Ingrediënten
- 300 gram fijngehakte walnoten.
- 250 gram poedersuiker.
- 2 goudrenetten.
- 6 eieren.
- 100 gram bloem.
- springvorm (diameter 28 cm, en da's nodig, het wordt nl echt een grote en hoge taart).
- bakpapier (maar gewoon invetten met boter voldoet op zich ook).
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Meng de walnoten met 50 gram poedersuiker. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp het vruchtvlees fijn.
Scheid de eieren en klop de dooiers met de rest van de poedersuiker tot een dikke crème. Meng hier de gezeefde bloem, de noten en de geraspte appels door.
Klop in een schone en koele kom de eiwitten stijf. Schep het eiwitschuim in porties luchtig door het appel-notenmengsel. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep hier het deeg in (al is invetten ook voldoende).
Bak de taart in zo'n 40 minuten lichtbruin. Zet de oven daarna uit en laat de taart nog 10 minuten nagaren.
Versier de afgekoelde taart met halve walnoten en snijd hem in punten of ruiten. Als u de taart een dag laat staan is de smaak van de walnoten goed door de taart getrokken.
Variatie-tips
- Fijngesneden bolletjes stemgember.
- rasp van schoongeboende citroen.
- handjevol gewelde witte rozijnen.
- speculaas of koekkruiden
Ik heb 'm gisteravond samen met m'n moeder gemaakt en al een stukje geproefd. Was best lekker, maar hoop dat ie vandaag wat lekkerder en meer intenser van smaak zal zijn