
Nog meer mensen die dit lekker vinden?
Voor de liefhebbers even het recept:
Surinaamse roti en massalakip
Dit Surinaams recept is genoeg voor 5 mensen.
Voor de marinade
3 teentjes fijngeneden knoflook
3 á 4 eetlepels massala poeder
2 eetlepels olijfolie
zout
Voor het hoofdgerecht
kip in stukken (ik gebruik meestal borrelhapjes, de bovenarmen van de vleugeltjes)
1 grote gesnipperde ui
1 Madame Jeannette of een paar rode pepers
een thee-ei om de Madame Jeannette gesneden in te doen
5 medium aardappels
5 hardgekookte eieren
wat water
evt. een bouillonblokje plus zout en peper
Bijgerechten
1 pond verse kousebanden of - indien niet verkrijgbaar - sperciebonen
roti-pannenkoeken (roti blanco)
Bereiden
Maak een mix van olie, knoflook, zout en massala. Voeg de kip toe en marineer het gedurende minimaal 3 uur.
Braadt het vlees aan tot het bruin is en voeg de ui toe.
Voeg wat water toe tot het onderstaat en zet het vuur zachter. Hang het thee-eitje met de Madame Jeannet er in en laat alles zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten. Voeg eventueel nog wat extra massala en een bouillonblokje toe voor de smaak.
Snij de geschilde aardappels in stukken en voeg aan de kip toe.
Maak de kousebanden (of de slabonen) schoon, snij ze in stukken van ongeveer 5 cm en kook ze de laatste 10-15 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
Pel de eieren.
Haal het thee-eitje met de Madame Jeanette uit de vleesmix en voeg wat zout en peper aan de saus toe naar smaak.
Voeg de eieren toe en laat deze goed warm worden.
Leg op elk bord een roti-pannenkoek en doe hierop een schep kip, kouseband, saus en een ei.


de vriend van me ma is surinaams en die kan toch heerlijk koken, heb zoiets ook al een keer voorgeschoteld gekregen van hem, heel lekker 