In ons studentenhuis waar we altijd samen eten is dit ineens een behoorlijke beperking, je beseft je dat je in heel veel gerechten melkproducten gebruikt (al dan niet in kant-en-klare pakjes).
Nu eten we natuurlijk ook vaak genoeg geen melkproducten bijvoorbeeld met AVG of Oosters eten en kan bijv. kokosmelk in sommige gevallen een prima vervanger zijn, maar vaak lopen we toch weer tegen het 'lactoseprobleem' op.
Mede namens mijn huisgenootjes ("vraag het anders eens op die rare paardensite van je"
) de vraag of er bokkers zijn met goede tips en leuke recepten.Trouwens, ik heb laatst een keer sojamelk gekocht voor in een kerriesausje en we dachten de ideale oplossing te hebben gevonden (er was namelijk ook sojaroom), maar deze was gezoet! Nu viel dat met extra kerriepoeder en zout wel te verbloemen, maar dit kan dus eigenlijk niet in hartige gerechten.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

. Je moet de "ongezoette ongezoute" variant nemen, die smaakt euhm om het even cru te zeggen naar niets, je kan hoogstens denken dat je in bloem aan het happen bent als je daarvan drinkt, maar in de keuken is die goed te gebruiken 