* 3/4 liter kippenbouillon
* 500 gram rode paprika
* 3 lente uitjes
* 1 teentje knoflook, gesnipperd
* 1,5 deciliter witte wijn
* 100 gram monchou
* 2 gedroogde chinese paddestoelen
* peper en zout
* enkele druppels pernod
* 1/2 eetlepel olijfolie
* 20 gram boter
* 2 eetlepels gesnipperde bieslook
* 100 gram Rivierkreeftjes
Bereidingswijze van Paprikasoep met Rivierkreeftjes en bieslook
Leg de chinese paddestoelen 20 minuten in heet water. Knijp ze uit boven een kommetje en snijd de steeltjes eruit. Snipper de hoedjes. Was de paprika's, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes. Smoor de lente uitjes, knoflook, paddestoelen en paprika in de olijfolie zonder ze te verkleuren. Voeg de wijn toe en laat het mengsel op zacht vuur inkoken. Voeg de bouillon en het weekwater van de paddestoelen toe (totaal 1 liter) en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Pureer het mengsel en wrijf de soep door een zeef. Meng de monchou met een staafmixer door de soep. Breng op smaak met peper zout en pernod. Monteer de soep met boter. Verwarm de Rivierkreeftjes in bouillon en verdeel ze over de borden. Giet de soep op de borden en strooi de bieslook erover.
Dit was het originele recept. Gisteren gemaakt met wat shiitakes ipv gedroogde chinese paddestoelen. Erg lekker

. Heb het recept ook zo maar gejat ergens uit