Verwarm de oven voor op 180 graden
175 gram witte broodmix
175 gram kwark
11 gram bakpoeder
2 eieren
70 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
2 appels
1 kopje rozijnen
citroensap
Week de rozijnen in heet water.
Schil de appels, snij ze in kleine stukjes en besprenkel met wat citroensap.
Meet/ weeg alles tot en met het kaneel af in ene kom en roer het met een vork goed door elkaar.
Knijp de rozijnen goed uit en dep ze droog in een theedoek.
Doe de rozijnen met de appelstukjes in een zeef en strooi/ schud er wat bloem/ broodmix over.
Roer het door het deegmengsel.
Verdeel het over de ingevette muffinvorm en strijk het eventueel een beetje glad met natte vingers.
20-25 minuten bakken in het midden van de oven.
Af laten koelen op een rooster.
Oorspronkelijk een glutenvrij recept, maar kan natuurlijk net zo goed met gewone broodmix. Ben dan alleen niet geheel zeker van de hoeveelheid bakpoeder...

Gelukkig kan het bij mij ook in de broodbakmachine