U vraagt, wij draaien:
maak een zeer schone theedoek vochtig, leg die in een zeef en hang die in een grote pan. Giet er een liter volle yoghurt in, en laat die een nacht in koelkast uitlekken. Laat 10 plakjes deeg voor hartige taart ontdooien, verwarm de over voor op 200 graden en maak ondertussen de vulling:
- snijd 1 uitje heel fijn
- snijd twee tomaatjes doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd ze in heel kleine blokjes.
- meng dit met wat zout, peper, piment en kaneel en schep het door de yoghurt. Als het wat te zuur blijft, kun je er een klein beetje suiker (of koffiemelk) bij doen om de smaak te verzachten. het moet wel een stevig mengsel blijven.
Snijd de plakken in 2-en, leg op iedere reep een lepel vulling en maak er pakketjes van.
Ik heb het zo gedaan:
- pak de twee smalle kanten, vouw ze over de vulling en knijp de randen samen
- draai het pakketje, en knijp ook die randen samen zodat het allemaal dicht is
- je kun evt de lange kanten dan nog omhoog vouwen
leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier met voldoende tussenruimte en zet het 20 a 25 minuten in de oven.