd vlees (zoals sate ed.) op mag.
Iemand die me voor de feestdagen uit de droom kan helpen? Haha!

marieke84
Berichten: 669
Geregistreerd: 06-03-07

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-08 19:22

wij doen vaak steengrill en ook met gemarineerd vlees, gepaneerd vlees, noem maar op.... kan best hoor Knipoog

Anoniem

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-08 22:40

Geen probleem, alleen even kort droogdeppen.

Bluebontje

Berichten: 2653
Geregistreerd: 18-02-06

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-08 22:42

Gemarineerd vlees op de steengrill kan best.
Doe n wij ook, maarre ik lees dat gourmetten zo vettig is...
Vergis je niet in steengrillen!! Super lekker en gezellig, maar hier moet het plafond (kunststof) ook regelmatig geboend worden na het steengrillen.

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-08 11:59

Anders zou je evt een oud laken op kunnen hangen aan de plafond.
(evt in leuke kleurtjes verven voor het sfeer Haha! )

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136392
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-12-08 22:30

Laten we het er maar op houden dat we gewoon gaan steengrillen Knipoog Haha!
Dat gespetter zien we dan wel, ik ben allang blij dat ik dit er door heb kunnen duwen *LOL*

Bedankt trouwens voor de adviezen over het gemarineerde vlees Lachen

saroanda

Berichten: 4129
Geregistreerd: 01-01-07
Woonplaats: Oudewater

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-08 22:31

Ik gooi d'r altijd alles op Haha!

draaakje

Berichten: 4776
Geregistreerd: 16-06-03

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-08 22:34

*nee hoor, dat spettert helemaal niet* (jongens help haar nou, straks gaat het feest nog niet door Tong uitsteken Haha!)

lijkt me lekker, heb het nog nooit thuis gedaan, leuk idee!
kan je daar ook vis op maken? (vraag me af waarom niet, maar je weet het nooit, lijkt me dat vis minder vet is, en gezien er geen vet op mag ???)

Bluebontje

Berichten: 2653
Geregistreerd: 18-02-06

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-08 22:40

Wij gooien er ook vis op.
Nadeel is wel dat met gemarineerd vlees de rest er ook wat na gaat smaken.
Wij smeren ons steen trouwens altijd met wat olie in.
Spetteren valt wel mee, maar het rookt zo.

Wij gaan met kerst er weer tegenaan. We hebben een steengrill met gourmetstel er onder. Dus lekker kokkerellen!

Anoniem

Re: Gemarineerd vlees op steengrill?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-08 22:57

Onze gourmet-dinges is een combi van gourmetpannetjes en een steen idd. Wij doen er dus ook gemarineerd vlees op. Geen probleem eigenlijk. Soms wil het wel een beetje aanbranden, gewoon ietsjes meer boter / vet erop, en het gaat weer top.

Wat er hier gezegd wordt over plafond boenen enzo, dat herken ik eigenlijk geheel niet? :+ Wat gebeurt er dan bij jullie?