
Ik heb wijn gemaakt van blauwe druiven, vlierbloesem, vlierbes, kers, appel, en nu heb ik pruimenwijn staan.
Ik vind het blog van wijnmaker Luc enorm handig.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Prairy schreef:Dat is de reden dat ik nog steeds blauwe kokers om de bomen houdt, ter bescherming tegen bosmaaiers.
Ik ben weer verder aan het gaan met het verwerken van de olijfwilgbessen die ik geoogst had.
In mini potjes met stukjes appel, 1 persoons potjes voor in de yoghurt (en als sample voor als ik dingen ga laten proeven, hoeft er geen grote pot open).
Ik heb nu 1 struik geplukt, kwam 8,5 kilo af en dat werd 9 liter purée. Nog maar 4 struiken te gaan en 2x oogsten per struik
Goede ideeën en recepten zijn welkom
Ik heb nu voor in de vriesdroger met paturain en poedersuiker, alleen met poedersuiker en puur om poeder mee te maken.
Ik ga nog potjes met peer doen.
En straks sorbetijs maken of slagroom halen en daarmee ijs maken.
Prairy schreef:Ik heb puree/gelei gemaakt inderdaad. Pitjes eruit.
Volgende keer ga ik mijn sappan gebruiken ipv tomatenzeef want de puree splitst in iets wits vloeibaar en roze puree.