Onali schreef:Set_Elkol schreef:Altijd wel vreemd dat het gewoon is om levende krabben/ kreeften te zien en vissen nog steeds herkenbaar als vis met staart, vinnen en kop tussen de gewone filetjes.
Maar zodra het dan een hoofd- en pootloos koe/ varken/ kip is is het ineens eng, zielig of smerig.
Hier heb je idd een punt, maar ik heb soms ook net het omgekeerde gevoel: mensen willen het lekkerste stukje vlees op hun bord. Hóe het daar komt, daar denkt niemand graag over na. En ook niet over welk stuk van het dier dat nu net is, als het maar dik, goed gekruid en sappig is en misschien ook maar mooi vierkant of rechthoekig van vorm. Maar schotel ze zeker geen herkenbaar deeltje dier of een volledige vis voor, want dan is het ineens zielig.
Toen onze kinderen nog klein waren, vonden ze het heel gewoon om te vragen van welk dier hun vlees kwam: "Is dit koe/varken/kip?", terwijl mijn familie dan altijd zei: "Zeg! Dat is gewoon vlees!" Wij vinden dat als je ervoor kiest om vlees te eten dat je ook gewoon eerlijk moet beseffen wat er aan jouw lekker bordje vooraf gaat.
en héél interessant om te doen! 
