Homesteading/zelfvoorzienend leven

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kuggur

Berichten: 13893
Geregistreerd: 04-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-22 22:52

Moestuin schreef:
[Wel een brutale vos om zo een schaap te nemen.

Nee. Vossen vallen geen schapen aan.
Waarschijnlijk een hond geweest.

Century

Berichten: 6774
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-22 22:54

Moestuin schreef:
Ik moestuinier dit jaar maar in 2 bakken van 1.20 op 4 en ik ben totaal niet teleurgesteld van wat ik er uit haal <3


[ [url=m/J8EsPl.jpg]Afbeelding[/url] ]

Ziet er goed uit!

Dat is dezelfde als deze toch? https://www.vreeken.nl/129200-appelkomk ... pple-lemon
Die heb ik ook! Ik vond de schil wat taai, dus ik ga hem wel schillen volgende keer.

Anoniem

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-22 23:17

Is inderdaad dezelfde! Ik vind de schil ook wat taai dus schil hem ook. Maar wel erg lekker en fris. Komkommer durft soms een nasmaak te hebben maar deze helemaal niet :)

palousa_boy

Berichten: 10585
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 08:45

Kuggur schreef:
Moestuin schreef:
[Wel een brutale vos om zo een schaap te nemen.

Nee. Vossen vallen geen schapen aan.
Waarschijnlijk een hond geweest.


Als een schaap op de rug ligt is het weinig aanvallen :Y)
Zelfde voor dassen trouwens, die beginnen gewoon te eten en het schaap gaat vanzelf wel een keer dood

Anoniem

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 17:17

Ah, op die manier :)

Hier staan de eerste eerste liters spaghettisaus klaar voor de kelder. Super blij mee. Vorig jaar was alles kapot gegaan van tomaten voor ik kon oogsten en ik heb de hele winter spaghettisaus in pot gemist.

Zo meteen nog komkommers in zoetzuur inmaken en morgen en overmorgen konijn en kip wecken. Gelukkig helpt man met heel veel mee :D

Century

Berichten: 6774
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 18:23

Ik heb ook komkommers en augurken ingemaakt :j maar had met twee potten pech, daar ging iets gisten. Zo jammer altijd.
Fijn dat je dit jaar wel tomaten hebt! Bij mij komen er ook nog een boel aan. Met name Roma-tomaten.

lizy29

Berichten: 6391
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 18:37

Hoe maken jullie je komkommers in?

Century

Berichten: 6774
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 18:41

Ik had de mijne in kwarten gesneden (snackkomkommers) en dan met een wijn-azijn-suiker-mengsel van 100 graden overgoten, en dan dingen als jeneverbessen, piment, kruidnagel, chili etc toevoegen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 19:04


Century

Berichten: 6774
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 19:47

Ik hoop dat het bij jou allemaal goed gaat! Vond het erg jammer van mijn moeite en producten :/ weet niet zo goed waarom het ging gisten, maar het kan zijn dat er nog teveel lucht in zat omdat ik een pot met een holle deksel had. De volgende keer ga ik gewoon echt wecken.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-22 19:55

Als ze hier vacuum trekken gaat het eigenlijk altijd goed :)

Marcella

Berichten: 40877
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 00:21

lizy29 schreef:
Hoe maken jullie je komkommers in?

Zoetzuur. <3

Century schreef:
Ik had de mijne in kwarten gesneden (snackkomkommers) en dan met een wijn-azijn-suiker-mengsel van 100 graden overgoten, en dan dingen als jeneverbessen, piment, kruidnagel, chili etc toevoegen.

Volgende keer even kort meekoken.

JudithO

Berichten: 7487
Geregistreerd: 10-11-06
Woonplaats: Cantal, Frankrijk

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 08:53

Moestuin, hoe maak je kip en konijn in?
Ik was echt flabbergasted dat je hier in Frankrijk ingemaakt vlees kunt krijgen haha. Maar lijkt me ideaal om een beetje ruimte in de vriezer uit te sparen!

Marcella

Berichten: 40877
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 09:08

In Frankrijk kan je bijna in elke winkel weckppotten krijgen. ^)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 10:21

JudithO schreef:
Moestuin, hoe maak je kip en konijn in?
Ik was echt flabbergasted dat je hier in Frankrijk ingemaakt vlees kunt krijgen haha. Maar lijkt me ideaal om een beetje ruimte in de vriezer uit te sparen!


Wij gaan het ook voor de eerste keer proberen hoor :D Maar als ik het recept lees is het eigenlijk zo simpel als het klaar te maken zoals je het normaal klaar maakt, maar de saus niet in te dikken (zeker geen melk of bloem) In weckpotten doen, 75 minuten op 100 graden wecken en tada! Ben zeer benieuwd :')

Hier waren 3 van de 6 komkommerpotjes ook niet vacuum getrokken. Ik denk inderdaad dat ik de volgende keer de komkommers er even bij gooi dat ze ook wat warm zijn. Is de eerste keer dat ik dit voor heb. Ze staan nu maar in de koelkast. Ik weet wat te eten :+

Marcella

Berichten: 40877
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 11:22

Hhhmm wat ik geleerd heb is alles met vlees minimaal 2 uur wecken.

Zo toen had ik nog maar 2 komkommers in de koel in plaats van de 13. Straks even kijken of er nog wat te oogsten is. Zo mega pan andijvie stamppot maken. Kan er een groot deel ingevroren worden.

Komkommer is 30 minuten op 100 graden.

Moonfight

Berichten: 3688
Geregistreerd: 23-04-08
Woonplaats: Achterhoek

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-22 12:22

Vlees altijd 2 uur op 100 graden wecken :D

Anoniem

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 12:25

Goed dat jullie het zeggen, recept zegt namelijk dit:

Als u het konijn wilt wecken vul u de weckpotten en blijf 1,5 cm onder de rand.
Weck de weckpotten in een inmaakketel op 100 graden gedurende 75 minuten.
Gebruik geen bloem of maizena als u weckt maar voeg dit toe (als het nodig is) als u uw konijn serveert.
Kook het konijn nog 10 minuten voordat u het serveert.

Ga dan voor de zekerheid 2 uur nemen :j

Hier is het nog lekker druk. Maandag gaan we een weekje weg en ik wil nog een lading konijnen en kippen slachten. Ook de frigo moet gewoon leeg dus het is nu restjes opwerken :D

Marcella

Berichten: 40877
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 13:02

Zou 2 cm onder de rand ook aanhouden, want gaat flink bubbelen met risico dat je anders vet tussen je rubbers krijg.

amber15
Berichten: 3548
Geregistreerd: 15-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 13:55

Ik ben al aan het kijken naar wat ik volgend jaar wil bestellen aan zaad. Vroeg, ik weet het :+
In dit topic waren een aantal mensen die bij zaden enzo hadden besteld en goede ervaringen hebben met de kiemkracht. In de reviews op google kom ik juist reacties tegen dat de kiemkracht slecht is. Dit jaar had ik blijkbaar slecht zaad heb gekocht en ik heb geen zin om weer een jaar te zitten met zaad wat niet of slecht kiemt. Ik twijfel nu een beetje of ik wel bij zaden enzo wil gaan bestellen.
Wat ik zoek zijn kleine zakjes biologisch zaad voor een leuk prijsje. Ik ben alleen en 500 koolzaadjes voor 2/3 euro vind ik niet handig. Iemand tips?

Anoniem

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 13:57

Ik bestel de laatste tijd veel bij Kweek Gent maar ze zijn niet erg goedkoop helaas.

tamary

Berichten: 30529
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 14:07

Kijk anders welke zaden je ook als kiemgroente kan eten, dan heb je grote planten voor in de tuin en de rest van de zaden kunnen bv in de sla.

amber15
Berichten: 3548
Geregistreerd: 15-10-09

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 14:17

Moestuin, Kweek Gent is inderdaad wel aan de prijs ja..

Tamary, dat is ook nog een idee. Of ik bestel een deel bij zaden enzo om eens te proberen.

Anoniem

Re: Homesteading/zelfvoorzienend leven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 14:44

Voordeel vind ik is dat het geen F1 zaden zijn. Ik zie het als een investering. Wat ik lekker vind, daarvan hou ik zaden :)

amber15
Berichten: 3548
Geregistreerd: 15-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 15:20

Da's zeker waar! Als ik meer te besteden had, zou ik het zo doen.
Ik wil me meer gaan verdiepen in zelf zaad oogsten.