Help wat voor saus bij Lamsrack

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Whitepanther

Berichten: 1518
Geregistreerd: 13-04-07
Woonplaats: Ede

Help wat voor saus bij Lamsrack

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-10-08 18:32

Ik ga zondag voor een vriendin van me koken (vind ik altijd erg leuk) maar nu heb ik dus besloten lamsrack te gaan maken.... Nou lijkt mij een licht zoete saus wel lekker bij lam, maar weet het eigenlijk niet zo goed en heb ook geen idee wat voor saus lichtzoet is.... en misschien is dat ook wel helemaal niet lekker

Dus Tips aub want ik hou van koken maar veel weet ik er eigenlijk niet van Nagelbijten / Gniffelen ik experimenteer gewoon graag... maar liever gekke dingen als ik alleen ben en niet met vrienden die kan je moeilijk iets voorschotelen wat smerig blijkt te zijn Clown

Anoniem

Re: Help wat voor saus bij Lamsrack

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-08 20:20

daar moet vast wel iets van een lekker honingsausje bij passen Vingers aflikken

ik ga even voor je zoeken!


Cyrilletje

Berichten: 2189
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: achterhoek

Re: Help wat voor saus bij Lamsrack

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-08 20:23

De Britten eten vaak een muntsaus bij lamsvlees, maar een cranberrysaus past er volgens mij ook wel goed bij. Nagelbijten / Gniffelen

Anoniem

Re: Help wat voor saus bij Lamsrack

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-08 20:24

ook lekker Vingers aflikken

Lamshaasjes in honingtijmsaus
(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 3-4 minuten

Lamshaasjes zijn de zachtste stukjes van het lam. Ze zijn heerlijk mals en supersnel klaar te maken. De honingtijmsaus met een vleugje sinaasappel past er uitstekend bij. Reken op 2 haasjes per persoon.
Nodig:
8 lamshaasjes
1 el honing
sap van 1 sinaasappel
2 el verse tijmblaadjes
zout & peper
25 g boter (+ wat boter om in te bakken)


Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is.
Snij 25 g boter in kleine klontjes en leg ze in de vriezer.
Verhit wat andere boter in een braadpan.
Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze snel rondom bruin (± 3 à 4 minuten).
Haal ze uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie.
Saus: voeg het sinaasappelsap toe aan de pan en laat op hoog vuur even inkoken.
Voeg de honing en tijmblaadjes toe en laat even meepruttelen.
Haal de pan van het vuur en klop met een garde de klontjes ijskoude boter erdoor.
Serveren: Haal de lamshaasjes uit de folie en bestrooi ze met zout. Leg ze op borden en schenk de saus erover heen. Lekker met aardappelknolselderijpuree.

Iris82

Berichten: 40384
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Help wat voor saus bij Lamsrack

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-08 20:26

Ik stem voor honingtijmsaus! Lachen

Mijn vriend (kok) en beste vriend (kok) hadden laatst voor mij lamsrack gemaakt en die waren daar ook helemaal voor. Haha! Dus dat moet goed zijn.

Anoniem

Re: Help wat voor saus bij Lamsrack

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-08 20:27


Whitepanther

Berichten: 1518
Geregistreerd: 13-04-07
Woonplaats: Ede

Re: Help wat voor saus bij Lamsrack

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-10-08 22:27

klinkt allemaal erg lekker... ik krijg meteen honger Vingers aflikken